PvdA en D66 willen stokje steken voor pesten oudere buitenlanders

Toch fijn dat er nog volksvertegenwoordigers zijn die hun oogjes open hebben en niet in slaap gedommeld zijn van al die debatten. De plannen van het kabinet zoals die er nu liggen gaan ook AOW-ers pakken die een AOW-gat hebben (onvolledig opgebouwde AOW-uitkering). Het zijn vaak buitenlanders die hierdoor getroffen worden. Dus een echte maatregel van kabinet Bruin I en een ‘eervolle’ vermelding waard!  😥

10 gedachten over “PvdA en D66 willen stokje steken voor pesten oudere buitenlanders”

 1. Een echte krapuleuze bezuiniging dus. Levert relatief vrijwel niets op, maar ooit slecht betaalde Turken en Marokkanen, met ook nog onvolledig opgebouwde pensioenrechten, zijn gegarandeerd de dupe.

 2. Maar welke bezuiniging heeft het kabinet dan gepland ? Dat blijkt niet uit dit artikel ! Raar berict. Ik snap er niks van.

 3. Het betreft niet alleen buitenlanders maar ook Nederlanders, zoals ik, die 15 jaar buiten Nederland hebben gewoond en gewerkt met een Nederlands inkomen. Op een bepaald moment is over hen en zonder hen beslist, dat over hun inkomen geen AOW-bijdragen meer geheven werden (ten laste van werkgever en werknemer).
  Mij is dat, net als veel anderen, in 1994 volledig ontgaan. Het gevolg is, dat ik in 2002 ontdekte, dat er een enorm AOW-gat gaapt in mijn pensioenrechten. Ik heb vanaf mijn achttiende jaar in loondienst gewerkt. Ononderbroken, maar bij verschillende werkgevers. Toch krijg ik door deze maatregel maar 54% van het mij eigenlijk toekomende ouderdomspensioen, omdat acht jaar “ontbreken”.
  Na een klacht van andere slachtoffers met steun van de FNV, heeft het Europese Gerechtshof in Luxemburg in 2004 de Nederlandse Staat veroordeeld tot het compenseren van benadeelde mensen zoals ik. Die compensatie is er, we schrijven 2010, nog steeds niet gekomen. Ze zijn nog bezig, in Den Haag, om erop te studeren.
  Vooralsnog betaalt het ABP, dat voor een deel mijn particuliere pensioenverschaffer is, een compensatie voor de ten onrechte gemiste AOW-uitkering. Maar dat is penibel, want zodoende moeten ABP-verzekerden boeten voor een nalatigheid van de overheid.
  Blijkbaar in het kader van de populaire Europa-bashing, pakt Bruin I uit rancune de pensioengerechtigde papas en mamas van Henk en Ingrid.
  Dank u wel, blonde Profeet, dat u zulke wonderbaarlijke dingen mogelijk maakt door Uw genadige, doch verraderlijke, steun aan de rechtse hobbyisten! 😆 ❗

 4. Ik heb meer dan 40 jaar premie betaald en omdat ik vervroegd stopte met werken heb ik ook een gat van 8 jaar.
  Waanzin dus, meer dan 40 jaar betalen moet toch genoeg zijn. Sterker nog, mijn vrouw is 1 jaar jonger en krijgt dus 9 jaar gekort.
  Fijn dat ze met mij getrouwd is?
  Lang leve ambtenaren die dit allemaal verzinnen.

  Maar het heeft niets met turken of anderszins te maken dus.

 5. Dus je komt gezellig op je 63e naar Nederland en krijgt de rest van je leven AOW!
  Een schande (Typisch weer iets dat wordt aangezwengeld door iemand als KAYA (ouders soms onderweg?))

 6. Hier heeft Peter volkomen gelijk. Van je 15e tot je 65e opbouw AOW-recht, betekent 2% per jaar. Als je , zoals Huib, 8 jaar mist, nou dan krijg je 16% minder AOW. Dat is jammer maar wél rechtvaardig. Immers, je hebt ook minder betaald ! (en had dus zélf kunnen zorgen voor compensatie.
  Om dan, zoals Huib, compensatie te eisen omdat je zélf niet oplet is onrechtvaardig tegenover al diegenen die wél de volle vijftig jaar meebetaald hebben.
  En inderdaad, zo zou je op je 64e hier binnen kunnen komen en de est van je leven een volledige AOW opstrijken.
  Overigens, voor mensen die door deze korting onder de bijstandsnorm komen worden wél aangevuld. Anderen moeten hier zelf voor opdraaien. (en kúnnen dat ook)

 7. Toen ik als scholier/student halverwege de jaren ’70 in de zomer tomaten pluktte liep er ook een oude man. Deze man was naar Canada geemigreerd en na etteljke jaren van zakelijke tegenslagen naar NL teruggekomen. Hoewel hij de meeste jaren vrijwillig de AOW-premie had betaald kreeg hij een uitkering onder bijstandsniveau. Waarom staat mij niet meer bij. Echter ’to pay the bills’ moest hij erbij werken.

  Dit voorbeeld en het voorbeeld van @Huib doet mij vermoeden dat deze problematiek al wat langer speelt.

 8. Ja ze moeten toch ergens beginnen. Dan maar bij de buitenlanders. Er zijn er hier al genoeg van van die mee-eters, dus laat ze ook maar eens betalen!

 9. #* Billy, roepen mag hier, maar dan ook graag met feiten onderbouwen. Dus kijk uit naar je onderbouwing.

Reacties zijn gesloten.