PvdA is een bananenpartij

Aldus de reactie van Ronald van Raak (SP). Als ik dit stukje zo lees, dan ben ik dat helemaal met hem eens.

Wouter Bos vindt dat Nederland een bananenrepubliek is, omdat senatoren tegelijk lobbyisten zijn voor grote organisaties of bedrijven. Dit allemaal omdat een baan als senator geen full time baan is. Of omdat het een te schamel inkomen oplevert, kan ook. Want ja wat is € 2.000,– vergeleken met € 8.000,– per maand van en Tweede Kamerlid? Peanuts natuurlijk!

Maar Wouter Bos (PvdA) vindt het dus niet kunnen dat Elco Brinkman (CDA) ook voor Bouwend Nederland praat of dat Thom de Graaf (D66) namens de HBO-raad spreekt. Alleen vergeet Woutertje voorbeelden te noemen van de PvdA, die toch in de top-drie voorkomt van bijbaantjes.

Ik stel voor deze mensen petjes te geven. Al naar gelang de functie, zetten ze het bijbehorende petje op, graag een beetje in kekke kleurtjes zodat het onderscheid goed te zien is. Hoewel sommige dan wel een kapstok nodig hebben als ze zich buiten de deur gaan begeven.

Maar nu even serieus, ik zie Den Haag vooral als een duiventil voor mensen die later in het bedrijfsleven lekker kunnen gaan verdienen omdat ze hun sporen in Den Haag hebben verdiend (van onze belastingcenten) en nu de weg weten en zo van enorme waarde zijn voor zo’n bedrijf. De kneusjes (lees de niet zo ‘machtige’ piepeltjes) mogen gezellig van hun wachtgeldregeling genieten, ook op kosten van de belastingbetaler, en daar ook nog over klagen dat ze niet aan de bak komen. Terwijl ze eerder als politicus beweerden dat het allemaal reuze meevalt en er genoeg werk is in Nederland.

 

8 gedachten over “PvdA is een bananenpartij”

 1. Bruin II met de oplossing voor de crisis:

  Bananen, bananen en nog eens bananen.

  Heb ik dus steeds verkeerd verstaan ; )

 2. @2: Laurent:

  En de Republiek uitroepen, dan hebben we een heuse bananenrepubliek, missie volbracht en weg met die lui ; )

 3. Dit met de gekleurde petjes afhankelijk van voor wie ze het woord op het moment voeren is geen slecht idee. Het zal enige duidelijkheid in de Nederlandse achterkamers politiek gaan brengen.

  Anders is het enorm verwarrend met al die tegenstrijdige uitspraken van de gevestigde politici. Het klinkt allemaal erg gek soms.

Reacties zijn gesloten.