PvdA wil ook huurverlaging

Deur van de PvdA fractiekamerWanneer het uitkomt voert het cDA ook oppositie in de Eerste Kamer. De windvaanpartij doet deze keer alsof ze standvastig zijn en gooit voor Stef Blok met een fikse zwaai de deur dicht.

“Oprotten met je 2 miljard verhuurderheffing, wij houden ons aan onze afspraken in het Kunduz-akkoord”. Dus geen cent meer dan 0,8 miljard!

Diep ben ik onder de indruk van het feit dat het cDA de huren hooguit 5 procent wil laten verhogen. Volgens senator Knops kan het in de plannen van de Stef -we-hebben-ook-een-bedankbaantje-voor jou- Blok wel oplopen tot 9 procent.

Stef Blok (VVd) heeft haast wanneer het hem uitkomt

De Tweede Kamer komt dinsdag door agendaproblemen niet meer toe aan het debat over de huurverhoging voor mensen in een corporatiewoning. Minister Stef Blok (Wonen) moet de verhoging er echter binnenkort door hebben, wil hij die nog dit jaar invoeren. De oppositie in de Tweede Kamer heeft het niet op die haast, daar is de zaak te belangrijk voor.

PvdA stemt als coalitiepartner uiteindelijk toch wel mee voor de huurverhoging
De geachte fractieleden bij de PvdA die allen ‘zonder last en ruggenspraak’ in de Kamer zitten hebben opvallend gelijk stemgedrag wanneer Samsom in zijn bankje zit. Fractiediscipline gaat nu eenmaal boven zelfstandig denken en handelen.

Het voorstel om de huren te verhogen zal het in de Tweede Kamer zonder het CDA waarschijnlijk nog wel halen, maar in de Eerste Kamer is die kans veel kleiner dus Minister Stef Blok gaat gezellig doen en wijn met water mengen en zoete broodjes bakken. Moeilijk voor te stellen maar Stef Blok leert zo snel dat hij al kans maakt in het poppentheater van Markio Rutte te mogen meespelen.

Maar bij coalitiepartner PvdA is Blok er ook in de Tweede Kamer nog niet op alle fronten, als het om de huurverhoging gaat. De partij wil dat mensen ook huurverlaging kunnen krijgen, als ze minder gaan verdienen. De PvdA staat daarop, zo benadrukte ze dinsdagavond nog.

Bovenstaande bewering mag ik in de krant van Wakker Nederland lezen en die citeert altijd zonder fouten zoals we weten. Dus ik kan dat ene zinnetje zonder meer herhalen:

” De partij wil dat mensen ook huurverlaging kunnen krijgen, als ze minder gaan verdienen. De PvdA staat daarop. “

Heel héél lang geleden, nog voordat er Stadsdelen in Amsterdam ingesteld werden en de PvdA geleid werd door Den Uyl, was er al eens een ballonnetje opgelaten om te komen tot fiscalisering van de huur. Waar niks van terecht is gekomen. Maar verdomd, anno februari 2013 “staat de PvdA erop” dat de huur inkomensafhankelijk wordt.

Van zoiets word je wel wakker. Een klassieke VVd-PvdA clash net zoals bij de inkomensafhankelijke zorgpremie ligt op de loer. Of gaat de PvdA onder de alziende leiding van Diederik Samsom ‘betrouwbare coalitiepartner’ spelen, morgen tijdens het debat, net zoals Geert Wilders’ PVV dat altijd deed tijdens gedoogwrak Rutte1 ?

4 gedachten over “PvdA wil ook huurverlaging”

  1. Zowel cda en nu dan pvda roepen in de ruimte in de eerste kamer zal ook de pvdavoor stemmen en het roepen om een huurverlaging bij minder inkomen komt er ook niet .Dat is namelijk niet markt conform .

  2. Op zolder heb ik nog een exemplaar van Schaeffers “naar een stelsel van inkomenshuren” liggen!

  3. @2 zorgvuldig bewaren, maar wel inscannen en opsturen naar Krapuul en de PvdA fractie.

    Misschien dat er dan minder onder de fractiediscipline wordt gestemd omdat er één of meerdere het licht zien.

    Hoewel ik dat ernstig betwijfel of dat ooit zou kunnen bij deze lichting PvdA baantjesjagers in de duiventil die Tweede Kamer heet.

  4. En wie denkt dat het cda niet zal draaien vergist zich .Buma en consorten met zijn minder europa hebben in brussel voor het nieuwe visserij acoord getekend ,u weet wat dat inhoud .En verder ook voor meer geld naar griekenland ,dus hoe minder europa ,de fariceers .

Reacties zijn gesloten.