Politieke joelers

Nou dan moet het maar. Iets zeggen op Krapuul. Schrijven dus, want praten doen de mensen van Krapuul denkelijk niet. Niet met mij.

Tussen de komkommerdieren en het vakantieleed komen de politieke onderkruipsels tevoorschijn. Dat zijn de poseurs die niet met vakantie gaan of juist wel en dan vanaf de camping in Kootwijkerbroek of Stroe hun collega’s gaan pesten of af en toe eens laten weten dat ze heus nog wel bestaan en griezelig hard werken.

Pieter “zie je wel” Omtzigt vraagt weer eens naar de bekende weg en beklaagt zich erover, dat hij “nooit geen” antwoord heeft gekregen en SP-actievoerder Paul Ulenbelt ziet, bij gebrek aan acties, zijn kans schoon om de vakantie van de Kamerleden te verpesten. Dat doet Paul Ulenbelt wel vaker, de verrassing is er wel een beetje af, maar aandacht is altijd leuk. Bovendien vindt de achterban van zijn partij het leuk. Dat Paul het toch maar weer flikt.

De SP doet er wat aan. Werkt steenhard aan de nieuwe samenleving en als er ergens een misstand is of dreigt grijpt Paul in, want Paul houdt de wacht. Paul roept de Kamer terug van reces, want wat er nou weer gebeurt. Het is verdomme te erg voor woorden. En altijd tijdens de vakantie, als niemand op zit te letten. Dus Paul wil dat zijn collega woordvoerders hun tentjes dichtritsen en spoorslags hun opwachting in Den Haag maken. “Dit kan zo niet langer”, laat Paul de wereld weten.

Tussen de 500 en 600 mensen worden elke dag werkloos. De baas gaat failliet of dood, het bedrijf komt in de klauwen van een rattenkoning of ze krijgen gewoon de zak. Elke dag, dag in dag uit, zonder onderbreking.

Sensire, een zorgbeweging, mag van het UWV 800 thuiszorgers ontslaan, vooruitlopend op de “Transitie”. Alles is onzeker en Sensire maakt daar misbruik van. Eerst was het aantal 1200, toen 1000 en nu dus 800. We weten het niet zeker, we weten niks zeker, alleen Paul Ulenbelt weet het zeker. Het is een schande en iedereen moet terugkomen omdat Paul dat eist. Ik zag ook “preventieve ruiming” passeren. Volslagen idioot.

Dat stoort mij al jaren. Die zogenaamde rode opstand die niks uithaalt. Roden die menen te kunnen scoren over de ruggen van mensen die hun baan verliezen dat zijn geen Roden, dat zijn praatjesmakers die zich suf schrijven om hun blaadje De Tribune te vullen. Dan lijkt het net alsof ze zich het leplazerus werken om de arbeid te bevrijden. De Tribune, daar zitten de toeschouwers, de joelers. Dat zegt alles.

Paul doet z’n best maar. Misschien dat de vrienden van de PVV hem nog serieus nemen.

Van de nepsocialisten hebben de arbeiders niets te verwachten, maar veel erger is dat ze ook helemaal nul komma nul te verwachten hebben van hun vakbonden. Dat is me toch een zooitje nagemaakten aan het worden.

Gevangenissen gaan sluiten. Ik vind dat heel goed. Er zijn wel andere en veel betere manieren om ontspoorden weer op de rails te krijgen. Tussen delinquenten en cipiers zitten alleen maar de tralies, maar het zijn bondgenoten in het kwaad. Cipiers die hun baantje kwijt raken gaan maar een vak leren. Op gevangenen passen is helemaal geen sociale bezigheid. Misschien dat enkele van die oppassers werkelijk denken dat ze een roeping vervullen, laat ze in die waan en stel ze in Artis te werk. Of Blijdorp.

Corrie van Brenk, stoere vrouw met een stoere naam, neemt het voor de cipiers op. Dat is haar taak, daar wordt ze voor betaald. Dus de cipiers gaan demonstreren. Op de motor, met z’n allen.

Daar kan ik van alles bij denken, behalve aan een vakbondsactie. Bespottelijk.

Al jaren zijn er zo’n 15.000 veroordeelde mensen die hun straf nog moeten uitzitten, maar dat nog niet hebben gedaan. Justitie heeft het veel te druk met heel veel andere belangrijke dingen, zoals het arresteren en vervolgen van plantjes, om zich druk te maken over kruimelaars die nog wat water en brood tegoed hebben.

Corrie van Brenk roept heel hard, dat de gevangenissen niet mogen sluiten omdat dat heel erg gevaarlijk is. De mensen zijn hun leven niet langer zeker met 15.000 loslopende criminelen. Bangmakerij op niets af en niemand die Corrie tot de orde roept.

Dus dat wilde ik even opschrijven. Dat Paul Ulenbelt gewoon lekker zes keer per dag van de glijbaan af moet glijden omdat het vakantie is en dat Corrie van Brenk haar grote waffel moet houden en een voorbeeld moet nemen aan chef Heerts. Die zegt gelukkig niks.

4 gedachten over “Politieke joelers”

 1. Dus van Peter Drent mag je best socialist zijn maar dan wel van 9 tot 5 en niet in de vakantie want dat is lastig voor die kamerleden welke tussen twee 2e kamer vakantie’s door hun ene oog open doen en dat dan keihard werken voor de gemeenschap noemen? Van dat soort piepels is Peter Drent dan weer een aanhanger? Of is Heer Drent misschien een tikje bevattelijk voor de kleur rood! Heeft Peter Drent een reden waarom hij denkt dat Krapuulisten niet met hem willen praten? Heeft hij iets zinnigs te melden dan? Of is dit soort epistels produceren gewoon zijn broodwinning en je moet toch wat?

 2. leuk stukje Peter.
  de leegte van links is bekend en het failliet van het staatssocialisme ook.
  en dat baantjesjagers van goede huize over de ruggen van het gewone volk zich de zakken kunnen vullen door de domheid en slaafsheid van mensen van goeden wille OK.

  maar wat dan?
  is het niet zo dat de meer groei, meer en nog meer juist de crisis heeft veroorzaakt en desondanks lispelen de grote LEIDERS van ons volk (Het dynamisch duo RUTTE en SAMsom ) dat we economische Groei moeten hebben.

  Waarom niet werken aan een meer sociale samenleving? Hebben wy dan al die overbetaalde leiders en volkvertegenwoordigers, generaals, bankiers, ministers etc.etc echt nodig?
  Of zitten we in de shit door de hebzucht van deze lui??

 3. Leuk arikel, ik stel voor dat Peter Drent iedere dag zijn hart komt luchten! ; )

Reacties zijn gesloten.