Pleidooi voor nieuwe politisering

Door in het debat rond integratie, cultuur en natie onderbelichte thema’s te brengen zoals recht, techniek, religie, ecologie en economie, komt hij tot verrassende inzichten en geeft hij een aanzet tot alternatieve politieke denkwegen. Tegen gemakkelijke kritiek op populisme en nationalisme in, pleit [Willem Schinkel] voor een nieuwe politisering en een links nationalisme. Voor eenieder die verder wil kijken dan het dikwijls eenzijdige debat in de media.

Schinkel aan het woord over De nieuwe democratie, waarin hij (evenals elders) pleit voor een “links van links”.
Op 5 juli aanstaande houdt hij een inleiding in de Valreep, Polderweg, Amsterdam, tevens debatavond.

2 gedachten over “Pleidooi voor nieuwe politisering”

  1. Lijkt mij een overbodig iets van de heer W. Schinkel. De nieuwe democratie, links van links zal alleen maar een leuk avondje praten van Schinkel laten zien en vervolgens enele vragen uit de zaal opleveren.

    De politieke partij SP is links. Kan mij niet voorstellen dat de heer Schinkel het nog linkser wil.

  2. “Links Nationalisme ” is een contradictio in terminis .. een nieuwe politisering , een politieke ontpoldering , daar kan iedereen die het hart links draagt slechts vóór wezen … we hebben tegenwoordig alleen partijen die het bedrijfs-eigendom verdedigen , niemand die een (her) nationalisatie van de essentiële voorzieningen durft voor te staan …

Reacties zijn gesloten.