Over overlast, ‘straatterroristen’ en quota voor straatcoaches

Wat is overlast? Daar is heel moeilijk een beschrijving of een standaard voor te geven. Wat de een gewoon als hinderlijk omschrijft, is voor de ander onverdraaglijk.

Dat onverdraaglijke, dat wordt steeds meer de norm. Alles is extreem en wordt ook zo ervaren door veel mensen. Door politici die grote woorden in de mond nemen, Wilders heeft daar wel patent op. Bewindslieden noemt hij in de Tweede Kamer gewoon ‘knettergek’, en dat moet allemaal maar kunnen in de hedendaagse politiek. Jongeren die lastig zijn en vergaand kattenkwaad uithalen zijn ‘straatterroristen’. Alles wordt uitvergroot voor maximaal winstbejag voor de partij, of liever gezegd zijn beweging de PVV.

Sommige andere partijen doen hier graag aan mee, om op die populaire golf mee te liften. Zeker de regeringspartijen, die willen graag alles doen om angst op te roepen bij de burgers, zodat ze weer wat meer repressieve maatregelen kunnen nemen. Grote woorden genoeg bij Opstelten en Teeven, onze eigen krijmfijters.

Maar als we nou allemaal eens wat minder nerveus worden, wat minder snel geïrriteerd, dan zou het zou maar kunnen zijn dat het met die overlast ook wel meevalt. Maar ja, daar scoor je niet mee.

1 gedachte over “Over overlast, ‘straatterroristen’ en quota voor straatcoaches”

  1. Als de regionale pers hun advertentieblaadjes ook nog met wat relevante copij wil aanvullen dan ligt het voor de hand dat dit, om überhaupt gelezen te worden, over ‘die rot jochies’ gaat. Over de stad en omgeving schrijven impliceert dat er kwaliteit en kritiek geleverd wordt maar daar zitten hun adverteerders niet om verlegen. Met het resultaat dat ‘staatterroristen’ aan hun quota worden gehouden. Hun overlastquota. Iemand moet die bijhouden. Wie anders dan hun hopman, de straatcoach. En als die dan op dagen dat het geen weer is voor kattekwaad overlast uit z’n duim zuigt is dat prima voor de vulling van de advertentiepagina’s. Alleen geschikt voor de oud papier recyclering.

    Die jochies zouden eigenlijk moeten betaald worden voor hun performance. Per slot van rekening staat hùn straat-terroristische-hangjongere-status staat op het spel. Voor gewoon kattekwaad heeft niemand meer belangstelling. Het zou hun slimmigheid [want zij kennen de wet beter dan je denkt] nog meer prikkelen. En maybe gaat die hopman/straatcoach toch nog iets met ze doen. Iets wat ze wel leuk vinden.

Reacties zijn gesloten.