Peiling: rechtse stemmers hebben schijt aan privacy !

Dit is een gastbijdrage van Ram.

Uit een peiling blijkt dat de Nederlandse bevolking verdeeld is over het plan om een databank met dna-profielen van alle Nederlanders aan te leggen. 47 procent voor en 48 procent tegen;

“Aanhangers van de PVV zijn het meest enthousiast: 59 procent is voor, zo blijkt uit het onderzoek van peil.nl. Bij de VVD is dat 58 procent, hoewel die partij ertegen is. Van de CDA’ers is 55 procent voorstander. Tussen de 29 en 36 procent van de kiezers van PvdA, D66, GroenLinks en SP omhelzen het plan.” (nieuws.nl)

Gelet op die peiling kan ik niets anders dan te concluderen dat de meerderheid van het rechtse kiesvolk er totaal geen moeite mee heeft om alle Nederlanders als verdachten te bestempelen en een Big Brother achtige systeem (DNA databank) in te voeren. Why am i not surprised. Het blijft op je tellen passen met rechts NL.

7 gedachten over “Peiling: rechtse stemmers hebben schijt aan privacy !”

 1. Sommige mensen “hebben niets te verbergen” zeggen ze. Maar ze weten niet eens wat er allemaal over hen opgeslagen gaat worden. Op de man af gevraagd, zouden ze op geen enkele vraag antwoorden dan met “gaat je niets aan”. En ze beseffen niet eens op hoeveel manieren er misbruik van deze gegevens gemaakt kan worden en wordt. Nota bene die groep mensen die het minst vertrouwen zegt te hebben in de staat, de rechtspraak en de politiek, heeft er het minste moeite mee dat die instanties alles weten. Waar is het historisch besef bij deze mensen? Waarom was het zo makkelijk voor de Duitse bezetter om allerlei mensen die “ongewenst’ waren te vinden en te deporteren? Waarom moest het verzet hier en daar de gegevens van de Burgelijke Stand vernietigen? Wie heeft de illusie in de wereld gebracht dat onze “uitvoerders” als politie en andere instanties niet nog meer dwarsverbindingen gaan maken en we straks inderdaad niets meer te verbergen hebben omdat alles al te vinden is.

 2. (advertentie)

  Te koop: volle stofzuigerzakken van kapsalons. Bevat per zak gegarandeerd minimaal 180 verschillende DNA-profielen. Iedere zak anders! Lente-aanbieding: 3 zakken voor € 800,- inclusief BTW en verzendkosten. Bestellen: nietmijnhaarvriend@hotmail.com.

 3. Gegevens over in aanraking komen met justitie worden na vijf jaar vernietigd? Er staat me bij dat er zo’n regel in de wet staat. Maar nu is mijn pasport aanstonds verlopen en voor mijn bijstandsuitkering moet ik er een hebben anders wordt mijn inkomen gestopt. Deze keer worden bij de aanvrage voor een pasport ook mijn vingerafdrukken afgenomen en opgeslagen. Dus dan ga ik straks als vierenzestigjarige crimineel door het leven omdat er eens ergens op het eind van de sixties vingerafdrukken van mij zijn afgenomen na het collectief roken van joint’s dat toen nog niet gedoogt werd omdat onze gezagstrouw ervan afnam. Ja toen was dat langharigewerkschuweschorriemorrietuig wat nu is waarvoor dit Kabinet met gedoogstatus van onze poepbruine gedooglijder met neonazionistische symphatiën is waartegen ik nu nogmaals mijn vingerafdrukken moet af laten nemen. En dan straks ook nog mijn DNA? Op straffe van immobiliteit en geen recht op inkomen? Ze zijn het vooroorlogse nazifascisme voorbij.

 4. #2 😆

  `Aanhangers van de PVV zijn het meest enthousiast: 59 procent is voor’
  PVV-vee denkt dat Big Brother niet voor hen geldt omdat zij aan de `goede’ kant staan.

 5. Abdul Alhazred Schreef:

  PVV-vee denkt dat Big Brother niet voor hen geldt omdat zij aan de `goede’ kant staan.

  Abdul vat het perfect samen: inderdaad de meeste rechste/bruindenkers nemen aan dat als ze klakkeloos de machtigen volgen, zouden deze maatregelen nooit op hun losgelaten worden. Dat zijn maatregelen gericht tegen linkse schorriemorrie, toch? 😀

 6. Als henk en ingrid vinden dat ze toch nix te verbergen hebben dan moeten maar een tijdje in hun blote reet over straat.

Reacties zijn gesloten.