Ook “politiek correct gezeur” in de VS

Wat een gezeur. Er zitten toch geen kwade bedoelingen achter? Het is een onschuldige traditie. En hebben mensen niet wat beters te doen dan roet in het eten te gooien en het plezier van mensen te bederven met hun “politiek correcte” bezwaren? Dat is, kort samengevat, de reactie van veel mensen die niet willen dat Zwarte Piet als deel van het Sinterklaasfeest ter discussie wordt gezet.

Het is echter ook een samenvatting van soortgelijke reacties in een soortgelijke controverse in de Verenigde Staten. Daar gaat het om de naam en mascotte van een sportclub waartegen Native Americans – “Indianen” – en hun bondgenoten al decennia lang stelling nemen. Het gaat om een American football-team, de Washington Redskins, en het gaat om dat laatste woord “redskins”, oftewel “roodhuiden”. Dat is het denigrerende woord dat heel lang gebruikt is om de oorspronkelijke bewoners van Amerika mee aan te duiden. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

2 gedachten over “Ook “politiek correct gezeur” in de VS”

  1. Of de beledigingen op het adres van President Obama, omdat hij de eerste zwarte President van de VS zou zijn.
    De slavendrijvers gaan maar steeds door.

  2. Heeft iemand zich ooit afgevraagd hoe Piet zwart word?
    Vul zelf maar in !

    Grote “volwassen” mensen, met hun “volwassen” meningen horen zich niet te bemoeien met het feestje van het Nederlandse kind.

    Daar hebben de “grote” “volwassen” mensen geen verstand van.

Reacties zijn gesloten.