Piet Hein Donner gaat voort met plannen voor tweederangsburgers

Het Landelijk Overleg Minderheden (LOM) is tegen de plannen van minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken om strengere eisen te stellen aan het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit. Die maken „van grote groepen migranten die legaal in Nederland verblijven tweederangsburgers”. Dat stelde het LOM woensdag in een verklaring.

Ja stel je voor zeg, dat zomaar ‘iedereen’ Nederlander zou kunnen worden! Dat moet toch echt wel voorkomen worden hoor. Voor bepaalde groepen moeten er toch echt wel andere regels komen, anders gaat Geert weer stampvoeten!

6 gedachten over “Piet Hein Donner gaat voort met plannen voor tweederangsburgers”

 1. Een vraag die me al enige tijd bezighoudt: hoe kom ik van mijn NL-schap áf. En wel zo snel mogelijk. Kan ik dit document niet verkopen? Ik ruik een grote lucratieve markt!

 2. @1 Emigreren. Kan je na een paar jaar de nationaliteit van je nieuwe vaderland aanvragen.

 3. Ik vind wat regels niet erg, zoals Nederlands kunnen spreken. Maar waar ik van opkeek “Minstens het Minimum loon verdienen”MINSTENS!? Er zijn dus heelveel die dat dus LEGAAL niet verdienen, en we gaan deze uitbuiting ook nog eens helpen door dit soort werkgevers een extra terroriseer wapen te geven? We zijn echt gek geworden.

  Als je in Nederland werkt dien je voor het CAO betaalt te krijgen waar je onder valt!

 4. Bookie Schreef:

  @1 Emigreren. Kan je na een paar jaar de nationaliteit van je nieuwe vaderland aanvragen.

  Wanner ben je van plan om dit te doen?

 5. @4 USA niet aangezien CBGB’s toch dicht is 🙂

  Dan maar het land van “the only band that matters” Engeland. Genoeg clubs e.d. met punkmuziek. Voordeel is dat ze zijn aangesloten bij de EU. Kan je na een aantal jaren alsnog terug.

  @5 Mij wil je niet kwijt.

Reacties zijn gesloten.