PvdA: aanval SP was wedden op foute paard

Tja, ik heb het van de week al laten weten. Door de aanval van de PvdA op de SP heb ik mijn lidmaatschap opgezegd en overweeg serieus SP te stemmen. Dat zal dan voor het eerst van mijn leven zijn, dus is een hele stap voor een principieel iemand als ik.

Gelukkig (en helaas voor de PvdA) lees ik dat ik niet de enige ben, er zijn er velen met mij die er zo over denken. Natuurlijk is het een peiling van De Hond, dus die moet je altijd met een pak zout nemen, maar er zullen meer mensen zich hebben gestoord aan de aanval op de SP.

Pak godverdomme die VVD aan, stel dingen aan de kaak en zet ze in hun hemd. Verspil je energie niet aan de SP, bouw aan een krachtig links. Dom, dom, dom, is het enige wat ik kan zeggen.

10 gedachten over “PvdA: aanval SP was wedden op foute paard”

 1. Heb dezelfde stap gezet. Al weer even geleden. Ik vind de PvdA intussen een onbetrouwbare regentenpartij. Eigenlijk willen ze niets liever dan met VVD en CDA de kluit blijven verdelen. Maar die tijd is definitief voorbij. Kijk naar Oss, de geschiedenis herhaalt zich, maar nu landelijk. En da’s niet erg. De echte sociaaldemocraten zitten al lang bij de SP. De apparatsjiks en carrièristen blijven nog bij de Pvda.

 2. Ik vermoed dat het einde van enkele partijen nabij is .. Groen Blerghhh zeker , de PvdA waarschijnlijk .. het verschil tussen flexibel zijn en met alle ( neo liberale ) winden meebuigen breekt hen op .. Wat mij verbaast is dat het CDA zo stabiel is

 3. Jammer dat de PvdA de SP verbaal heeft aangevallen. Toch moet je je ergens mee onderscheiden, maar doe dat inderdaad door de VVD en de PVV aan te vallen. Munitie genoeg zou ik zeggen.

  Ik stemde PvdA, ben al 47 jaar lid en zal nooit anders stemmen. Er zijn wel hardere stormen geweest, ook dit komen we te boven

  Trouwens, waarom de SP aanvallen? De SP staat voor een verleden dat er nooit geweest is en een toekomst die er nooit zal zijn!

 4. Ik zeg dat het tijd is voor de SP. Laat ze maar eens regeren en dan zien we over twee jaar verder. Mits het zolang duurt natuurlijk.

 5. @3 Leo,

  Ik vind de PvdA intussen een onbetrouwbare regentenpartij. Eigenlijk willen ze niets liever dan met VVD en CDA de kluit blijven verdelen.

  Ik ga daarin met je mee. Qua programma vind ik de PvdA beter en realistischer dan de SP. Maar je weet niet wat je aan de poppetjes (hooggeplaatste PvdA’ers) hebt. Er zullen altijd carrièretijgers zijn, die een functie dankzij de PvdA proberen te krijgen. Vaak krijg je als partij en kiezer pas na verloop van tijd door welk vlees je in de kuip hebt. Maar dan zit je mogelijk al opgescheept met een onbetrouwbaar sujet op een belangrijke post.

  De SP probeert die carrièretijgers te weren door de afdrachtsregeling.

 6. De SP staat voor een verleden dat er nooit geweest is en een toekomst die er nooit zal zijn!

  Perfecte beschrijving van de PvdA. En trouwens van iedere partij.

 7. Hoe kun je nog principieel sociaal democraat zijn nadat Wim Kok en Wouter Bos de hele PvdA zo enorm neoliberaal hebben gemaakt? De SP is een sociaal democratische partij. Wie sociaal democratisch denkt moet gewoon SP stemmen. Echte socialisten moeten juist zeer kritisch zijn over de gematigde houding van Emile Roemer ten opzichten van de kapitalistische economie, het koningshuis en de NAVO. Maar wie anno 2012 nog idealistisch op de PvdA stemt is de laatste 20 jaar niet bij de politiek geweest. We hebben toch allemaal gezien hoe Wim Kok met D66 en VVD het neoliberalisme invoerde?

Reacties zijn gesloten.