Petitie: boycot producten illegale nederzettingen

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken wil dat producten die uit de illegale Israëlische nederzettingen komen een eigen label krijgen. Nu staat er op die producten nog de misleidende tekst ‘made in Israel’. Dat mag in de toekomst niet meer.

De Israël Lobby – de ChristenUnie, SGP en PVV voorop – reageerde furieus op dit plan. Volgens de ChristenUnie is er sprake van discriminatie van Israël; Tweede Kamerlid Joël Voordewind startte zelfs een handtekeningenactie.

Politiek historicus Ewout Klei legde aansluitend op de opiniewebsite Joop.nl uit dat deze CU-actie neerkomt op een oproep tot schending van het internationaal recht en de mensenrechten. Hij riep op een petitie te starten tegen de Israëlische nederzettingenproducten die nog steeds volop in onze supers en andere winkels te koop zijn.

Een dag later is Klei die petitie zélf gestart, die ondertekend kan worden op: http://petities.nl/petitie/boycot-producten-illegale-israelische-nederzettingen.

De maatregel van Timmermans is een stap in de goede richting, maar niet genoeg. Deze producten moeten worden geboycot. Een boycot draagt bij aan het einde van het illegale nederzettingenbeleid.

De Stichting Diensten en Onderzoek Centrum Palestina, docP, steunt de actie van Ewout Klei. U ook? Teken de petitie en verspreid hem breed!

1 gedachte over “Petitie: boycot producten illegale nederzettingen”

  1. Dit wordt vast weer onder het etiket “antisemitisme” geboekt. Hoe ziet Timmermans’ partijgenoot Asscher dat, mevrouw Drayer?
    Maar zoals Timmermans al terecht zei: ‘Het is doodsimpel: de nederzettingen liggen niet in Israël. Dus mag er op de producten die komen uit de nederzettingen niet staan ‘uit Israël.’ Daar is niks slims of gevats tegen in te brengen, het is gewoon waar.

Reacties zijn gesloten.