Overheid geeft voorkeur aan dwangarbeid boven betaald werk

Behalve in steden als Leiden en Eindhoven, waar mensen in de bijstand gedwongen worden te werken zonder normale betaling, pleit nu ook de nationale overheid in de vorm van Opperkapo Fred Teeven voor het toch vooral zoeken naar manieren om werk gratis gedaan te laten worden in plaats van mensen daar normaal voor te moeten betalen.

Waarom je meubels en bewegwijzering door professionele bedrijven laten maken als je dat gratis door gevangenen kan laten doen, nietwaar? Bezuinigen, noemt Fred Teeven dat.

Dit initiatief wordt waarschijnlijk van harte toegejuicht door de 2x tot 4x modalen, die zich zelf op hun beurt enorm gedemotiveerd voelen om nog te moeten werken als ze 100 euro of zo per maand minder gaan verdienen ten gevolge van die afgrijselijke nivellering. Misschien moeten die ter heropvoeding eens een tijdje in de bak gezet worden om gemotiveerd te worden tot het gratis maken van meubels en verkeersborden.

4 gedachten over “Overheid geeft voorkeur aan dwangarbeid boven betaald werk”

 1. Misschien dat Schreibtischmörder Teeven een voorbeeld kan nemen aan het ‘concept’ van Heinrich Himmler dat heette ‘Vernichtung durch Arbeit’.
  Dat is helemaal niet zo ver gezocht als ik elders lees over vluchtelingen die gefolterd worden in zijn concentratiekampen en uitgehongerd worden.
  In het regime bruin 2 dat zich naar eigen zeggen bij monde van de hihaho-zit niet te somberen koop een auto ik heb geen visie-premier graag spiegelt aan Seys-Inquart zitten meer figuren die graag de hobbies overnemen van de nazi-misdadigers van het Derde Rijk.

 2. Het schijnt dat de DetentieIndustrie de volgende lucratieve revolutie na de Privatisering van de Gezondheidszorg zou zijn.

  Privatiseren ven gevangenissen en zoveel mogelijk burgers binnen duwen schijnt voor de particuliere gevangenis aannemers heel veel poen te leveren. In landen waar ze voor ons in dit opzicht lopen, schijnt dit Big Business te zijn.

  Mijn indruk is dat Teeven zijn toekomst als privaat gevangenis directeur aan het voorbereiden is.

 3. “Waarom je meubels en bewegwijzering door professionele bedrijven laten maken als je dat gratis door gevangenen kan laten doen, nietwaar? Bezuinigen, noemt Fred Teeven dat.”

  Naar goed Amerikaans voorbeeld. ‘Land of the free, and those imprisoned even being a minor.(= minderjarige)’

  Op zich is er m.i. niets mis mee, wanneer ‘bajesklanten’ een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij aka Nederland. Meubelmaken beats wasknijpers, zeg maar (los van ‘verdere bezigheid’).

  Zolang er geen sprake is van ‘geprivatiseerde’ gevangenissen. De ‘vrije markt’ loslaten op eender welk individu dan ook, is al destructief gebleken. Zie de USA.

  Ik wil de eerste creatieve (al dan niet voormalige) ‘bajesklant’ wel ‘es een ‘Schreibtisch’ voor ‘mörder Teeven (VVD)’ zien maken en aldus bewonderen.

Reacties zijn gesloten.