De ‘participatiesamenleving’…

Zo’n “participatiesamenleving”: geweldig hoor.

Alleen… als er een verkeerd vinkje achter je naam staat in een computer van de IND, mag je participeren in een concentratiekamp van Schreibtischmörder Fred Teeven en zijn IND/DT&V-SS’ers aangevuld met rapaille van G4S alvorens je een vliegtuig in geknuppeld wordt en gedropt wordt aan de andere kant van de wereld.

Ook als je zes jaar bent en kanker hebt, moet je niet denken dat je mee mag participeren in onze participatiesamenleving als je voornaam niet Marietje of liever Ingrid is. Als je naam niet Jansen of De Vries is, krijg je dagelijks van Geenstijl, rifaap Bert Brussen, de Telegraaf, de Volkskrant, Trouw, P&W en weet ik hoe al die sheeple- en haatmedia heten dagelijks op één of andere manier te horen dat je er niet bij hoort en ook nooit zult horen. Beland je in de schulden en de bijstand: mag je participeren in één of ander werkkamp  zoals dat van DZB te Leiden waar schorem als Angelique van Delft het blijkbaar voor het zeggen heeft. En krijg je van VVD-tuig als Malik Azmani en Sander Dekker te horen dat het je eigen schuld is. Dat je een ‘loser’ bent. Dat je kunt barsten. Dat je er niet bijhoort. De xenofobe, kwaadaardige, rancuneuze buren met hun grote bek die te stom zijn om Roemenië of een willekeurig islamitisch land op de kaart aan te wijzen worden ondertussen dankzij de veelvuldige tweets van @politie.nl en dat weerzinwekkende Burgernet omgeturnd tot gewillige participanten van de verklikkersmaatschappij.

Wat moet het toch een kick geven dagen en weken lang bij te houden hoe lang en op welke tijden het licht bij de bijstandsgerechtigde overbuurvrouw brandt en dan even een telefoontje te plegen naar de Nederlandse variant van de Gestapo.

Het is trouwens ook wel makkelijk die ‘hardwerkende’ en Telegraaflezende Nederlanders  van de participatiesamenleving op te hitsen tot het verworden tot hedendaagse NSB’ers: zijn ze ook makkelijk en snel te mobiliseren bij de ‘Hasenjagd’  op een wanhopig asielzoeker die niet mag participeren in de participatiesamenleving of, nog mooier,  als straks de door velen zo vurig gewenste etnische zuivering van de ‘participatiesamenleving’ van start gaat.

Per slot van rekening moet iemand het vuile werk doen.

Trouwens, over Roemenië gesproken.

Geweldig dat Neerlands nationale huilbaby met dezelfde hobbies als Stuckart en Heydrich, schedelmeter en vice-premier Lodewijk Asscher onlangs even klip en klaar duidelijk maakte dat ook zij, de ‘gelukzoekers’ uit Roemenië en Bulgarije niet mee mogen participeren aan onze participatiesamenleving.

Per slot van rekening, we kunnen ons in deze zware tijden geen ‘dijkdoorbraken’ aan dat soort ‘zigeuners’ veroorloven hè Lodewijk.

De nazi’s schilderden overigens hele volkeren af als ‘ratten’ en een ‘plaag’. Met het kwalificeren van hele grote aantallen mensen als ‘rifapen’,  ’tsunami’ en ‘dijkdoorbraak’  zijn we gelukkig al een heel eind op de juiste weg naar de fascistische ‘participatiesamenleving’ die gisteren zo feestelijk geïntroduceerd werd in een zaal niet ver van de plek waar op 4 april van dit jaar een hele groep mensen wier wieg elders stond, is bestempeld tot ‘probleem’.

Wel, koning Pils (‘verantwoordelijkheid nemen…’. En dat zegt iemand die zijn hele leven geparasiteerd heeft op het belastinggeld van anderen en wiens verantwoordelijkheid formeel bij een ander ligt. Als het niet zo verschrikkelijk cynisch zou zijn, kon je erom lachen. Mijn vader noemde een nietsnut met misplaatste pretenties en een grote bek  trouwens altijd ‘een lul met vingers’. En zo is het maar net.),  Wilders-kloon Asscher, Samsom die zijn kinderen de schuld geeft van hoe hij politiek bedrijft, demagoog Rutte die ‘ongemakkelijke gevoelens’ als ‘liberaal’ (my ass) krijgt bij het woord ‘visie’ hetgeen een ongehoorde belediging is aan het adres van tallozen overal ter wereld die wel heel hard werken aan een betere wereld juist omdat ze een visie hebben, ik heb nieuws voor jullie.

Ik neem aanstoot aan jullie ‘participatiesamenleving’ en de vunzige ideeën die er aan ten grondslag liggen.

Ideeën die voor een groot deel wel overgenomen lijken te zijn van Mussolini en Hitler: de staat die in dienst van de grote corporaties garant staat voor hun megawinsten en ieder verzet er tegen in elkaar knuppelt of erger…

Ik kots ervan.

Fuck you all met jullie fascistische  ‘participatiesamenleving’.

5 gedachten over “De ‘participatiesamenleving’…”

 1. “dat soort ‘zigeuners'”

  Het begint me op te vallen, dat er steeds meer negatieve berichten over zigeuners [*] in de media staan, zo links en rechts. Overigens niets over ‘Roma’ en/ of ‘Sinti’, maar dat moge velen hier wel duidelijk zijn – helaas.

  Heeft Joost Niemoller al een (kuch) “wetenschappelijk” stuk over ‘die enge mensen’ geschreven, weer iets met eugenetica zelfs? Of kan ik vast gaan beginnen met aftellen tot?

  [*]
  Meer, maar zeker ook weer eens. Het is historisch gezien niet de eerste keer dat deze mensen worden weggezet als ‘angstbeeld’. Tot mijn enorme irritatie, dat is.

  __

  Mensen/ politici die lopen te ratelen over ‘participatiesamenleving’ staan veelal buiten de maatschappij die ze beweren te vertegenwoordigen. En ja, dat is niet alleen gruwelijk, maar draagt er zeker toe aan bij dat welwillende burgers/ buren/ etc. minder geneigd zijn om te participeren en/ of simpelweg ‘klaar te staan voor een ander’ waar/ wanneer nodig en gewenst, binnen de samenleving genaamd: ‘Nederland’.

 2. De ontmanteling van de Nederlandse verzorgingsstaat kan niet los worden gezien van de situatie in Duitsland (zie onder meer Werken in armoede in Duitsland). Als bij de oosterburen een succesvolle aanval op de onderklasse is ingezet, moet Nederland daarin meegaan. De Nederlandse economie is te zeer verknoopt met de Duitse om zelfstandig, los daarvan een politiek te kunnen bepalen.

 3. Die voormalige sociaaldemocratie toch. En dat allemaal terwille van wat pluche en angst voor de SP. Goed volhouden zo en je zakt zo helemaal in de stront..

 4. Het meest schaamteloze is dat de lezer van deze troonrede zich sinds zijn geboorte al aan het staats infuus hangt .En dat nog vele jaren zal blijven doen.

Reacties zijn gesloten.