PGGM neemt zijn verantwoordelijkheid en de pro-Israël lobby jankt

Na de Koninklijke Haskoning en Vitens, heeft nu de PGGM besloten hun handen af te trekken van bedrijven en instellingen die betrokken zijn bij de instandhouding en verdere uitbreiding van de bezetting.
Een goede zaak die navolging verdient.

Natuurlijk staat de pro-Israël, die nog aan het bijkomen is van het Vitesse ‘schandaal’, alweer te stampvoeten. Geert Wilders, die wat recht te strijken heeft vanwege zijn amoureuze escapades met de rioolrabiaat rechtse en zwaar naar antisemitisme ruikende Front National, Vlaams Belang, ÖVP en Lega Nord, kan zijn lol niet op.
Wat een kans om een wit voetje te halen. Eerst Vitesse en nu PGGM, dus twitterde, en passant ook Timmermans die in principe niets met beslissingen van het bedrijfsleven te maken heeft een veeg uit de pan gevend, hij:

En dan is er natuurlijk altijd Esther Voet van het CIDI die bereid is om haar hasbara te spuien. Op radio 1 sprak ze schande van het besluit van PGGM. Het zou neerkomen op een totale economische boycot van Israël. Het zou hypocriet zijn omdat er ook zaken gedaan worden met andere landen waar dingen niet deugen. Alhoewel dit laatste een drogreden – two wrongs don’t make one right- is, die door rioolrabiaat rechts met grote regelmaat gehanteerd wordt om hun daden goed te praten, geeft ze dus impliciet toe dat het bezettingsbeleid van Israël niet door de beugel kan.

Ook de vorige ‘keizer’ van het CIDI Ronny Naftaniël hanteert de bovengenoemde drogreden lustig en beaamt ook impliciet dat de investering in bedrijven die de Israëlische bezetting faciliteren vuile handen oplevert.

De vraag is of ze dit zelf ook zien.

5 gedachten over “PGGM neemt zijn verantwoordelijkheid en de pro-Israël lobby jankt”

  1. Nou, mooi dat de kogel door de kerk is. Als Voet en Naftaniel de apartheids- en bezettingspolitiek van Israel (impliciet) afkeuren, heb ik de hoop dat ze eindelijk eens antisemitisme en Israel-kritiek weten te scheiden. Wat zegt Mevr. Drayer eigenlijk?

    Opvallend: Wilders heeft het opeens over Israel-haat, niet over jodenhaat. Gecombineerd met het vurige pleidooi van de PVV tegen het rituele slachten en het opvallend hebben van geen standpunt t.o.v. de besnijdenis van jongens, zou ik me als joodse organisatie even achter de oren krabben, voor ik me met dit sujet inlaat.

  2. Het zou dan wél fijn zijn als het CIDI zich hier zelf aan houdt, voorlopig zie ik geen beweging op dit vlak.

  3. Goed punt, Ina. Voet en Naftaniel zijn volledig door de mand gevallen door de vuile handen van Israel te erkennen, nota bene in vergelijking met vuile handen elders. Een sterker bewijs van schuld kan ik niet bedenken. Maar het siert ze ook dat ze deze misdaden erkennnen. Nu nog de vraag welke conclusies ze daaruit trekken. Ondertussen zeg ik, ga zo voort Nederlends bedrijfsleven en stap eruit.

    Wie volgt Haskoning, Vittens en PGGM?.

  4. Ik wou dat mijn pensioenfonds (ABP) ook de durf had om dit te doen. Helaas is het niet zo makkelijk om naar een ander pensioenfonds over te stappen 🙁

Reacties zijn gesloten.