Piet Hein Donner bevordert gettovorming

Donner, als officiële vertegenwoordiger van de kroon, maakt zijn eigen kleine benauwde wereld verplicht voor de rest van Nederland.

Han van der Horst:

Zo wordt de Nederlandse overheid een dreigende moloch waar je voor uit moet kijken. Dat herkennen migranten. Zo zat het thuis ook in elkaar. Ze weten: alleen is maar alleen en als je wilt overleven in deze weinig gastvrije samenleving, heb je vrienden nodig. Dan moet je deel uitmaken van een netwerk van wederzijdse hulp. Die zoek je bij vrienden, bij familie, bij mensen uit jouw stad of dorp in het land van herkomst, bij je eigen etnische groep. Zo gaat dat in de wereld. En de overheid, de instanties, die mijd je zoveel mogelijk. Daarom heeft Piet Hein Donner met zijn nota een stevige bijdrage geleverd aan de verankering van de ghetto’s in de randstad.

Als er dus in de toekomst een verdere tweedeling onstaat in de samenleving, verwijt het dit kabinet van bruinen, met als woordvoerder hiervoor ene Donner. Vraag me af waar zijn voorouders vandaan kwamen, want er zijn volgens mij weinig oorspronkelijke bewoners in deze delta. Door de eeuwen heen zijn we vaak bezet (dus van die soldaten zullen er ook wel zijn blijven hangen) en zijn er veel vluchtelingen verwelkomd, zeker omdat de al aanwezige bewoners er wel handel in zagen.Verder hebben we wat koloniën gehad, hebben we wat in slaven gehandeld :cry:, kortom, de VOC mentaliteit is altijd de leidraad in Nederland geweest. Handel drijven, dat is wat Nederlanders bindt, hoe kan ik beter worden van een ander, dát is de Nederlandse cultuur. Blijkt ook weer overduidelijk uit het bruine beleid van dit kabinet.

9 gedachten over “Piet Hein Donner bevordert gettovorming”

 1. `Dan moet je deel uitmaken van een netwerk van wederzijdse hulp. Die zoek je bij vrienden, bij familie, bij mensen uit jouw stad of dorp in het land van herkomst, bij je eigen etnische groep. Zo gaat dat in de wereld. En de overheid, de instanties, die mijd je zoveel mogelijk.’
  Niks mis mee, ware het niet dat het ook dan weer niet goed is. Want het Rijk wil dolgraag weten waar iedereen zit, wie waar is, tot welke club hij of zij behoort, vooral als iemand verdwijnt uit het gemeentelijke en Rijkscontrole-apparaat, en wordt al helemaal panisch als mensen zelfs ineens niet meer communiceren via internet en telefoon. Stel je voor: er zouden zomaar snode plannen kunnen worden gesmeed in geheime, niet waarneembare cellen. Een massale, spontane verdwijn-flashmob lijkt me derhave best wel leuk.

 2. Het ergste wat sukke Pieten en Hein’s, Geerten en Gerrit’s kan overkomen is dat ze niks meer te verwijten hebben, wat voor idioots ook, dus daar wordt in de achterkamertjes alweer naarstig en met vooruitziende blik naar gezocht. Schijnheiligheid als fijngemalen poppestrond is nog niet SiegHeilig bruin genoeg. Maar een Internationaal Gerechtshof hebben we. Voor ethnische zuiveraars van on-Hollandse afkomst.

 3. Slaat als een tang op een varken. Ow sorry, haram. Slaat als een tang op een schaap. De groepen hokken samen omdat de grote blonde leider Muhammad dat voorschrijft. Moslims moeten nu eenmaal in de buurt van een moskee wonen. Heeft niets met Nederland te maken. Het klinkt bizar, maar als U niet overtuigd bent….raadpleeg Uw Imam.

 4. @ Kromst:

  Volgens jouw redenatie hadden de eerste moslims dus nooit naar Nederland kunnen komen of hebben ze de religieuze voorschriften overtreden. Aantoonbare kul dus weer van je.

  Moslims clusteren niet bij elkaar, moslims die dezelfde taal spreken of uit dezelfde streek in Turkije of Marokko komen wel. Gewoon, net zoals migranten wereldwijd, je hoeft Mohammed of de imam er niet eens bij te halen. Moslims zijn geen voorgeprogrammeerde robots die alleen doen wat de islam zou voorschrijven.

 5. Kromst Schreef:

  De groepen hokken samen omdat de grote blonde leider Muhammad dat voorschrijft. Moslims moeten nu eenmaal in de buurt van een moskee wonen.

  O ja? Lijkt me geen voorschrift maar meer familietraditie. Bovendien ben je er welkom als Nederlander en wordt je zelfs uitgenodigd om te komen eten als je aardig bent.
  Verder klit ook Neêrlands emigrantenvolk in Australié en Canada netzogoed bijelkaar. Toch?
  Plus dat steil gristenvolk in Nederland samenhokt in Epe, Goedereede, Genemuiden, Kampen. In Flevo- en NOP-gehuchten, voorts in Spakenburg, Staphorst en op Urk.
  Moet je daar eens proberen zondags te fietsen in korte broek tegen kerktijd. Je wordt er bijna voorwerp van een volksgericht in naam des Heeren.
  En zo zijn er nog talloze gemeenten met wijken waar de ramen met kranten zitten dichtgeplakt van calvinistische en ook roomse saamhorigheid. Vind ik overigens niet erg, zulke rechtse, kolonistisch aandoende inteeltnesten, weet je precies waar je niet moet zijn als je `s zomers een vakantietoertocht maakt door provinciaal Nederland en ongastvrije, horkerige types wilt ontlopen.

 6. Kromst Schreef:

  Slaat als een tang op een varken. Ow sorry, haram. Slaat als een tang op een schaap. De groepen hokken samen omdat de grote blonde leider Muhammad dat voorschrijft. Moslims moeten nu eenmaal in de buurt van een moskee wonen. Heeft niets met Nederland te maken. Het klinkt bizar, maar als U niet overtuigd bent….raadpleeg Uw Imam.

  Aan mijn Imam gevraagd, en hij zegt dat je baarlijke nonsense bralt ….

 7. Kromst Schreef:

  Slaat als een tang op een varken. Ow sorry, haram. Slaat als een tang op een schaap.

  beide is Haram , mishandelen van dieren is in de Islaam niet toegestaan , met tangen slaan valt volgens mij onder mishandeling ….

Reacties zijn gesloten.