Prostituees in Amsterdam verder in illegaliteit gedrukt

De prostituees in Amsterdam moeten zich volgens nieuwe regels inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat moet echter heel precies gebeuren. En dat heeft weer gevolgen voor de privacy van de hoeren.

Onder prostituees in Amsterdam is onrust ontstaan omdat zij merken dat ze bij inschrijving in het handelsregister geen verhullende omschrijving voor hun werkzaamheden mogen invullen, zoals dat vroeger wel gebeurde. ‘Relaxtherapie’ of ‘persoonlijke dienstverlening’ volstaan niet, volgens Mello Luchtenberg, manager handelsregister bij Kamer van Koophandel Amsterdam. ‘Erotische massage’ mag wel. (NRC)

Wil je uit de prostitutie stappen en solliciteren in een andere branche, dan is via het openbaar register makkelijk na te gaan wat de carrièrestappen zijn geweest. ‘Erotische massage’ geeft dan heel duidelijk aan wat er hand was. Prostitutie heeft toch nog altijd een negatieve bijklank. De strikte regels bij registratie hebben tot gevolg dat de prostituees als het ware gevangen worden in hun beroep of dat ze illegaal gaan werken.

7 gedachten over “Prostituees in Amsterdam verder in illegaliteit gedrukt”

  1. Er was al na de invoering van de nieuwe prostitutie wet al commotie vanwege het registreren van de betreffende dames .Welke geestelijk gestoorde bedenkt dan nu weer een verandering omtrent de inschrijving ,laat het zo als het nu is .Uiteindelijk ging het louter en alleen om registratie vanwege het innen van belasting ,omtrent hun beroep stonden ze al bij de zeden ingeschreven .Bij het ingaan van de nieuwe bordeel wet ,gelijk met de nieuwe prostitutie wet moesten de dames hun legitimeren bij de bordeelhouder .Die maakte een COPIE van die papieren ,en gaf die door aan het dichts bij zijnde politie bureau .Daar werd gekeken of de legitimatie klopte of echt was .Waarna men het doorgaf aan de zeden politie .Deze kwam dan naderhand controleren of de dame nog werkzaam was in dat bordeel .

  2. @1, even los van het feit dat je eerder al had aangegeven, dat je een (voormalige?) pooier -oh, ‘souteneur’ klinkt klantvriendelijker?- bent. Alsook iemand die er persoonlijk debet aan is/ was, dat corruptie ‘onder het Amsterdams politiekorps welig tierde’..Hoeveel COPIE’s heb jij eigenlijk gemaakt, in je hoedanigheid alszijnde?

  3. @5:

    Hou graag goede mensen bij elkaar in het bootje. Een beetje als een grootmoeder die de familie graag bij elkaar wil houden, wetende dat er op ieder kind en achterkleinkind wel een smetje rust. En dat Oma zelf ook wel eens vreemd ging, maar dat geheim neemt ze mee in haar graf. Als er gekibbeld wordt zegt ze ook wel eens BASTA ; ), waar verder niemand naar luistert.

Reacties zijn gesloten.