Puttense vrouwen komen in opstand tegen SGP-burgemeester

Een groep vrouwen roept de aankomend burgemeester van Putten, Henk Lambooij, op zijn lidmaatschap van de SGP op te geven.

Reformatorisch Dagblad bericht er ook over en lees daar ook even de comments. Hoef ik verder niet uit te leggen dat ik ook zou protesteren tegen een burgervader die van een sekte is die vrouwen tweederangsburgers vindt. Klik hier om te zien waar nog meer SGP’ers beleid bepalen in het land.

Een van de commentaren begint met:

De Staatkundig Gereformeerde Partij is de oudste politieke partij van ons land en heeft in ’s lands bestuur haar sporen ruimschoots verdiend. Het is een uiting van uit de hand gelopen feminisme en postmoderniteit dat deze dames uit het Veluwse Putten menen dat deze man ongeschikt is als burgemeester op het moment dat hij lid blijft van de SGP.

Wat er bij vergeten wordt te vermelden is dat de SGP in de Tweede Wereldoorlog zo fout was als wat en oprichter Kersten zelfs de toegang tot de Tweede Kamer is ontzegd na de oorlog. Kortom, wortels om trots op te zijn en een frisse bedoening.

Ook de Stentor meldt de onrust in Putten en geeft link naar petitie.

9 gedachten over “Puttense vrouwen komen in opstand tegen SGP-burgemeester”

 1. ” Het is een uiting van uit de hand gelopen feminisme en postmoderniteit dat deze dames uit het Veluwse Putten menen dat deze man ongeschikt is als burgemeester op het moment dat hij lid blijft van de SGP”

  Dit is een uiting van democratie en een zeer democratisch eis dat men zich aan de democratische regels moet conformeren.

  Zoals gebruikelijk hebben de Nederlandse vrouwen meer ballen dan de mannen.

 2. Tja, de SGP is trouw aan het heersende gezag, dus ten tijde van WOII waren ze trouw aan de overheerser. SGP wil ook andersdenkenden weren. Daar werden o.a. katholieken en humanisten mee bedoeld. Lees hun program van beginselen maar. Het is niet alleen t.o.v. vrouwen een eng clubje!

 3. Jonge jonge jonge.. de vrijheidstaliban heeft w eer iets gevonden! alleen onderstaand geld niet voor redactie lezers. Dit is nog erger dan het Refo dagblad…… wat een zielige zooi!

  LET OP!!! Op straffe van wissen reactie en mogelijk IP ban is het hier niet toegestaan om: off topic te reageren, teksten van elders hier te plakken, iemand fysiek ongemak toe te wensen, te discrimineren, te reductio ad hominem’en, kwetsen, beledigen, zuigen, piepen, klagen, jammeren.

 4. Meteen bij je allereerste reactie beginnen met zeuren over de REGELS is in strijd met regel G. Je krijgt dan ook meteen een laatste waarschuwing.

 5. #3 Nah, niet origineel die benaming. Gepikt! En je reactie bewijst mijn gelijk, 8) 😀

 6. Ik las net in een ander artikel dat de vrouwen die protesteerden tegen het standpunt van de sgp, hun excuses hebben moeten aanbieden. Leven we nu in het jaar 2011 of 1940? Betekent dit dat de SGP wel anderen mag discrimineren en uitsluiten en ieder die hier een mening over heeft, moet zijn mond houden? Hoe kan iemand die zo streng gelovig is, nu gekwetst zijn door de mening van een ander? Het is weer duidelijk waar het gedachtengoed van de SGP vandaan komt. De man met het kleine snorretje is een hint.

 7. Jan V. ‘excuses hebben moeten aanbieden’, heb je een link? Ken wel stukje uit verhaal de Stentor, dat een van de vrouwen hem heeft opgebeld en haar excuses heeft aangeboden. Uit zichzelf.

  Overigens als je de link naar de SGP of naar de oprichter van de SGP had aangeklikt en stuk had gelezen, had je gezien dat de SGP niet zijn gedachtegoed bij Hitler vandaan heeft. Partij is opgericht in 1918. Dat jaar besloot Hitler in de politiek te gaan.

  Maar ben het met je eens dat de SGP vooral vindt, zoals elke fundamentalistische groepering, dat zij het enige ware geloof hebben en dat de rest van de wereld bestaat uit onwaardige zielen.

Reacties zijn gesloten.