6 gedachten over “Principes zijn alleen maar lastig”

 1. En dan nog halen ze geen meerderheid! Veel van de snode plannen van dit bruine kabinet hebben ze op de lange baan geschoven tot na de verziekingen van de 1eK. Zodra ze daar een meerderheid zouden halen dan worden de meest ranzige wetsvoorstellen er doorheen geperst, zoals de nu van tafel geveegde maatregelen om de huren te verhogen!

 2. Vanwege de liberale standpunten zeker:

  “Donderdag bleek ook dat de SGP in Flevoland woensdag tegen de benoeming van de vrouwelijke VVD-gedeputeerde Anne Bliek heeft gestemd. “Niet omdat wij iets tegen de persoon hebben, verre van dat, maar omdat wij daar bijbelse gronden voor zien”, verklaarde SGP-Statenlid Sjaak Simonse. De SGP weert vrouwen omdat die niet politiek actief zouden mogen zijn.”

  En de principes, want die zijn ze bij de VVD een beetje kwijt.

 3. Andreas Schreef:

  daar bijbelse gronden voor zien”, verklaarde SGP-Statenlid

  Het woord “bijbels’ hoort hier door het woord fundamentalistisch vervangen te worden. Dan is het glashelder.

  Dit is de ” christelijke boerka” in uitvoering van de maffia gezelschap VVD_SGP.

 4. Je kan even goed met de Bijbel in de hand betogen dat vrouwen wel in de politiek horen. Deborah was een van de Richteren. Zij was een belangrijke leider.

  Paulus vond zichzelf niet onfeilbaar en schreef bovendien alleen over vrouwen in religieuze functies. Hij heeft nooit geschreven dat een vrouw geen wereldlijke machtspositie mocht bekleden. Bovendien zijn er ook nog historici die niet al zijn brieven aan hem toeschrijven. Bepaalde vrouwonvriendelijke uitspraken zijn mogelijk van een volgeling van Paulus en niet Paulus zelf. Daarnaast lijkt Paulus ook wel eens van mening te veranderen in een brief. De opmerking dat vrouwen stil moeten zijn wordt niet door iedereen serieus genomen omdat Paulus mogelijk alleen maar geïrriteerd was omdat er door een paar vrouwen door zijn preek heen was gebabbeld. Gesteld dat deze uitspraken inderdaad van Paulus zelf zijn, dan hoeft dat nog niet als universeel gebod bedoeld te zijn geweest.

 5. Soms zou ik willen dat ik lid was van de VVD, zodat ik als protest mijn lidmaatschap zou kunnen opzeggen. door het gemarchandeer rond de 1e Kamer zetels laat ook de VVD zien dat het in de rechtse politiek eigenlijk uitsluitend draait om de macht. Idealen komen niet eens op de 2e plaat, ze hebben ze gewoon niet.

 6. Chinees spreekwoord: De buigende halm is het sterkst.

  Is hier wel van toepassing en dan vooral met alle winden mee buigen.

Reacties zijn gesloten.