Partij Van Verbieden op oorlogspad

De plaatselijk gekozenen van de Partij Van Verbieden hebben weer hun uiterste best gedaan om tot een verbod te komen van volgens de PVV-sharia ongeoorloofde praktijken.
In Den Haag heeft men tevergeefs geprobeerd een sculptuur van twee islamitische vrouwen te laten verwijderen.

‘De gesluierde meiden staan symbool voor vrouwenonderdrukking en het is bizar dat het college dat propageert’, zegt PVV-gemeenteraadslid Elias van Hees. Mensen op straat voor het Haagse ‘ijspaleis’ kijken anders naar het beeld. ‘Het zijn jonge, moderne meiden met een iPad in de hand. Zij maken ook een onderdeel uit van de stad, onderdrukking haal ik er niet uit’

Ook proberen zij, hoogstwaarschijnlijk ook weer tevergeefs, uit alle macht de opening van een islamitische basisschool tegen te houden.

Volgens de partij is er al veel te veel islam in Den Haag en is een nieuwe islamitische basisschool slecht voor de integratie.

In Almere heeft de partij meer geluk. Daar is een ‘knutselverbod’ voor ambtenaren in de wacht gesleept.

De gemeente laat weten de regels te hebben aangescherpt, na de vragen van de PVV. Cursussen met ‘leuke dingen’ moeten voortaan in de vrije tijd worden gevolgd.

Wat zal Geert trots zijn.

1 gedachte over “Partij Van Verbieden op oorlogspad”

  1. Laat ik eens in gaan op het eerste voorbeeld. Heeft de PVV gelijk of niet? Dat staat of valt een beetje met de vraag of je een sluier onderdrukkend vindt of niet. Zo nee, dan is het kinderachtige onzin van de PVV die een punt wil maken: minder minder minder en zo. Als je dat wel vindt (naar mijn mening een respectabele opvatting die niet door de PVV gemonopoliseerd moet worden), is dit net zo iets als een Heil Hitler uitbeeldend standbeeld neerzetten voor het stadhuis: een beeld dat een (zeer) onwenselijk, onderdrukkend en fout beeld oproept.

    Zoals bij elke mening is het de vraag of deze onderdrukt moet worden (ik vind van niet). Dit mag gewoon ergens neergezet worden. Ik ben alleen een sterk voorstander van een overheid die zich van dit soort zaken afzijdig houdt. Anders krijg je weer Piet Grijs-achtige problemen: kies als overheid geen partij bij gevoelige of omstreden onderwerpen en investeer niet in dit soort kunst voor de openbare ruimte. Maar ja, definieer ‘dit soort’…

Reacties zijn gesloten.