Ministers moeten zich uitspreken over uitspraken Wilders in Berlijn.

PvdA Tweede Kamerlid Martijn van Dam vindt dat Verhagen (nu nog minister Buitenlandse Zaken) zich maar eens moet uitspreken over de ophitsende speech die Wilde Geert als hedendaags Nederlands exportproduct in Berlijn heeft gehouden. Maar hoe moet ik dat zien? Verhagen heeft hem een smsje gestuurd en hem veel succes gewenst! Verder heeft hij met de Grote Blonde Leider een overeenkomst ’to agree to disagree’ en dat ze allemaal mogen zeggen wat ze willen. Alleen is dat groepje ‘met zijn allen’ wel erg klein, Geert mag zeggen wat hij wil en de rest van de wereld niet. Beetje rare wereld. Maar ben er altijd voor om iedereen bij de les te houden 😈

De PVV schijnt kampioen te zijn in onzinnige Kamervragen en die worden ook allemaal behandeld. Maar dit zou ik nou een hele zinnige vraag vinden, gaat de PvdA deze vraag ook stellen aan de minister (oude of nieuwe, maakt niet uit)? Zou ik wel doen. Antwoord heb ik geen illlusie’s over, maar zou het toch vragen.

5 gedachten over “Ministers moeten zich uitspreken over uitspraken Wilders in Berlijn.”

 1. Wilders absurde gedrag in het buitenland zou reden genoeg horen te zijn om hem niet in de regering te willen. Gedoogsteun is een schijnheilige term. Het kabinet kan niet goed functioneren zonder zijn steun dus hij maakt deel uit van de regering. Dus als een buitenlandse diplomaat klaagt over wat Wilders zegt dan kun je dat niet langer afdoen met: “Ja, maar hij zit niet in de regering.” Dat zit hij namelijk wel en dat zien ze in het Buitenland ook.

 2. Gedoogsteun is een schijnheilige term.
  Gedogen volgens het woordenboek: oogluikend toelaten van wat eigenlijk niet mag/onwettig is
  De politie doet dat tav gebruik softdrugs (pvv is daar tegen)
  Ouders gedogen soms dat hun kind bv voor deze keer laat naar bed mag; of veel chips eten

  Degene die gezag (de macht) heeft is in de positie om te gedogen.
  Eigenlijk mogen ze niet regeren, maar pvv gedoogt . staat dus feitelijk aan de top van de macht.

 3. Stuk van Martijn van Dam op zijn blog over de lezing is correct. Jammer dat hij niet de 2 citaten vermeldt die Wilders aanhaalde en die een typering van de Moslim inhouden.
  Wilders zegt – ook in Berlijn – dat hij onderscheidt maakt tussen de Islam en de moslims. maar dat is niet waar.
  “De moslims is eerder aanhanger van een bepaald rechtssysteem dan dan iemand die bepaalde theologische opvattingen vertegenwoordigt.” volgens een oxford prof J. Roberts
  en geciteerd van Bernard Lewis :”Het agressieve fanatisme van de gelovigen is hetzelfde.” (als dat van aanhangers van het communisme)
  Verhagen zou echt beter moeten opletten wie en wat hij succes toewenst

 4. lieke Schreef:

  ”Het agressieve fanatisme van de gelovigen is hetzelfde.” (als dat van aanhangers van het communisme)

  Volgen mij bedoel je hieronder ook de christen-fanatici, bijvoorbeeld SGP?

Reacties zijn gesloten.