Palestijnse fracties en Israel zijn het eens over een bestand van 72 uur en gaan praten in Cairo

Palestijnse fracties en Israel zijn maandagavond akkoord gegaan met een staakt-het-vuren van 72 uur (drie dagen) dat ingaat om 8 uur, dinsdagmorgen. Azzam al-Ahmed, een naaste medewerker van Mahmoud Abbas en de leider van de Palestijnse delegatie in Cairo, bevestigde dat de Palestijnen akkoord waren gegaan met een Egyptisch voorstel. Later op de avond kwam de bevestiging dat ook Israel positief heeft gereageerd.
“De contacten van Egypte met de partijen heeft ertoe geleid dat vanaf morgenochtend 5 uur GMT een bestand van 72 uur in acht genomen zal worden en dat de rest van de delegaties naar Cairo zullen komen om verdere onderhandelingen te voeren,” zei een hoge Egyptische functionaris tegen het persbureau AFP.
Het is de bedoeling dat tijdens het bestand in Cairo onderhandeld zal worden over de voorwaarden voor een duurzamere overeenkomst. Delegaties van Hamas en de Islamitische Jihad zijn daarom maandagavond vanuit Gaza naar Cairo vertrokken. Ook een Israelische delegatie is op weg. Israel zal niet rechtstreeks met de delegaties uit Gaza praten, maar de Egyptenaren zullen daarbij fungeren als go-between. 
Voor het 72-uurs bestand zijn verder geen voorwaarden afgesproken. Tijdens het overleg over een langduriger bestand zullen echter eisen op tafel komen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

5 gedachten over “Palestijnse fracties en Israel zijn het eens over een bestand van 72 uur en gaan praten in Cairo”

  1. Wanneer zou bij die zich jood en moslim noemende mensen dat inzicht van hun oude boeken nu echt eens doordringen, dat je elkaar niet gaat zitten haten en dat je elkaar toch minstens niet gaat doden? Er vallen, misschien wat minder makkelijk, een hele hoop andere betere dingen te doen! Wat mij betreft gebeurt dat in ieder geval zelfs noodgedwongen, omdat ze anders hun vriendjes kwijtraken.

  2. @joost

    Heel bijbels, wat de staat Israël doet. “We veroverden toen al zijn steden en doodden er de mannen, vrouwen en kinderen; we lieten niemand in leven. Maar het vee en de goederen van de veroverde steden maakten we voor onszelf buit” Deuteronomium 2:34. Deze is ook aardig: ” Wanneer de HEER, uw God, u de overwinning op hen schenkt, moet u hen doden. U mag geen vredesverdrag met hen sluiten en hen niet sparen” Deuteronomium 7:2.

    Niks aan de hand dus, qua heilige boeken.

  3. @Pyt Driemaal noodzakelijk uitgebreid geantwoord. Het kan/mag blijkbaar niet. Jammer dan. Heb mijn best gedaan! Joost

  4. Het kost moeite, ik geef het toe, om mensen met hun onnozele wetenschappelijk al lang achterhaalde letterlijke manier van oude bijbel en koran lezen, met geselecteerde teksten naar hun eigen onwrikbare gelijk, ook nog eens gedwongen gelijk te moeten geven, omdat een wat uitgebreider antwoord geweigerd wordt. Tja, als het niet anders mag/kan, dan moet dat maar! PS Gek dat mijn reactie, deze? en bovenstaande, wel doorkomt!?

Reacties zijn gesloten.