PvdA: Kleine groep draagt alle lasten

PvdA-leider Job Cohen heeft premier Rutte opnieuw gevraagd voor Prinsjesdag te komen met een overzicht van de gevolgen van alle bezuinigingen voor bepaalde groepen burgers. De stapeling van bezuinigingen die bepaalde groepen treft wordt dé aanvalslijn van de PvdA in de oppositie tegen het kabinet, en binnen de coalitie zijn al eerste tekenen van nervositeit zichtbaar. (PvdA: Kleine groep draagt alle lasten – Trouw)

Mag gaan hopen dat we nu eindelijk iets van een oppositie gaan krijgen, want zal eens tijd gaan worden, ja! (maar eerst maar zien, want geloof het pas als het gebeurt).

10 gedachten over “PvdA: Kleine groep draagt alle lasten”

 1. Tja als PvdA niet zo fanatiek gecollaboreerd had in “Paars ” was de situatie waarschijnlijk een eind beter …

 2. Gezien hun onbegrip over de onwaarschijnlijk zeer nadelige gevolgen van hun anti leven maatregelen hebben alle coalitie- en gedoogleden recht op een PGB gebaseerd op hun IQ hoogte.

 3. Mocht de huidige coalitie zetels gaan verliezen, dan komt dat niet door de oppositie, maar doordat mensen iets gaan voelen in hun portemonnee ben ik bang.

 4. Trouwens er komt een nieuwe bezuinigingsronde, dus Wilders gaat de stekker eruit trekken.

 5. Ik heb nooit begrepen waarom de laagste inkomensgroep überhaupt moet inleveren.
  Immers dát is juist ook schadelijk voor de middenstand.
  Die groep geeft immers praktisch al hun geld uit wat ze maandelijks binnen krijgt.
  Hoge(re) inkomensgroepen zullen geen hap minder eten of überhaupt minder consumeren als ze b.v. € 100,- minder vangen. Er komt misschien wat minder op de (spaar)bank, maar daar heeft niemand last van. Nee, de banken ook niet, want via de middenstand die die lagere inkomensgroep bedient komt het geld toch wel weer binnen. Als je rekent dat 10 tot 25% van wat verkocht wordt winst is voor de winkelier én dat je als rijk profiteert van hogere consumptie door dus én belasting op de winst en de btw zie ik niet in waar de problemen liggen.

 6. Salonsocialist Schreef:

  Trouwens er komt een nieuwe bezuinigingsronde, dus Wilders gaat de stekker eruit trekken.

  Op dit moment liever niet. De viezerik is momenteel veel te populair dus het zal ´m geen windeieren opleveren.

 7. Als Wilders er nu de stekker eruit trekt, dan betekent dat dit kabinet Bruin I gewoon gefaald heeft, Wilders zal dan stemmen winnen van VVD en CDA, maar waar moet hij dan mee regeren? Dit was toch zijn droomkabinet? Laat maar leeglopen deze regering…. weg ermee. Geert wint dan 30 zetels en kan er niets mee, want wie wil met hem in zee? Weer een kabinet CDA VVD dat er net mee gestopt is? Dat is dus het einde van de PVV.,… op naar de volgende rechtspopulistische klucht, die na een aantal jaren wel weer zal opduiken… totdat er geen plaats meer is voor rechtspopulisme, omdat echte problemen dan een thema worden, zoals de vergrijzing, de verzorgingsstaat, etc… de islamisering was een thema, maar nu tijd voor iets serieus…Good Luck PVVD…

 8. @6: Henk Veldman:

  Daarbij maakt het nogal wat uit of je 10 euro inlevert van een weekbudget voor eten overgehouden als je in de bijstand zit, of 50 euro van de groep middeninkomen of hoger.. De eerste moet het ”zoeken” in minder uitgaven voor levensbehoeften of minder aanvullende verzekering in de ziektekosten , de tweede groep kan bijvoorbeeld wat minder sparen of gaat een keertje minder uit eten.
  Een kwestie van beschaving wie je welke korting oplegt. En aan fatsoen en beschaving ontbreekt het bij deze rechtse troep. En de familie Henk en Ingrid zullen het dubbel en dwars gaan merken.

  Het heeft me dan ook verbaasd dat deze bruine horde nu al meedeelt dat er toch wel nieuwe bezuinigingen aan zullen komen ( ”de bijl in de staatuitgaven”), want ze gaan ervan uit, dat ze er nog zullen zitten. Dat betwijfel ik namelijk heel sterk.

  De oppositie zou er beter aan doen NU al duidelijk te maken wat ze zullen terugdraaien in plaats van ach en wee roepen, dat is allemaal zo gratuit. Laat ze vast weten waar ”links” de vingers bij af zal gaan likken. Moet je eens zien hoe het politieke landschap gaat swingen. Maar dan wel vanaf nu consequent zijn, ze nergens meer steunen, anders blijf je als oppositie- terecht- onbetrouwbaar.

 9. LeRoiDanse Schreef:

  , de tweede groep kan bijvoorbeeld wat minder sparen of gaat een keertje minder uit eten.

  Precies wat ik bedoel.
  Er is ook nog iets anders.
  Wij hebben wat aandelen.
  Iedereen die een beetje de beurskoersen volgt kan op z´n vingers nagaan dat we de laatste maanden behoorlijk hebben `verloren`.
  Voor ons is dat rond een tientje per aandeel geweest wat neerkomt op enige tienduizenden euro’s. Een paar jaar geleden was het nog erger. Bijna € 25,-
  Dat heeft zich binnen relatief korte tijd weer hersteld tot zelfs meer dan we voor de crisis hadden.
  Op dit moment zijn onze aandelen minder waard dan waarvoor we ze verwierven.
  Ons “vermogen” is dus fors gedaald.
  Natuurlijk ergeren we ons er aan.
  Maar echt waar, we merken er helemaal niks van en we zijn zeker niet zuiniger gaan leven.

Reacties zijn gesloten.