PvdA ontdekt plotseling hoe er met huurders wordt omgegaan

De PvdA zit niet meer in het dagelijks bestuur van Amsterdam, behalve dan via onroerendgoedmafioso Van der Laan zelf, hun geliefde kandidaat Van Woerkom heeft toch maar zelf voor de eer bedankt als ombudsman – hij is topman bij Ymere – en nu durft men dus:

De PvdA-fractie in de Tweede Kamer komt in het geweer tegen het plan van Ymere sociale huurwoningen te ontruimen voor verkoop of dure verhuur. Ze vreest navolging en wil weten of het juridisch wel kan. Kamerlid Jacques Monasch heeft VVD-minister Stef Blok van Wonen vragen gesteld. Mag Ymere 180 sociale huurwoningen ontruimen voor renovatie en die huizen daarna afstoten? Kan de corporatie huurders dwingen?

Monasch wijst op berichten in Het Parool eerder deze week over plannen van Ymere in het centrum van Amsterdam 270 sociale huurwoningen te renoveren en de huurders eruit te halen. Ymere heeft geen geld voor deze renovatie en wil de kosten dekken met de verkoop van 180 van de huizen, of door verhuur in de vrije sector.

Bron.
De PvdA die alsnog tegen een wooncorporatie in het geweer komt terwille van huurders? Hoho, dit klinkt behoorlijk naar klasseoorlog, dat vindt de coalitiegenoot in Den Haag niet goed hoor.

2 gedachten over “PvdA ontdekt plotseling hoe er met huurders wordt omgegaan”

  1. SP in Amsterdam komt al snel na coalitie in verlegenheid. Sociale woningbouw was speerpunt in de onderhandelingen. We gaan nu zien of de SP zal gaan verrechtsen zoals ik al een tijdje geleden voorspelde.

  2. Na 68 jaar PVDA nog steeds woningnood in amsterdam (maar niet voor partybonzen)

    Ik gun de SP de kracht en wysheid.

    Net zo als de ooit liberale VVD nu de conservatieven huisvest.
    D66 en SP ipv VVD en PvdA een verbetering

Reacties zijn gesloten.