Psychopatische VVD’er du jour

VVD-Statenlid Jart Sluiter uit het Gelderse Hattem is donderdag per direct uit Provinciale Staten gestapt. Reden is dat Sluiter binnenkort voor het gerechtshof in Arnhem moet verschijnen, omdat hij in 2011 jongens zou hebben mishandeld die golfballetjes van zijn terrein pikten. (Telegraaf)

Sluiter bezit twee golfbanen, zo lezen wij, maar desalniettemin windt het stelen van wat golfballetjes hem zo op dat hij hoogstpersoonlijk de achtervolging per auto inzet, en als een van de twee golfbalcriminelen ten val komt over diens fiets heen rijdt. Dit waarschijnlijk met de aanbeveling van premier Rutte indachtig dat men een inbreker ook best een tik mag verkopen. De rechter vond echter dat er sprake was van bedreiging en poging tot zware mishandeling.

Dat vind ik nu ook.

8 gedachten over “Psychopatische VVD’er du jour”

 1. Probeer je in te leven. Golf is een prachtige, veelzijdige en uitdagende sport, die vergezichten geeft.

 2. Maar dus zelf nooit gedaan, golfen. Wel eens voor de grap golfballetjes verzameld die mis waren geschoten, daar waar ik dan wandelde.

 3. Of de diagnose “psychopathie” hier helemaal terecht is weet ik niet. Het zou kunnen, denk ik, maar ik ben geen psychiater. Zelf zou ik zou hem in elk geval wel ergens in “Cluster B” inschatten op de as persoonlijkheidsstoornissen.

 4. “De antisociale of dissociale persoonlijkheidsstoornis is een persoonlijkheidsstoornis die wordt gekenmerkt door antisociaal en impulsief gedrag. In grote lijnen beschouwt men deze stoornis als gelijk aan de aandoening die vroeger de psychopathische of sociopathische persoonlijkheidsstoornis werd genoemd.” Dus Nemo ….. Maar er is een veel gevaarlijkere stoornis die niet eens in de DSM genoemd word : “De systeem accepterende persoonlijkheidsstoornis ” waaraan minstens 80% van de wereldbevolking leid …

 5. Ik voel me soms ook een golfbal crimineel.De VVD, een verwerpelijke partij, weg ermee

 6. De VVD doet goed haar best elke dag dit topic te vullen.

  Sterker nog volgens mij kan het wel tweemaal daags of meer.

  Waar is die smerige Wiegel eigenlijk ? Wat zijn ze toch stil over zijn corruptie schandalen.

 7. @Al. Als je het op een gegeven moment niet meer ziet zitten en bang bent voor de oprukkende hordes, betekent dit niet dat je het systeem accepteert.

 8. @Nemo… Dus dan zit je bij die 20% !!die dan geen “systeem accepterende persoonlijkheidsstoornis ” heeft …

Reacties zijn gesloten.