Pensioenfondsen huren spindoctors met geld van spaarders

Goed speurwerk van Han van der Horst.

Dit is een tijd van spin doctors, mannetjesmakers en framing.

Zo ga je – murw gemaakt – aan zaken voorbij die op zijn minst opmerkelijk zijn. Dat althans overkwam mij daarstraks toen ik las hoe Jack de Vries een lekkere betrekking heeft gekregen bij het spindoctorsbureau Hill and Knowlton.

Pas nu, meer dan een uur later dringt het tot mij door. PENSIOENFONDSEN? Dit is overheid die ook uit mijn bijdragen wordt betaald. Mijn euro’tjes gaan mede naar Hill and Knowlton voor de geleverde diensten.

En dit gebeurt er echt:

In normaal Nederlands en niet in de dieventaal van Hill and Knowlton: Directies van pensioenfondse, door de kredietcrisis en je fantastische beleid zitten jullie in zwaar weer. Er is steeds weer gelazer en de mensen krijgen jullie door. Wanhoop niet. De redding is nabij. Je weet wat je vroeger wel eens las: vertel de waarheid in uw reclame maar doe het goed. Knipoog. Zullen we eens gauw vrijblijvend langskomen? En O ja, if the shit really hits the fan, dan komt gelijk ons noodteam. Een suikerspin is er niks bij.

Kortom, de pensioenspaarder is al vreselijk belazerd, maar gaat in de toekomst ook nog professioneel van zijn eigen geld belazerd worden. Laat dat maar aan Jack de Vries en co over.

2 gedachten over “Pensioenfondsen huren spindoctors met geld van spaarders”

  1. Natuurlijk maar het interesseert mensen niet helemaal niet omdat ze nu hun zin krijgen met het quoteje dat Multiculti mislukt is. Nou Henk spoot gelijk zijn broek vol en Ingrid is nog nooit zo klaargekomen met Donner zijn lege woorden ;).

    Nog nooit zo makkelijk geweest mensen blij te maken moeten ze bij de VVD denken ;).

  2. Een veel voorkomend misverstand, echter pensioenfondsen zijn geen overheid maar puur particuliere organisaties. Het enige is dat de overheid wettelijk heeft voorgeschreven dat je verplicht kunt worden om er aan deel te nemen.

Reacties zijn gesloten.