‘Piet Hein Donner vindt burger en pers maar lastige pottenkijkers’

GroenLinks wil dat overheidsinformatie toegankelijker wordt voor de burger. De partij komt met een initiatiefwetsvoorstel om de openbaarheid van bestuur te verruimen.

De huidige Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) heeft volgens Mariko Peters van de partij te veel mankementen. Zij heeft ook geen hoop dat de minister van Binnenlandse Zaken daar iets aan verandert, zei ze vrijdagmorgen.

,,Donner roeit tegen de tijdsgeest in en vindt burger en pers maar lastige pottenkijkers. Maar juist in het digitale tijdperk gooit een bestuur dat zijn burgers vertrouwt de luiken open, niet dicht.”(Trouw)

Zo! Dat kan maar eens in de openbaarheid gegooid zijn. Donner wil terug naar de jaren vijftig, alles geheim en regelen in achterkamertjes. Burgers dom houden.
😥

2 gedachten over “‘Piet Hein Donner vindt burger en pers maar lastige pottenkijkers’”

  1. “Kijk, het past goed in onze cultuur. We hebben altijd met onze vertrouwelijke partners overleggen in daartoe geschikte achterkamertjes gepleegd en mocht het ooit nodig blijken hebben we altijd overwogen om eventueel enige stukken ervan aan de brede publiek openbaar te maken, als we dat nodig zouden vinden.

    Wil je nu hier iets aan veranderen? Waarom? Zit je niet binnen ons hecht clubje? (We hebben ook liever geen moslims of buitenlanders erbij hoor – maar dit moet weer tussen ons blijven, snap je)”

  2. In een tijd dat mensen hun hebben en houwen op Facebook in de etalage zetten trekt de overheid de rolluiken juist steeds verder naar beneden. Goed dat GL hierover weer eens aan de bel trekt want werden veel privacy schendende maatregelen de afgelopen jaren niet verdedigd met de kreet “Wie niets te verbergen heeft, heeft niets te vrezen”?.

Reacties zijn gesloten.