Professionals: gelul om 80-plussers operatie te weigeren

Precies! Krijgen we bij een 30-jarige die geopereerd moet worden een garantie dat hij/zij 90 wordt? Gaan we er naar toe dat als je op jongere leeftijd geopereerd wordt, je toch wel minimaal een bepaalde leeftijd moet halen? Zo niet, dan moet de familie een deel van de kosten terugbetalen? Willen ze daar naar toe?

Het wegzetten van de 80-plusser als een dementerende kostenpost en de professional als een productietijger die niet geïnteresseerd is in de uitkomsten van zijn handelen, is volstrekt onjuist.”

“De medische professional is zich zeer bewust van het feit dat 90 procent van de zorgkosten in het laatste levensjaar wordt gemaakt. Het is aan de Nederlandse samenleving om te bepalen wat dat mag kosten. Alleen helderzienden weten, op het moment dat de keuzen moeten worden gemaakt, wanneer de klok het laatste levensjaar wegtikt.” (Trouw)

En nogmaals, laten die mensen in die ivoren toren eens na gaan waarom de kosten in de zorg zo gestegen zijn. Is dat echt omdat er zoveel meer zorg wordt gegeven? Of zijn er teveel tussenschakels (managers?) of te dure gebouwen of te dure inrichtingen, waar te veel geld aan wordt uitgegeven.

Ooit een vrouw gekend, lopen was haar lust en haar leven. Versleten heup, ze ging ineens hard achteruit, veel pijn. Is op 83-jarige leeftijd geopereerd. Liep na 6 maanden weer als een kievit en liep haar rondjes door de polder weer. Is vrolijk in de 90 geworden. Dat hadden mensen, die op een lekkere stoel zitten, haar en haar familie willen ontzeggen? Dacht het niet!

1 gedachte over “Professionals: gelul om 80-plussers operatie te weigeren”

Reacties zijn gesloten.