Plof!

Recent zag ik een oproep op een website om “Proefballonnetjes” aan te melden om zodoende een mooie en vooral lachwekkende lijst aan te leggen van idiote beloftes die in verkiezingstijd door de dames en heren politici worden gedaan. Het leek me een leuk idee om die flauwekul aan de kaak te stellen dus direct de media opgezocht. Eerst het gratis water in de horeca en de duizenden tappunten voor drinkwater in het land, overduidelijk niet serieus natuurlijk.

En de langstudeerboete is ook al een windei want de staatssecretaris wil het niet en die kunnen we niet wegsturen want hij is al pleite. En nu is de EU de schuldige dat onze pensioenen omlaag gaan. Het is allemaal weinig creatief gelul in de marge!

Het toeval wil dat ik vandaag eventjes langs het Catshuis wandelde en door de bosjes gluurde. Daar zag ik potverdomme Roemer, Rutte en Wilders lekker in het zonnetje zitten en Van der Staaij liep rond met de versnaperingen. De sfeer laat zich beschrijven als amicaal en het leek wel een dagje uit.

Ik schrok ineens een beetje want plots zat er een kale man in een Greenpeacejack samen met vrouw en kinderen naast me tussen de bosjes. Ik hoorde de man zeggen : “Kijk, daar gaat pappa binnenkort ook zitten en dan bestellen we een heel grote luchtballon waarmee jullie mogen spelen.” Ik keek eens goed en herkende ineens Diederik. Ik vroeg hem waarom hij toch tegen beter weten in tegen zijn kinderen zat te liegen. “Kunnen ze vast leren hoe ze later in de politiek kunnen komen” zei hij met een uitgestreken smoel.

Ooit had ik nog vertrouwen in een democratie, in de politiek….

Die luchtballon is alvast geknapt !

 

Gastbijdrage van Plopper

1 gedachte over “Plof!”

  1. Tot nu toe is Rutte muisstil. wanneer denkt hij met z’n campagne te beginnen? Of heeft hij niets te vertellen?
    Ik heb gehoord dat Wilders vandaag is begonnen met z’n verkiezingscampagne, hij vindt dat Badr Harry het land uitgeknikkerd moet worden. Natuurlijk in de hoop dat een paar Henks en Ingrids er in trappen.

Reacties zijn gesloten.