Politie beledigen in geheimtaal

De saga over de strafbaarheid van het dragen van de afkorting ACAB (All Cops Are Bastards) duurt voort. De politierechter in Utrecht veroordeelde vandaag een 24-jarige man voor onder meer het tonen van een ACAB-tatoeage. Het gerechtshof in Den Haag besloot in mei nog dat het dragen van de afkorting geen beledigend karakter heeft. (All Cops Are Bastards nu toch wel weer strafbaar – NRC)

Goed, blijkbaar kun je politie ook al in geheimtaal beledigen. Vraag een willekeurige passant of hij weet wat ACAB betekent, of 1312, en ik denk dat een zeer glazige blik je deel wordt. In januari van dit jaar (Krapuul Newsroom 12-jan-2011 #O2) wist ik nog helemaal niet wat het betekende en moest ik het opzoeken. Omdat ik mij vanwege het schrijven hier af en toe in de riolen van Nederland moet begeven weet ik het nu. Maar ik kan mezelf dan ook geen argeloze lezer meer vinden, met alle shit die ik dagelijks doorwerk.

Zolang een Nederlands parlementariër zich in onvervalst discriminerend Nederlands uitspreekt over hele bevolkingsgroepen, rechters beledigt en mij als sociaal, links mens een minderwaardig wezen vindt, snap ik niet dat ACAB of 1312 strafbaar zou moeten zijn.
Dit riekt naar klassejustitie en politie is eerder beledigd dan de rest van Nederland. Daar raak ik dan weer zeer beledigd van! 😡

11 gedachten over “Politie beledigen in geheimtaal”

 1. Ons ouwe punkerts wisten dit wel 😛 redelijk goede punkband heette zo , trouwens I.T.A.C.A.B kan weer wel “I Think All Cops Are Bastards ” dat is maar een mening 😀

 2. Als we er eens ISES van maken, Iedere Smeris Een Schoft – kijken hoe lang zij er over doen om er achter te komen.

 3. Klassejustitie is geen item waar je statistieken over kan bijhouden en blijft het dus volledig buiten beeld. Mijn advocaat schaamt zich er niet voor en adverteert gewoon met zijn slogan; –Rechtshulp op Maat–. Zijn advocatenkantoorgenoot heeft nog aangifte gedaan tegen Wilders maar de uitspraak van dat proces kennen we en was dus ook klassejustitie? Justitie en advocaten hebben gewoon een verborgen agenda. Volgens Wilders zijn het D’66-ers omdat hij zijn partij de VVD niet wou afvallen. Ja ja van welke partij ze ook lid zeggen te zijn, het zijn in hun belangen allemaal VVD-ers. En die zijn niet klasse. Dus is het geen klassejustitie en ook geen klasse justitie. Maar wat is het dan wel? Het is gewoon een afhankelijke, om die zogenaamde onafhankelijkheid ook maar even mee te pakken, waardenloos inefficiënte niet goed functionerende rechtspraak. Door de Rechtstaat propaganda heen kijkend kan je zien dat het altijd zo geweest is. Het is belangenjustitie.

 4. alle moslims zijn nazi’s
  geen probleem volgens de rechter

  acab

  jazeker

  en dat kan ik beter onderbouwen dan wilders met zijn geleuter
  echter bij mij is een hoger beroep afgewezen

  acab – zeer zeker

  maar tegenwoordig zou ACACB beter zijn

  all cops are cry baby’s

 5. Dat ACAB strafbaar zou zijn of 1312 kan alleen betekenen dat we in een politiestaat wonen.
  Waar vrijheid van meningsuiting is uitgesloten, met name voor Links en gepeupel.

  K*tmarokkanen roepen is niet strafbaar, het geloof beledigen mag ten elke moment, miden in het Parlement, maar ACAB strafbaar?

  Politiestaat.

  Ik hoop dat betrokkenen zullen volhouden tot de Europese Hof van Justitie.

 6. excellentie zwembad Schreef:

  maar tegenwoordig zou ACACB beter zijn
  all cops are cry baby’s

  Geniaal , kan me het T-shirt al voorstellen …
  zou “die pet pakt ons allemaal ” trouwens nog mogen ???

 7. En mag een T-shirt met de tekst “Micheal Jacksonpad” of “Gerrie Knetemanpad” dan wel??
  Beide hebben postcode 1312.

 8. “Acht cola acht bier, agent, maar dat kreeg ik niet op mijn hand geschreven.”

Reacties zijn gesloten.