PvdA gaat nu gewoon mee met Kunduzakkoord

De koopkracht gaat volgend jaar met 0,25% achteruit door het akkoord van de VVD/PvdA.

Dat is gemiddeld he? Degenen die gepakt worden zijn degenen met een uitkering en de ouderen. Tja, want daar heb je niks aan he? Die brengen geen tot weinig belasting binnen en gewoon afvoeren stuit op nog te veel verzet. Nog wel. Dus afknijpen is het devies. Ook door de sociaal democraten. Haal dat sociaal maar weg, zou ik zeggen.

Ieder voor zich en wij voor onszelf, namens de VVD en de PvdA.

11 gedachten over “PvdA gaat nu gewoon mee met Kunduzakkoord”

 1. Het gaat vanaf nu alleen maar erger worden met deze VVDA-constructie, let er maar op. Onbegrijpelijk hoever de PvdA sinds de dood van Den Uyl wel niet is afgezakt.

 2. Eigen risico in de zorg, ontslagversoepeling, btw-verhoging, allemaal geslikt. En dan is er nog niet eens een akkoord. Dat belooft wat voor wat de PvdA allemaal in gaat leveren, op een sociale manier…

 3. @1 Den Uyl zo goed is meer in contrast met nu , een Bilderberger de het koningshuis redde toen zijn persoonlijke vriend Bernard geld van Lockheed had aangenomen .. DAT is voor mij den Uyl

 4. @3

  Ja, inderdaad in contrast met nu. Ook voor mij is Den Uyl zeker geen idool of zo. Maar toch, het Kabinet Den Uyl was het meest sociale/progressieve kabinet dat ons land ooit gekend heeft. 😉

  Onvoorstelbaar dat ook een partij als D’66 toen echt duidelijk links van het midden stond. Vergeet trouwens niet hoe machtig ‘ons’ koningshuis in feite wel niet is. Bernhard viel gewoonweg niet aan te pakken; daar had hij wel zijn ‘mannetjes’ voor…

 5. maar het beryfsleven klaagde indertyd steen en been over den Uyl.

  Kunnen we debureaucratie in nederland niet aanpakken zonder in de valkuil van het neoliberalisme te raken?

 6. Bernhard was wel aan te pakken geweest. Den Uyl heeft dat niet gedaan omdat Juliana dreigde met aftreden en Beatrix niet bereid was onder die omstandigheden Juliana op te volgen. Het gevolg zou een constitutionele crisis zonder weerga zijn geweest, iets waar Den Uyl voor terugschrok. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen, ook al ben ik het met die beslissing oneens.

  Den Uyl was overigens niet persoonlijk bevriend met Bernhard, al had hij wel een goede persoonlijke relatie met Juliana. Dat laatste kan al dan niet een rol hebben gespeeld bij zijn keuze Bernhard niet te vervolgen.

  Den Uyl was dan weliswaar niet zo links als wel eens wordt voorgesteld, vergeleken met de PvdA na Kok en Bos was de man natuurlijk een gevaarlijke radicaal. Een commissariaatje heeft hij ook nooit geaccepteerd. Na zijn premierschap ging hij gewoon weer in de Tweede Kamer zitten, zoals het hoort. De man was hoe dan ook géén baantjesjager en onderscheidt zich alleen dáárin al van 99% van de huidige PvdA’ers.

 7. En gewoon uitgenodigd bij de Bilderberg conferentie , denk je nu echt dat iemand binnen die partij tot aan de top kan komen zonder toestemming van het kapitaal

  een quoteje uit de geschiedenis van die “linkse Man ”

  “De EVC speelde nog een rol bij talloze wilde stakingen, bijvoorbeeld bij de Amsterdamse ambtenarenstaking van 1955. (Waarna de bekende Februaristaker Dirk van Nimwegen werd ontslagen met de hartelijke instemming van PvdA-fractieleider Joop den Uyl).”

 8. @Bakra

  Bilderberg vind ik een tamelijk oninteressant verschijnsel.

  Zoals ik al schreef: Den Uyl was minder links dan tegenwoordig wel eens wordt beweerd. Desondanks stond hij duidelijk links van hetgeen na hem kwam. En hoe dan ook: hij was géén opportunistische baantjesjager als Florijn, Van der Laan, Asscher, enz, enz, enz….

  Ik denk niet dat onze mening over de PvdA verder veel uiteen loopt.

 9. Ja ja, waar zijn de tijden van weleer toen het gepeupel nog te hoop liep tegen kruisraketten, vieze fabrieken, uitbuiting van werknemers en het grootkapitaal? Welnu. die zijn door Diederik samen met alle principes uit het Greenpeacebootje overboord geflikkerd! Was hij zelf ook maar verzopen!

Reacties zijn gesloten.