Piet Hein Donner steekt zijn rechtse kop in het zand

‘Kabinet neemt afstand van de multiculturele samenleving’

Het was mij nog niet opgevallen dat dit kabinet daar overdreven weinig afstand van hield, maar goed, dat schrijft minister Donner in een brief aan de Tweede Kamer.

Het kabinet ziet integratie niet meer als taak van de overheid maar plaatst die verantwoordelijk bij de migrant. Die wordt verplicht om in te burgeren, op die manier moet worden voorkomen dat zij zich niet thuis voelen in Nederland.

Hoe goed is die Donner zelf eigenlijk geïntegreerd en ingeburgerd? Hij lijkt eerder ingeburgerd in het Nederland van 1953, ik kan me niet voorstellen dat die zich erg thuis voelt in Nederland. Bovendien zijn het die anderhalf miljoen halvegaren die op de PVV gestemd hebben die het steeds erover hebben dat ze zich hier niet thuis voelen, dus me dunkt dat dáár het probleem ligt. Ik heb nergens last van, in elk geval.

Donner gaat verder een nieuwe poging wagen om een boerkaverbod in te voeren. Het vorige kabinet heeft dat ook geprobeerd, maar dat liep op niets uit. Donner wil de wet op 1 januari 2013 in werking laten treden.

Ja, dat afgrij-se-lij-ke probleem, dat tot werkelijk ónhoudbare situaties in ons land leidt, dat moet ook eens opgelost worden. En met dat soort ongein verwerft zo’n man dan een inkomen waarmee hij zich een hypotheek van ca. 1 mln kan veroorloven mèt bijbehorende hypotheekrente, die zijn partij dan ook van zijn lang zal z’n leven niet zal afschaffen.

De echte problemen worden niet meer door de overheid aangepakt, aldus Donner, want is immers de verantwoordelijkheid van de mensen zelf. De PvdA heeft het over een “historische vergissing” en het lijkt inderdaad op de vorige keer dat CDA/VVD een probleem met immigratie en integratie uit de klauwen lieten lopen.

84 gedachten over “Piet Hein Donner steekt zijn rechtse kop in het zand”

 1. “Ik heb er wel moeite mee dat het kabinet de rechten van minderheden aantast. Zo vind ik het niet goed dat het kabinet gelaatsbedekkende kleding wil verbieden. Mensen in een democratische rechtstaat hebben het recht om een boerka te dragen. Anders glijd je af naar een communistische staat.”

  De spreker zou gerust ook kunnen refereren aan de standpunt dat westerse landen en bijhorende media aangenomen hadden in het aanvang en tijdens de oorlog tegen Joegoslavië.
  De toenmalige Joegoslavische regering was bezig om de rechten van de minderheden in te perken: o.a. geen gezichtbekleding in openbare ruimtes – verbod erop, verplicht staatstaal in onderwijs enz.

  Daar waren onze regeringen en pers toen erg tegen. Minderheden moeten hun rechten altijd behouden was de officiële standpunt. Joegoslavië deed dat dus niet.

  De huidige voornemen van dit kabinet komt inderdaad volledig overeen met de politiek van de toenmalige communistische regering van Joegoslavië.

 2. nexus m. Schreef:

  Zo vind ik het niet goed dat het kabinet gelaatsbedekkende kleding wil verbieden.

  Mits je hem vrijwillig aantrekt. De vraag is hoe vrijwillig je nog bent als je vanaf je geboorte al wordt verteld dat je als vrouw verplicht bent om te moeten verstoppen voor andere mannen.

  Maar dit geld natuurlijk niet voor mijn bivakmuts, Die blijf ik dus gewoon dragen.

 3. Nope, gelaatsbedekkende kleding en alle andere middelen om de surveillance te bemoeilijken worden verboden. En en. Burkaverbod is maar een dekmantel /seth.

 4. Jo Schreef:

  De vraag is hoe vrijwillig je nog bent als je vanaf je geboorte al wordt verteld dat je als vrouw …

  Tja, hoe vrijwillig zet een vrouw een tattoo ? Hoe vrijwillig draagt ze een strak naveltruitje ? Hoe vrijwillig gaat een christelijke jonge meid naar de EO-jongerendag ? Ik denk dat je vrijwel nooit sociale druk of aangepraatte ideeën kunt wegcijferen bij wie dan ook.

 5. Ach ja, Donner maakt gewoon een einde aan jarenlange discriminatie. Positieve discriminatie is ook discriminatie. Wat mij wel zorgen baart, zijn de reacties van verschillende minderheidsgroeperingen die al lopen te dreigtweeten dat ze nu helemaal zullen gaan ontsporen zonder subsidie. Donner heeft daar nog geen adequate maatregelen tegenover gesteld. Bovendien begrijp ik ook nietwat ontsporen met subsidies te maken heeft.

  In elk geval leiden de uitspraken wel mooi de aandacht af van echt belangrijke zaken, zoals de crisis in Euroland. Daar gaan we met zijn allen, autochtoon en allochtoon, flink voor dokken.

 6. @ Kromst:

  Zwakkere groepen die een extra duw krijgen van de samenleving is geen “positieve discrminatie” maar heet “beschaving” en “menselijkheid”, iets wat die rechtse hersencel van je maar niet wil snappen. En waarom zijn minderheden die zich nu uiten meteen bezig met “dreigtweets” ? Mogen ze niks zeggen dan ?Wat voor een rare kronkel heb jij in je kop ?

 7. Citaat:
  [ “Donner gaat verder een nieuwe poging wagen om een boerkaverbod in te voeren. Het vorige kabinet heeft dat ook geprobeerd, maar dat liep op niets uit. Donner wil de wet op 1 januari 2013 in werking laten treden.”]

  Waar ik me zo verschrikkelijk aan kan ergeren is dat je soms in programma’s die beelden van bewakingscamera’s tonen, heel vaak mensen zien die een bank beroven of een overval plegen, die mensen een bivak-muts dragen.
  En dát terwijl ze wel weten dat dat nu juist verboden is.
  Wat beweegt deze mensen om zich te tooien met deze dracht, terwijl ze wel op hun vingers kunnen natellen dat dit gedrag niet gepikt wordt.
  Het effect is namelijk dat die gasten die aan het roven slaan, op het moment dat ze merken dat ze betrapt zijn met hun bivakmuts, in het wilde weg mensen gaan dood schieten.
  Iets wat totaal onnodig is.
  Momenteel mag je namelijk nog steeds een boerka dragen. Er is nog steeds geen wet die dat verbied.
  Ik wil mensen die van plan zijn een bank te beroven of op andere plaatsen dan een bank een roofoverval willen plegen, adviseren om, zolang het nog kan, een boerka te dragen.
  De dreiging die van een boerka uit gaat is veel groter, waardoor mensen in de omgeving, minder snel in paniek raken, omdat ze immers al hebben geleerd dat boerka-dragers/draagsters zo gevaarlijk zijn dat je je maar beter in je lot kan berusten. Het lot die er uit bestaat dat je voortaan volledig geïslamiseerd door het leven moet. Iets wat je je ergste vijand niet zou toewensen.
  Daarom bij deze deze oproep aan alle misdadigers in Nederland en vanuit het buitenland afkomstigen.
  Nu het nog kan, draag een boerka als je een overval wil plegen. Zelfs als je iemand wil vermoorden, doe dat dan met een boerka om. Anders ben je illegaal bezig.

 8. Eindelijk een verstandig iets uit Den Haag, want we leven hier in Nederland en niet in Afghanistan of ander onderontwikkeld land, wil je een burka aan, dan ga je maar in je eigen land wonen. Inburgering moeten ze zelf maar dokken, want als ik in een ander land wil wonen, moet ik mezelf ook aanpassen, en gaan ze mij ook niet sponsoren.
  Wil je hier wonen, dan moet je ook nut hebben voor de maatschappij, dus niet op kosten van anderen leven!.
  De mensen die het hier niet mee eens zijn moeten dan ook maar zo sportief zijn om de volledige kosten zelf te betalen…kijken of ze dan nog steeds zo positief zijn over die uitvreters.

 9. @Marcel

  hoe groot is jouw positieve bijdrage aan deze maatschappij in geld uitgedrukt?

 10. in het huidige klimaat in dit land zal het antwoord zijn je zodanig aanpassen dat alleen je huidskleur nog als aanstootgevend wordt ervaren

 11. @ kaaskop

  In geld is mijn bijdrage aan deze maatschappij meer dan genoeg…die van jou ook??..
  Ik profiteer niet van anderen, ontvang geen enkele subsidie, maar betaal wel voor profiteurs, die hier massaal misbruik maken van de voorzieningen, dus tijd voor verandering, zodat de werkende mensen ook eens netto meer over gaan houden van hun salaris…het is natuurlijk niet de bedoeling, dat we moeten gaan werken voor een stel figuren, die de hele dag op hun luie reet thuis zitten of in hun nest liggen.

 12. @Heuvel er zit een stoorzender genaamd Marcel in de comments. Wij proberen hier een serieuze discussie te voeren

 13. @Karel, interessante vraag. “Inburgering” en “integratie” zijn een sociaal-maatschappelijke doctrine die op heel veel manieren is in te vullen. Ik als niet- soosjoloog zit gefascineerd de pre-website van “Republiek Allochtonië” door te kijken.Het is een rijstebrijberg van links en kopieën van serieuze onderzoeksrapporten en artikelen.

  Tip: Willem Schinkel, “Schaf het integratiebeleid af”, 06/04/2008
  (Nee, hij is geen Donner-kloon)

 14. @Marcel

  geef gewoon antwoord, ik vraag hoeveel jouw waarde is voor de maatschappij, ik wil geen betoog, ik wil een bedrag horen

  als het voor jou voldoende is dat je wet naleeft dan is het voor een immigrant ook voldoende om uitsluitend de wet na te leven, artikel 1 van de grondwet

 15. Karel Schreef:

  @Heuvel er zit een stoorzender genaamd Marcel in de comments. Wij proberen hier een serieuze discussie te voeren

  Klopt ik heb me er ook al over verbaasd over die gast.

 16. Marcel Schreef:

  Eindelijk een verstandig iets uit Den Haag, want we leven hier in Nederland en niet in Afghanistan of ander onderontwikkeld land, wil je een burka aan, dan ga je maar in je eigen land wonen. Inburgering moeten ze zelf maar dokken, want als ik in een ander land wil wonen, moet ik mezelf ook aanpassen, en gaan ze mij ook niet sponsoren.
  Wil je hier wonen, dan moet je ook nut hebben voor de maatschappij, dus niet op kosten van anderen leven!.
  De mensen die het hier niet mee eens zijn moeten dan ook maar zo sportief zijn om de volledige kosten zelf te betalen…kijken of ze dan nog steeds zo positief zijn over die uitvreters.

  Hartstikke goed. Inmiddels wonen al meer dan 225 boerkadraagsters in Nederland die geen spat aan de economie bijdragen, maar er wel voor hebben gezorgd dat inmiddels half Nederland compleet geïslamiseerd is.

 17. @John

  Je hoeft het er ook niet mee eens te zijn. Ik geloof overigens helemaal niet in rechts en links. Niet iedereen waar je het niet mee eens bent, is spontaan rechts omdat jij dat vindt. Ik heb genoeg ervaring met buitenlanders om achter mijn ideeën te kunnen staan. En, niet louter slechte ervaringen, genoeg goede. In het jongerencentrum waar ik vrijwilliger was, ben ik helaas wel een aantal keer met de dood bedreigd omdat ik jongeren op de regels wees. Hetzelfde in Kanaleneiland waar ik heb gewerkt. Daar krijg je een grote bek van kinderen van 10 jaar oud, die het blijkbaar vervelend vinden als ik ze van het dak van een auto afstuurde waar ze op aan het dansen waren. Geloof me maar, met subsidie los je zulke zaken niet op. Wel met gewoon keihard optreden. Traangas, rubber kogels .. trek alle registers maar open.

  Jij zegt: “Zwakkere groepen die een extra duw krijgen van de samenleving is geen “positieve discrminatie” maar heet beschaving en menselijkheid”.

  Klopt. Dat doen we ook. Ouderen, kinderen en zieken. Mensen die niet voor het eigen recht op kunnen komen. Dat zijn we als beschaafde mensen verplicht. Het maakt dus niet uit wat voor mensen het zijn. De groepen die claimen gediscrimineerd te worden, discrimineren vaak zelf het meest. Zij wijzen consequent op alle verschillen. Zij zijn degenen die overal speciale behandeling wensen. Vervolgens krijgen ze die middelen en heeft het geen enkel effect op de integratie.

  Waarom moeten we homo’s en vrouwen (de minderheden die jij omschrijft) bescherming tegen intolerante moslims (zelf ook een minderheid). Waarom niet gewoon verwachten dat mensen zich houden aan de standaard rechten en plichten, die overigens voor iedereen gelden en de straffen gewoon flink omhoog gooien. En waarom moet het beschermen van zwakkeren middels allerlei subsidies? En waarom zeggen alle minderheden nu ineens dat het afschaffen de situatie alleen maar erger zal maken? Rechten kunnen verworven worden en ook verkwanseld.

  Ik zie in ieder geval geen heil in het uitdelen van pampers aan gewone normale volwassenen, die allang zindelijk hadden kunnen zijn. Is gewoon beschaving. Voordeel is dat het verspilde geld nu ten goede kan komen aan de echt zwakkeren. De ouderen, zieken en kinderen. Ongeacht de afkomst.

 18. Marcel Schreef:

  In geld is mijn bijdrage aan deze maatschappij meer dan genoeg…die van jou ook??..
  Ik profiteer niet van anderen, ontvang geen enkele subsidie,

  Marcel, je bent aantoonbaar een leugenaar.
  Als je in een huurwoning woont ontvang je huursubsidie.
  Woon je in een koopwoning krijg je HRA.
  Heb je kinderen krijg je kinderbijslag.
  Studeer je dan heb je studietoeslag.
  Op dit moment krijg je als je lichamelijk of geestelijk niet gezond bent extra bijdragen.
  Ik heb echter de indruk dat aangezien dit kabinet juist op de zwakkeren in de samenleving wil bezuinigen, dat jij in de nabije toekomst wel eens gelijk kunt hebben omdat jij geen subsidie meer krijgt.
  Echter tot op dit moment ontvang je hoe dan ook nog steeds subsidie.
  Ik wil je overigens een voorstel doen.
  Aangezien jij van mening bent, net als je rechtse, voornamelijk Wilders-aanbidders dat al die subsidies die jij en je ouders ooit hebben verkregen en mogelijk nog steeds krijgen en waar ook jullie van hebben geprofiteerd, op zo’n kort mogelijke termijn gaan terugbetalen. Immers anders zouden jullie je schuldig maken van de smeerlapperijen, waar de linkse elite constant goede sier mee maakt.
  Namelijk mensen helpen en nog erger mensen die helemaal niet Nederlander zijn geboren en derhalve tot het meest minderwaardige soort behoren dat je je maar kan voorstellen.
  Ik ben er bijna zeker van dat als bijvoorbeeld Wilders een beroep op je doet om je oneigenlijke gebruik van subsidies. eventueel na een betalingsregeling subiet op tafel legt.

 19. Karel Schreef:

  @20 Henk Veldman, kom je weer je ver-der-fe-lijke denkbeelden spuien? Schaam!

  Ach Karel, kerel je weet hoe doortrapt slecht ik ben met m’n linkse sympathieën, m’n Joodse achtergrond en mijn moslim-familie met hun verderfelijke fascistische ideologie.

 20. Kromst Schreef:

  Traangas, rubber kogels .. trek alle registers maar open.

  Hebben ze in Egypte ook geprobeerd.
  Helpt niet!

 21. Henk Veldman Schreef:

  Ach Karel, kerel je weet hoe doortrapt slecht ik ben met m’n linkse sympathieën, m’n Joodse achtergrond en mijn moslim-familie met hun verderfelijke fascistische ideologie.

  Ja ik weet hoe het zit met jou en toch moet ik er *telkens* weer aan wennen.

 22. @ Jo:
  Klopt. Beetje poëtische vrijheid. Ik hoop eigenlijk dat er wat meer geld naar het onderwijs gaat en politie. Maar serieus, een cultuurverschijnsel bij sommige minderheden is dat kinderen van 6 jaar gewoon ’s avonds om 10 uur nog rondlopen op straat. Dat los je niet op met subsidie. Ik heb in Kanibaleneiland maar 1 jongetje min of meer kunnen helpen door hem een bijbaantje te bezorgen. Hij werd vervolgens gepest omdat hij teveel met die “stomme kaaskoppen” omging. Ooit kinderen van amper 12 andere kinderen zien beroven? Ik helaas wel. Bij het wijkcentrum werd op klaarlichte dag ingebroken en sleutels van een scooter gejat. De eigenaresse was daar werkzaam. Zij stapte acuut naar de moskee om te achterhalen wie de daders waren. Toen de daders erachter kwamen dat ze wel eens in de problemen konden komen hebben ze de scooter maar in de fik gestoken. Hoppa, een jaar lang sparen van een alleenstaande moeder naar de kloten. Ik heb er drie jaar gewerkt, maar heb verhalen voor meer dan drie jaar. Bovendien heb ik in die drie jaar zelden tot nooit een agent gezien op straat.

  Het kabinet heeft een juist besluit genomen.

 23. Marcel Schreef:

  wil je een burka aan, dan ga je maar in je eigen land wonen,
  plus: maar betaal wel voor profiteurs, die hier massaal misbruik maken van de voorzieningen,

  ? Nog nooit een boerka gezien. Jij wel? Heb je je wel eens `ziek’ gemeld, na een avond doorhijsen? Met een
  lamlendige zweetpokkel in je luizige lappenmand gelegen? Wie moesten daarvoor opdraaien? 😆

 24. @ Kromst:

  Simplistisch gelul:
  1. Je fixeert je op de etnische afkomst van mensen en verklaart van daaruit hun gedrag. Ja je hebt ook goede buitenlanders zeg je maar je kunt ook gewoon zeggen dat je goede mensen en slechte mensen hebt. Waarom is een joch van 10 die een grote bek opentrekt niet een joch met incapabele ouders die hem niks bijbrengen in plaats van een Marokkaans joch uit Kanaleneiland ? Zijn er geen onopgevoede tienjarigen onder Tokkies ? (Overigens: bedankt voor je kreet “Ik heb genoeg ervaring met buitenlanders om achter mijn ideeën te kunnen staan”, heb daar smakelijk om gelachen. Alsof ze één pot nat zijn.)
  2. Naast je fixatie op etnische afkomst projecteer je bepaald gedrag op de hele groep: homo’s worden door hen mishandeld, zij willen niet integreren, zij zijn het die discrimineren, dat soort onzin.

  Dus ik kan je betoog weinig serieus nemen.

  Maar de essentie is het volgende: er zijn allochtonen die minder presteren in de samenleving. Dat kan komen (1) omdat ze niet evenveel kansen hebben, (2) omdat ze een mindere uitgangspositie hebben of (3) omdat de mentaliteit, de cultuur zo is dat ze het gewoon vertikken om mee te doen. Optie 1 sluiten jij en het kabinet helemaal uit (want docenten, werkgevers of agenten die discrimineren bestaan niet in Nederland). Optie 2 boeit niet want daarvoor moet je menselijke empathie hebben. Dus blijft alleen maar 3 over: allochtonen die minder presteren is hun eigen dikke schuld.

 25. Beste Marcel,je ziet aan de reacties wel dat het geen enkele zin heeft om iets tegen de linkse kerk te zeggen.
  Het merendeel van de mensen op deze site is verblind van haat tegen anders denkende.
  Ik heb nog wel een vraagje aan voor de haatzaaiers op deze site;Beste haatzaaiers op deze site ,noemt u miuj een voordeel van de multiculti samenleving voor de doorsnee Nederlander.Noem er een,dus niet schelden maar bedenken wat de voordelen zijn voor de gemiddelde Nederlandse belastingbetaler.
  Ik kan u vele vele nadelen opnoemen ,maar behalve shoarma en kebabzaken hebben ze ons niets goed gebracht.Zo het schelden kan weer beginnen!!!

 26. Ruud Beijer Schreef:

  noemt u miuj een voordeel van de multiculti samenleving voor de doorsnee Nederlander

  Multicultureel = verschillende culturen naast elkaar = niet één cultuur waar iedereen zich aan hoeft aan te passen. Ofwel: je kunt “doorsnee Nederlander” zijn zoals je daar zelf voor kiest, zonder dat je aan een verstikkende norm hoeft te voldoen die van bovenaf wordt opgelegd.

  Behoorlijk voordeel is dat hè ? Tot uw dienst.

 27. Maar eigenlijk bedoel je: welk voordeel halen blanke Nederlanders uit de aanwezigheid van allochtonen ? Wat leveren ze op ?

  Eigenlijk moet ik dan gaan schelden. Zo’n visie van de samenleving, rendabel versus niet-rendabel, is te smerig en ranzig om serieus op in te gaan.

 28. @ Ruud : Dat je over haatzaaien durft te praten 🙂

  Vertel me eens, hoe ziet een doorsnee Nederlander eruit ?

 29. noemt u miuj een voordeel van de multiculti samenleving voor de doorsnee Nederlander
  1) Vrijelijk verkrijgbaar, fatsoenlijk eetbaar eten in plaats doodgekookte oudhollandsche snot naar traditioneel recept.
  2) En daardoor: de toko en de markt, waar je fo wenig ingrediënten voor VVFEE kan kopen. De markt wordt voornamelijk in stand gehouden door niet-westerse-autochtoonse moekes.
  3) Nederlandsche volkschmuziek van Fransie Bauer, een kamper.

 30. @ Monade: Kan je misschien je laatste bijdrage ook laten vertalen in Nederlands ??? Ik kan je echt niet volgen. Of je kan niet schrijven (als je een “autochtoon” bent noemen we het liever dyslexie) of je moet de lagere school nog even afmaken , hahahahaaa….

  Kom op man, je kan toch “iets” doen aan je bijdrage (spellingcontrole ofzo).

 31. Ruud Beijer en Kromst,

  Kromst slaat de spijker op zijn kop, daar is niets tussen te krijgen…en Ruud Beijer ik weet ook wel dat extreem links net zo gestoord is als extreem rechts, want alles wat extreem is valt niet mee te praten, omdat ze gestoorde denkbeelden hebben..incl de haat imams..
  Op jouw vraag hebben ze zeker geen antwoord, want er zijn nu eenmaal geen voordelen op te noemen over deze multiculti onzin.
  Als iemand het een keertje niet eens is met de linkse kerk, gaan ze gelijk steigeren en raken ze totaal van slag, want wij heeft er nu het lef om tegen onze geitenwollensokken ideeën in te gaan..ze staan absoluut niet open voor heldere ideeën van anderen.
  Rechts gaat bijna nooit steigeren, als iemand het er niet mee eens is, die kunnen als ze kritiek krijgen nog gewoon functioneren…kan links nog een boel van leren..nl. rustig reageren bij kritiek..
  Nu komt het er op neer, dat je nooit je mening mag uiten tegenover een links figuur..lijkt wel een nieuw soort dictatuur in dit land..gelukkig maar dat ze er uit liggen in de politiek, anders gaan we hier net als in Griekenland binnen de kortste keren failliet..

 32. Kan je misschien je laatste bijdrage ook laten vertalen in Nederlands ??? Ik kan je echt niet volgen. Of je kan niet schrijven
  Of jij bent zo stom als een rund. Dat kan ook. Ik noem 3 voordelen op van de multiculti samenleving voor de doorsnee Nederlander.

  /Er staat toevalligerwijs geen enkele typ- of spelfout in het artikel waarnaar je verwijst, behalve in het geciteerde deel.

 33. @ Marcel:

  Zwak. Heel zwak. Ga inhoudelijk in op de comments, b.v. 31 en 32 waar ik antwoord geef op Ruud Beijer’s stupide vraag. Wat jij doet is hier een beetje klagen tegenover gelijkgestemde randdebielen dat die linksen niet deugen.

  Ga inhoudelijk in op comments. Zeg: “comment 31 klopt niet want …”

 34. @ Ruud: noemt u mij een voordeel van de multiculti samenleving voor de doorsnee Nederlander

  Ik weet niet of een samenleving specifieke voordelen moet hebben voor bepaalde groepen. In rijke Arabische landen hebben de “autochtonen” een goed leven waarvoor “gastarbeiders” hard moeten werken, zag maar Nederland jaren 60, 70 en begin 80. Ik zie het als een moderne vorm van slavernij; ik leef lekker opdat hij hard werkt en ik betaal je ervoor. Je kan het ook zien als een vorm van kapitalisme; ik heb geld en kan er alles mee kopen, jij moet het nog zien te verdienen. Hoe dan ook, als doorsnee Nederlander KAN je lekker leven door te werken, tijd door te brengen met je familie en vrienden, op vakantie gaan, iets doen voor je omgeving door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen, je verdiepen op vragen die alle andere vragen overbodig maken (waar is internet voor) en noem het maar op. Zo leven dat je gelukkig bent, je niet gaat storen aan allerlei bijzaken (je buren, je baas, je schoonmoeder, je veels te dure auto waar je geen genot aan hebt, je vakantie, je kinderen…..). Dat zou je dus kunnen doen als je een voordeel wilt uit je leven, gewoon leven.

  Je kan je ook aan alles en iedereen storen. Bij sommige groep kan het beeld je al storen. Dat beeld koppel je gewoon aan wanstanden (hoofddoekjes zijn moslims, moslims zijn marokkanen, marokkanen zijn slecht dus islam deugt niet en is een gevaar voor NL). Dit soort oefeningen kan je op alle gebieden doen maar dan moet je goed kijken. Een pedofiel is meestal niet zo makkelijk te herkennen dus deze oefening kan je het beste beginnen met herkenbare voorbeelden, moslims bijvoorbeeld. Als je goed je best doen heb je nog een voordeel. Je ziet dan niet meer dat je leven eigenlijk een grote trieste tijdsverspilling is.

  Mijn advies ? Haal het maximale uit je leven door te leven, gewoon te leven en gelukkig te zijn in plaats van de hele dag door te kankeren…… Je leeft in Nederland, één van de meest welvarende landen op deze aarde.

 35. Rechts gaat bijna nooit steigeren, als iemand het er niet mee eens is, die kunnen als ze kritiek krijgen nog gewoon functioneren…kan links nog een boel van leren..nl. rustig reageren bij kritiek

  Ja, want alle parels in de WakkerPedia zijn allemaal verzonnen door de Linkse Kerk. Het is een complot! Abject! Infaam!

 36. ???? Monade toch…….. Ik verwees nergens naar. Ik bedoelde je complete “bijdrage” #34. Je mag me een rund noemen, ik kan er mee leven maar kijk gewoon nog een keer naar je bijdrage. Als je daarna nog steeds vol wil houden dat er niets mee mis is, prima. Ik denk dat je hele bijdrage ééb grote teringzooi is. Maar ja, ik ben stom en heb maar een HBO opleiding dus wie ben ik…… denk ik dan maar !!!

  Toen ik naar Nederland kwam probeerde ik “dure woorden” te gebruiken om zo mijn taalachterstand te verbergen. Ik zie dat jij daar ook een handje van hebt 🙂 Niet doen, mensen hebben het door en je komt echt dom over 🙂 Blijf jezelf, het kan goed komen….

 37. Monade Schreef:

  noemt u miuj een voordeel van de multiculti samenleving voor de doorsnee Nederlander
  1) Vrijelijk verkrijgbaar, fatsoenlijk eetbaar eten in plaats doodgekookte oudhollandsche snot naar traditioneel recept.
  2) En daardoor: de toko en de markt, waar je fo wenig ingrediënten voor VVFEE kan kopen. De markt wordt voornamelijk in stand gehouden door niet-westerse-autochtoonse moekes.
  3) Nederlandsche volkschmuziek van Fransie Bauer, een kamper.

  JA! Ik zeg JA! Mijn God, wat ik ben ik blij dat we koloniën hebben gehad, met excuses aan de gekoloniseerden en tevens met dank aan wat zij aan onze keuken en cultuur bijgedragen hebben.
  Tegenwoordig hoeven we gelukkig geen landen meer te koloniseren om hen iets aan onze keukenn of cultuur toe te laten voegen, ze komen spontaan hierheen om ons te redden van Frans Bauer 🙂 (eh, was dat nu een voordeel of nadeel van de multiculti samenleving, die Frans Bauer? Nou ja, laten we het erop houden dat hij gedoogd moet worden).

 38. @ John:
  Je hebt blijkbaar niet goed gelezen. Of wel goed, maar de essentie gemist. Ik beschouw mensen als mensen. De zelfbenoemde “zwakkere minderheden” heb ik helemaal niets mee. Als iemand onrecht wordt aangedaan heeft ons land daar wetten voor. Er is totaal geen enkele reden om bepaalde “zwakke groepen” een duwtje in de goede richting te geven. Tenzij dat duwtje een duidelijke regelgeving is. Geld gebruiken om mensen “om te kopen” om mee te doen is tegen onze grondwet. Discrimineren mag niet. Iedereen heeft recht op dezelfde voordelen in een maatschappij. Daar tegenover heeft men zich te houden aan wetten. Rechten en plichten, zo simpel is het. Dankzij “zielige minderheden” zijn de echte zwakkeren in de samenleving de dupe geworden van ons multiculti beleid. Nogmaals: ouderen, kinderen en zieken zijn de zwakken. Ongeacht afkomst. Als je dat niet snapt, jammer. Elementaire zaken zijn niet zwart of wit. Elementaire zaken zijn simpel en universeel. http://kromst.blogspot.com/2011/06/grondwet-deel-1-subsidies-minderheden.html

 39. Ik verwees nergens naar. Ik bedoelde je complete “bijdrage” #34
  Zoiets wordt in de nederlandse taal ook wel een “verwijzing” genoemd.

  Toen ik naar Nederland kwam probeerde ik “dure woorden” te gebruiken om zo mijn taalachterstand te verbergen. Ik zie dat jij daar ook een handje van hebt
  O wat is dit heerlijk om te lezen. It is not even wrong. Houd het maar gewoon bij het onderwerp, zou ik zeggen, want ik voel de stoom uit @jvdheuvel’s oren al uit mijn beeldscherm stralen, en hij is behoorlijk links hoor, pas op!. Ik ben een fascistenverdediger, volgens @Carlos van Sargasso.

  /Afgezien van mijn dyslexie is mijn online taalgebruik verpest door overmatig gebruik van WikiWoorden®. Jij bent de eerste die daar over valt.

 40. was dat nu een voordeel of nadeel van de multiculti samenleving, die Frans Bauer
  We hebben het hier over het voordeel voor de gewone Nederlander. Ik luister liever naar knoflookmuziek; dankzij de multiculti samenleving hebben we dat hier ook.

 41. O @Cengizzz, je hebt gelijk, ik heb wel een fout gemaakt: ik bedoel dat de markt in stand wordt gehouden door de niet-westerse-allochtoonse moekes, je weet wel, die dankzij het dragen van hoofddoekjes een ernstige bedreiging vormen voor de Nederlandsche normen en waarden.

  /Allochtoon, autochtoon, wat is het verschil?

 42. Ik heb het eerder al gevraagd en herhaal het gewoon nog een keer:

  Wat of wie is dan die gewone Nederlander ???

  Wat bedoel je trouwens met knoflookmuziek ? Ik ben niet zo van denigrerende opmerkingen (of koosnaampjes) dus ik begrijp niet wat je bedoelt.

 43. Met name Ruud Beijer en Marcel. Wat maken jullie je onwijs druk. Wees blij dat je hier je sneue zegje mag doen. Maar onderbouw dan ook wat. Er bestáát geen islamprobleem en de multiculturele samenleving is heilzaam voor iedereen die daar open voor staat. Wie dat niet ziet solliciteert naar een underdogpositie als fulminerend NL-cultureel misbaksel. Ik zeg het niet graag, maar wie vrijheid voor zichzelf opeist en dat andersdenkenden niet gunt is minder waard dan een berg rotte vis. Hou je aan het onderwerp, gedraag je als een echt mens en misschien krijgen jullie dan ook toegang tot de beschaafde wereld.

 44. @ Cengizzz:
  Grappig, de term knoflooklanden ken ik nog uit mijn jeugd. Compleet onschuldig. Ik ben gek op knoflook. Knoflookmuziek iets minder., maar dat is ook smaak. Hulde aan de knoflooklanden. Je bent exemplarisch voor eenieder die iemand vanwege wat-dan-ook van racisme beschuldigen wil.

 45. Wat of wie is dan die gewone Nederlander ???
  Die bestaat niet echt, behalve als vage aanduiding. De gewone Nederlander zou ook zomaar een Belg, een Duitser of iemands hamster kunnen zijn. Wordt in de politiek misbruikt door links en rechts. Tip: word heel sceptisch als ze je iets willen aanpraten onder de noemer “de gewone Nederlander”.

  Wat bedoel je trouwens met knoflookmuziek?
  Dat is sarcasme en het ridiculiserend en creatief terugpikken van de taal van je (politieke) opponent. Nu ga ik denk ik een ban krijgen omdat ik verwijs naar een eigen post op een ander blog, maar ik heb voorlopig wel genoeg krapulistischee parels. Het was leuk en ik dank u allen, met name de @Marcels en de @Ruud Beijers. Dit is knoflookmuziek:
  Retecool Goldmember, Gold von Alt: Niyaz — Nahan (2005)

  M.

 46. >Ruud Beijer Schreef:

  Zo het schelden kan weer beginnen!!!

  Stupide slachtofferig gedrag is een zóó oudbakken kleinburgerlijk rechtse open staldeur. Wij zijn goed hullie moet ons altijd hebben. Weet je wat? Je krijgt hier geen gelijk. Dat wist je toch? Lieden van je slag komen hier alleen maar om te provoceren achter de brede rug van de weerzinwekkende paljas uit Limburg die zich Wilders noemt. Als ik jullie was zou ik hem vragen kamervragen te stellen over Krapuul waar iedereen zomaar een mening mag uiten die niet door Hem is goedgekeurd. Stel je voor. 😆 Dat je hier nog wat wat ruimte krijgt om te galbakken is enkel om je in de etalage te zetten als psychopathologische anomalie. Als de lol er af is voor de redactie er af is is het exit riool. Begrijp je? Regels!

 47. Marcel Schreef:

  Ruud Beijer en Kromst,
  Kromst slaat de spijker op zijn kop, daar is niets tussen te krijgen…en Ruud Beijer ik weet ook wel dat extreem links net zo gestoord is als extreem rechts, want alles wat extreem is valt niet mee te praten, omdat ze gestoorde denkbeelden hebben..incl de haat imams..
  Op jouw vraag hebben ze zeker geen antwoord, want er zijn nu eenmaal geen voordelen op te noemen over deze multiculti onzin.
  Als iemand het een keertje niet eens is met de linkse kerk, gaan ze gelijk steigeren en raken ze totaal van slag, want wij heeft er nu het lef om tegen onze geitenwollensokken ideeën in te gaan..ze staan absoluut niet open voor heldere ideeën van anderen.
  Rechts gaat bijna nooit steigeren, als iemand het er niet mee eens is,

  Welnee, behalve complete lezingen proberen verboden te krijgen zoals die van Von der Dunk en later in Utrecht en kort geleden weer een in Leiden.

 48. @ Monade:
  Nederland heeft wel een cultuur. Het is een culturele erfenis en geschiedenis. Wij onderscheiden ons van velen door er geen waarde aan te hechten. Chauvinisme en Patriottisme hebben we geen last van. Ook niet van morele superioriteit. Wij leven in het nu, veel mensen leven in het verleden of in de toekomst; zij het nostalgie of idealisme. Wij zijn geen Amerika, Israel of Moslimland, we zijn gewoon onszelf. Nuchter.

  Vandaar de tweespalt. Een echte Nederlander haalt de schouders op bij een belediging, en gaat over tot de orde van de dag.

 49. @ Laurent:
  Van de Deuk zal me worst zijn. Laat hem lekker praten. Vrijheid van meningsuiting. Al komt hij voor mijn huis op een kratje staan. Het maakt mij de pis niet lauw. Mag hij helemaal zelf weten. Voor mij is iedereen gelijk. Ik ken geen “zwakke groepen”. Ik heb geen mensen behandeld als “zwakke groepen”. Ik betaalde evenwel voor deze groepen. Dat klopt niet.

 50. Kromst Schreef:

  @ Monade:
  Nederland heeft wel een cultuur. Het is een culturele erfenis en geschiedenis. Wij onderscheiden ons van velen door er geen waarde aan te hechten. Chauvinisme en Patriottisme hebben we geen last van. Ook niet van morele superioriteit. Wij leven in het nu, veel mensen leven in het verleden of in de toekomst; zij het nostalgie of idealisme. Wij zijn geen Amerika, Israel of Moslimland, we zijn gewoon onszelf. Nuchter.
  Vandaar de tweespalt. Een echte Nederlander haalt de schouders op bij een belediging, en gaat over tot de orde van de dag.

  Oh, moet jij Wilders eens publiekelijk ergens van beschuldigen. Gegarandeerd dat er een tweet volgt met de woorden ‘walgelijk’ en ‘verschrikkelijk’ erin. Maar goed, wellicht is de man inderdaad geen echte Nederlander wat dat betreft.

 51. Ruud heeft niet door dat “de Nederlander” een typisch vuilnisbakken ras is zonder specifieke stamboom of achtergrond

  Eeuwen migratie en een koloniaal verleden hebben daar voor gezorgd.

  De Nederlander die “vrij van smetten” is met een stamboom die linea recta teruggaat tot de eerste Batavier die in een boomstam de Rijn af kwam zakken is onvindbaar. Dit land is altijd een smeltkroes geweest. Het zijn de geschiedvervalsers van de monoculturele joods-christelijke samenleving die van een smeltkroes een kruidvat willen maken. Geert Eichmann ziet ook positieve kanten aan rassenrellen.

  We hoeven niet eens zo gek lang terug te bladeren in de geschiedenisboeken om in een periode te komen dat er geen jood te bekennen was in dit land. Nog veel recenter was Nederland het land met de grootste moslimpopulatie ter wereld. Vele Indonesiërs met een islamitische achtergrond zijn diep geworteld in onze samenleving.

  Christenen hebben een lange geschiedenis van jodenvervolgingen. Die zogenaamde joods-christelijke samenleving is een contradictio in terminis. Nog beter gezegd, een grote leugen.

  We kunnen het verleden niet wegpoetsen. Dit land heeft net zo goed een islamitische traditie.

  Laten we ophouden met het benadrukken van verschillen. Er is genoeg dat mensen bindt.

  De PVV met aanhang is de grootste bedreiging die onze samenleving en rechtsstaat in lange tijd te verduren heeft gekregen. In de jaren ’30 van de vorige eeuw hebben we onze vrijheid en verworvenheden verkwanseld met het idee dat we wel neutraal zouden blijven en dat het niet zo’n vaart zou lopen met dat gekke mannetje met zijn snorretje. Er zijn nog steeds mensen die het niet zien of niet willen zien, maar dat gekke mannetje met zijn geblondeerde haren wordt in buitenlandse media consequent aangeduid met extreem-rechts en fascist. Ze kunnen hier wel roepen dat ze daar niets mee te maken willen hebben maar de feiten spreken boekdelen.

  Als het bruin is en het ruikt naar stront dan is het stront.

 52. @ Kromst:

  Nee jij begrijpt de essentie niet. Er zijn in iedere samenleving winnaars en verliezers. Jij schaart onder verliezers alleen de echt “zwakkeren” (te oud, gehandicapt, enz.). Als je geen fysieke gebreken hebt en je presteert minder dan ligt het helemaal aan jezelf zeg je, ofwel: dan kan het onmogelijk aan de samenleving liggen. En daarbij nog de illusie dat er niks fouts kan gaan in de samenleving omdat de wet individuen beschermt. Een hele naïeve, simplistische kijk op de samenleving. Dat simplisme zie je ook terug in je belachelijke comment nr. 53: kom even naar Den Haag en scheld een Harry hier maar uit, kijken of ie z’n schouders ophaalt.

 53. @ Laurent:
  Precies, waarom zou ik die man ergens van beschuldigen. Hij praat maar wat. Hij heeft mij nooit iets misdaan. Hij heeft mij nooit “beledigd”. Ik neem mijn portie Wilders altijd met een korreltje zout. Smaakt veel beter. Het zou veel mensen sieren, vooral die knakkers -joden/moslims-, die voor dierenleed waren op grond van geloof, om ook eens zout toe te voegen.Even de oogkleppen af en bedenken dat je niet bent in een land die uitzonderingen nog langer een handje boven het hoofd houdt. Vanaf gisteren is iedereen gelijk. Op de globe zijn genoeg plekken waar dergelijke zaken normaal zijn. De keus is aan hen.

 54. @ John:
  Tja, Mo en Haagse Harry tonen veel overeenkomsten. Allebei weinig tolerant en weinig nuance en verstand. Ik heb daar geen last van.

  Het winners en verliezers principe bestaat wel. Heeft echter niets met afkomst te maken. Onze economie klopt domweg niet. We kunnen nu eenmaal niet allemaal rijk zijn. Ik ben het ook niet. Dat is het nadeel van het kapitalistische vrije markt denken. Toch komen gelukszoekers hier het goud zoeken. Goud dat slechts voor enkelen is weggelegd. Heeft niets met afkomst te maken.

 55. @ jvdheuvel:
  Bespaar je de moeite. Iedereen was on topic. In dit geval is iemand die zelfs allen slechts “peop” zegt al on-topic. Het kabinet heeft iedereen gelijk verklaard. Dat was het onderwerp.

 56. @ Kromst:

  Dus Haagse Harry is geen echte Nederlander, dat bedoel je. Hoe zit het dan met iemand die Mohammed heet en heel ruimdenkend, coulant en verstandig is ? Of bestaat zo’n Mohammed in jouw simpele zwart-wit wereld niet ?

  “Het winners en verliezers principe bestaat wel. Heeft echter niets met afkomst te maken.”
  Dat is mijn punt niet. Jij stelt dat een verliezer van bepaalde komaf het per definitie aan zichzelf te danken heeft en dus niet geholpen of zielig gevonden moet worden.

 57. Geachte dames en heren,er is wel degelijk een probleem ontstaan in Nederland door de invasie van allochtonen sinds de jaren zestig.De mensen op deze site sluiten hun ogen daarvoor.Kijk bijvoorbeeld eens naar het aantal misdrijven door allochtonen ,ga eens een bezoekje brengen aan een gemiddelde gevangenis.Abdoel wordt toch eens wakker uit je multicultidroom.De Nederlanders en de goedwillende allochtoon zijn het spuugzat,daarom en alleen daarom is de PVV ontstaan.Als het anders was geweest en men had zich aangepast was dit nooit gebeurd.Loop eens een dagje mee in het openbaar vervoer.
  Maar het zal wel weer niet waar zijn,sukkel uut Grun

 58. @ Ruud Beijer:

  Hoeveel allochtonen zijn “goedwillend” ? Een kleine meerderheid, de helft, de ruime meerderheid ? Graag ook reageren op comments en niet alleen je dom gewauwel posten.

 59. @ John:
  Jouw “Dus” bestaat ook niet. Serieus. Mensen zijn allemaal gelijk, ook de Mohammed. Het is de extereme Haagse Harry en de extreme “Mo” die zichzelf onderscheiden (=discrimineren) door intolerante denkbeelden aan te hangen.

  Bovendien, leg me geen woorden in de mond. Het winner en verliezer principe geldt voor iedereen. Dat heb je niet aan jezelf te danken, maar te danken aan kapitalisme, en de vrije markt economie. Dat is tevens hetgeen de Europese Unie opbreekt. Het is niet de schuld van de Griekse burger dat ze falen.

 60. Ik kom hier trouwens op terug ik ga al dat gewauwel niet zitten lezen. Ik ga wel een paar mensen nu voorlopig even goed in de gaten houden. Jullie weten vast wel wie jullie zijn.

  In het vervolg reacties conform de REGELS
  https://krapuul.nl/help/regels/

  anders stekker eruit.

  Als je wil klagen over gebrek aan vrijheid van meningsuiting dan ga je maar naar 1 van de PVV forums; daar mag alles, hier niet.

 61. Ruud Beijer Schreef:

  .Abdoel wordt toch eens wakker uit je multicultidroom.De Nederlanders en de goedwillende allochtoon zijn het spuugzat,

 62. Kromst Schreef:

  @ Laurent:
  Precies, waarom zou ik die man ergens van beschuldigen. Hij praat maar wat. Hij heeft mij nooit iets misdaan. Hij heeft mij nooit “beledigd”.

  Jou niet nee, moslims wel, ongeacht wat het OM, of wat daar voor door moet gaan, schijnt te vinden.

 63. @Laurent
  Ah, je snapt het. Fijn. Het gaat mij erom wat de wet ervan vindt, niet wat jij ervan vindt. Gelukkig gaat die wet straks bepalen wat wel en niet mag, en niet langer de opinie van een zelfbenoemde groep “zwakkeren in de samenleving”. Dat is verleden tijd. Voltooid.

 64. Kromst Schreef:

  Waarom moeten we homo’s en vrouwen (de minderheden die jij omschrijft) bescherming tegen intolerante moslims (zelf ook een minderheid).

  Intolerantie is alleen toegestaan aan Wilders en z’n volgelingen, nietwaar?
  Immers Wilders die bepaalt welke kleding vrouwen mogen dragen en hij beveelt dat vrouwen die niet doen wat hij zegt, zich laten onderdrukken door hun echtgenoten of vaders.
  86% van do homo’s worden in elkaar geschopt en/of gediscrimineerd door ofwel (Christelijk) rechts tot extreem-rechts, de politieke richting van Wilders dus.
  27% van de moslims wordt gediscrimineerd door Wilders en z’n aanbidders.
  Wanneer ben lij voor het laatst lastig gevallen door een moslim, Kromst? En heeft hij je toen op heel achterbakse wijze ook proberen te Islamiseren, omdat hij volgens zijn geloof niet mensen mag discrimineren, iets wat Wilders juist zo leuk vindt?

 65. @Kromst Schreef:

  @Laurent
  Ah, je snapt het. Fijn. Het gaat mij erom wat de wet ervan vindt, niet wat jij ervan vindt. Gelukkig gaat die wet straks bepalen wat wel en niet mag, en niet langer de opinie van een zelfbenoemde groep “zwakkeren in de samenleving”. Dat is verleden tijd. Voltooid.

  Wij vinden het belangrijk dat de wat zwakkeren zoveel mogelijk geholpen worden en wij vinden het ook leuk om daar aan mee te werken.
  Het leuke er aan is omdat we weten dat we die anderen er een plezier mee doen vooral ook omdat we weten dat we de familie en vrienden ook een plezier doen, omdat die immers zich minder zorgen hoeven te maken.

  Dat zijn dus al 3 groepen mensen die er beter op worden.
  Er is nog een groep mensen die het ook prettig vindt als meer mensen wat beter in de slappe was zitten.
  Dat zijn de winkeliers. Immers aan consumenten zonder centen heb je niks.
  Een bijkomend effect is dat doordat we (veel) aandacht besteden aan al die “zwakkeren” de misdaad al jarenlang daalt.
  Sneu voor Wilders en z’n volgelingen, maar toch is het waar.

  Ziezo “Kromst”, ik heb vier groepen mensen genoemd die er voordeel bij hebben dat mensen die het minder hebben beter krijgen.
  Kun jij me jou plezier opnoemen als men jou “methode” volgt?
  Jou “methode” die domweg Wilderiaans is en die voorschrijft dat alleen waar hij en z’n volgelingen plezier van hebben toestaan moet worden, waarbij het grootste plezier ligt in de mogelijkheid om zo veel mogelijk mensen te kunnen benadelen en discrimineren.
  Of weet jij nóg meer voordelen voor jullie Wilders-aanbidders?

 66. Ruud Beijer Schreef:

  Kijk bijvoorbeeld eens naar het aantal misdrijven door allochtonen, ga eens een bezoekje brengen aan een gemiddelde gevangenis.

  Er wordt 3½ maal zo veel criminaliteit door Wilders-aanbidders en hun nazaten uitgevreten dan bijvoorbeeld Marokkanen.

 67. Kromst Schreef:

  Ah, je snapt het. Fijn. Het gaat mij erom wat de wet ervan vindt, niet wat jij ervan vindt.

  Dus ook jou mening telt niet?
  Kun je me overigens aangeven welk plezier je ervaart als je merkt dat mensen die het moeilijk hebben NIET geholpen worden.

 68. Geachte Marty Veldman,ook het CDA is wakker aan het worden,kijk maar naar Donner.Verder komt er eindelijk een verbod op dat rituele slachten.De volgende stap wordt het afschaffen van de besnijdenissen,ook zo,n barbaars achterhaald ritueel.Geloof me ,het gaat de goede kant op met MIJN Nederland,waar eindelijk de mensen wakker worden.Nou jij nog.
  Vriendelijke groeten van mij.
  Het schelden kan beginnen.

 69. #77 Ruud Beijer: het schelden kan helemaal niet beginnen en jij krijgt van mij een waarschuwing.
  Jij begint met schelden (en niet gaan janken) dat is tegen de regels! Lees ze nog maar eens. En als jij het normaal vindt dat de joden weer worden vervolgd is het inderdaad jouw Nederland. Niet het mijne.

 70. Ruud Beijer Schreef:

  besnijdenissen,ook zo,n barbaars achterhaald ritueel.Geloof me ,het gaat de goede kant op met MIJN Nederland,waar eindelijk de mensen wakker worden.Nou jij nog. Vriendelijke groeten van mij. Het schelden kan beginnen.

  Merkwaardige slotzin. Men moet zich al behoorlijk slachtoffer voelen als men zo eindigt. Waar ligt jouw Nederland eigenlijk? Heb er nog niks van gezien. En tot slot: `Je `besnijdenissen,ook zo’n barbaars achterhaald ritueel’. Laat je meester Wilders het niet horen anders berispt hij jou omdat Joden dat ook doen en van hem mogen. Plus alle Amerikanen, vanaf geboorte. Als jij je vooreikelvel nog hebt, niks mis mee, maar wel dagelijks wassen, in verband met ophopend kopkaas dat ontstekingen kan geven.
  Tot slot: kun je me ook vertellen wat jij verstaat onder een ritueel?

 71. Kromst Schreef:

  @Laurent
  Ah, je snapt het. Fijn. Het gaat mij erom wat de wet ervan vindt, niet wat jij ervan vindt. Gelukkig gaat die wet straks bepalen wat wel en niet mag, en niet langer de opinie van een zelfbenoemde groep “zwakkeren in de samenleving”. Dat is verleden tijd. Voltooid.

  Misschien overruled de rechter dat belachelijke OM wel.

 72. Kromst Schreef:

  @Laurent
  Ah, je snapt het. Fijn. Het gaat mij erom wat de wet ervan vindt, niet wat jij ervan vindt. Gelukkig gaat die wet straks bepalen wat wel en niet mag, en niet langer de opinie van een zelfbenoemde groep “zwakkeren in de samenleving”. Dat is verleden tijd. Voltooid.

  Deze rechtszaak is van groot maatschappelijk belang en daarom is het van belangrijk dat er eindelijk een uitspraak komt., juist omdat we dan weten wat wel of niet mag. Ik voorspel nu al dat de verdachte wordt vrijgesproken. Dat o.a omdat het OM te lui is om echt tot rechtsvervolging over te gaan. Hoe dan ook denk ik dat deze zaak nog jaren gaat duren. Ik heb dan nog een sprankje hoop, want gelukkig hebben we zo iets als de Hoge Raad en cassatie in belang der wet . Hoe dan ook, dit is een clash tussen de hoge piefen bij de rechterlijke macht en het OM, ik denk dat geen van beiden gezichtsverlies wil lijden, dus dat wordt spannend. Overigens als de blonde Kim lijkt ook niet zeker van zijn zaak, want als je pretendeert de waarheid te spreken zou je er juist voor moeten zijn dat de rechtbank een uitspraak doet. Ik heb tot nu toe alleen maar rekken gezien en proberen te voorkomen dat er een inhoudelijke uitspraak komt.

 73. Ik voel me genoodzaakt te reageren. Ik draag momenteel sinds een half jaar een niqaab waarbij ik mijn ogen laat zien en ik voel me hiertoe absoluut niet gedwongen door wie of welke culturele factor dan ook. Het is een weloverwogen keus geweest die ik zelf heb gemaakt en ik voel mij er vele malen prettiger bij dan voorheen. Ik betaal netjes mijn rekeningen, ik ga naar school, ik werk, ik zit in het openbaar vervoer, kortom ik draai helemaal mee met de maatschappij. Mijn ouders hebben drie kinderen keurig opgevoed, mijn vader is beherend apotheker en mijn moeder is kinderjuffrouw.

 74. Ik voel me genoodzaakt te reageren. Ik draag momenteel sinds een half jaar een niqaab waarbij ik mijn ogen laat zien en ik voel me hiertoe absoluut niet gedwongen door wie of welke culturele factor dan ook. Het is een weloverwogen keus geweest die ik zelf heb gemaakt en ik voel mij er vele malen prettiger bij dan voorheen. Ik betaal netjes mijn rekeningen, ik ga naar school, ik werk, ik zit in het openbaar vervoer, kortom ik draai helemaal mee met de maatschappij. Mijn ouders hebben drie kinderen keurig opgevoed, mijn vader is beherend apotheker en mijn moeder is kinderjuffrouw. Mijn vader is van Arabische komaf maar mijn moeder is zo Nederlands als ’t maar wezen kan. Op het werk en op school doe ik mijn gezichtssluier af. Waarom? Omdat ik vind dat je je niet “aanvallend” (ik gebruik deze term niet omdat ik de niqaab met deze intentie draag, maar omdat Ik weet dat sommige individuen dit zo opvatten) moet gedragen tegen je meerdere wanneer je deze persoon iets schuldig bent of wanneer deze persoon invloed kan hebben op jouw positie (ik ben een docent die moeite voor mij doet een goede werkhouding schuldig, ik ben mijn baas schuldig een loyale en eerlijke werknemer te zijn enzovoorts).

  Maar wat ben ík Nederland nou weer schuldig? Waarom moet ík me aanpassen? Ik gedraag me toch als behoort? Ik betaal toch wat ik moet betalen? Ik doe nota bene vrijwilligerswerk in tehuizen waar Nederlanders de oudjes dumpen als ze ze eenmaal leeggeplukt en volgepropt met medicijnen hebben. Het is dieptriest en zeer oneerlijk om alle burka’s en niqabi’s over een kam te scheren en ze af te stempelen als gehersenspoeld, onderdrukt en nutteloos. Waarom wordt “ons” niks gevraagd? Oja, omdat we bovenop al die onterechte beschuldigingen ook de Nederlandse taal niet machtig zijn. Natuurlijk meneer de politicus! Stelletje schapen.

 75. @ Nermine:

  Ik meen dat het discutabel is dat de Koran een volledige bedekking van de vrouw voorschrijft, en het gebruik van sluiers, hoofddoeken en dergelijke meer aan lokale gebruiken is toe te schrijven dan aan geloof.

  Ik heb niets tegen hoofddoeken of zelfs een chador, maar ik trek de grens bij een burka of niqaab. Niet vanwege het geloof, maar vanwege het feit de het bedekken van het gelaat voor mij betekend dat ik niet met een individu te maken heb maar met een “iemand”! Ik kan niet communiceren met iemand waarvan ik het gezicht niet kan “lezen”. Het gelaat laat zie wat iemand denk, en hoe iemand zich voelt. Ik heb er behoefte aan om dit te zien voor een goed contact. Daarom vind ik het ook onbeschoft als mensen (met name die je niet goed kent) een zonnebril op hebben. Een burka en niqaab zijn een gevangenis, ook als je hier zelf voor kiest. U mag zich er prettiger in voelen, ik voel mij er ongemakelijk door.

Reacties zijn gesloten.