Plan voor dienstplicht voor christelijke Palestijnen in Israel zaait verdeeldheid

De Israelische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag een plan aangekondigd om christelijke Palestijnen dienst te laten doen in het leger of vervangende burgerdienst te laten doen, schrijft de krant Haaretz. Netanyahu maakte bekend dat een gezamenlijk lichaam van de regering en christelijke voorstanders van de dienstplicht plannen zal gaan uitwerken om christenen meer bij het leger en de burgerdienst te betrekken. Onder meer zou de wet op de dienstplicht aangepast moeten worden om die ook van toepassing te verklaren op christenen en zouden er maatregelen overwogen moeten worden christelijke voorstanders van de dienstplicht en christenen die in dienst gaan te beschermen tegen bedreigingen.

Netayahu maakte de plannen bekend na een bijeenkomst met een aantal christenen, onder wie vader Gabriel Naddaf van de Grieks Orthodoxe gemeente in Nazareth, plus Naji Obeid, het hoofd van de Grieks Orthodoxe raad in de buitenwijk Yafia van Nazareth en Shadi Halul, een reserve luitenant en hoofd van een groepje voorstanders van de dienstplicht voor christenen. Volgens Haaretz is het aantal christenen dat dienst neemt het laatste jaar toegenomen van 35 naar 100 nu, terwijl zo’n 500 christenen op dit moment vervangende burgerdienst zouden doen. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

1 gedachte over “Plan voor dienstplicht voor christelijke Palestijnen in Israel zaait verdeeldheid”

  1. De manier om de laatste christenen weg te jagen uit het Land van Uitgifte. Het Arabisch nationalisme is in hoge mate een christelijke uitvinding en de radicaalste Palestijnse strijdgroepen werden gevormd door christenen. Tegen elkaar uitspelen van de oorspronkelijke bewoners, met de Druzen is het eerder gedaan.

Reacties zijn gesloten.