Over de ‘Hannibal Procedure” waarbij Israel de eigen militairen liever doodt dan ze in handen te laten vallen van de vijand

Is het met zware artillerie uren lang bombarderen van stadsdelen waar even tevoren een militair van het eigen leger gevangen is genomen, een adequate manier om die militair te bevrijden? Nou nee, niet echt, zou je zeggen. Los van het feit dat op die manier tientallen en mogelijk honderden burgers worden gedood, is de kans namelijk groot dat ook de eigen militair aan reepjes wordt geschoten.
Toch is dat precies wat Israel vrijdag in de stad Rafah heeft gedaan, nadat strijders van Hamas de Israelische luitenant Hadar Goldin gevangen hadden genomen. Hamas heeft in twee communiqués de gang van zaken weergegeven. Vrijdag werd gemeld dat Israel ´s nachts een heel stuk was opgerukt in Rafah en dat om zeven uur ´s ochtends, nog vóór het ingaan van het bestaan, een clash plaatsvond van strijders van Hamas met het Israelische leger, waarbij een Israeli gevangen werd genomen.

lees verder bij Abu Pessoptimist

2 gedachten over “Over de ‘Hannibal Procedure” waarbij Israel de eigen militairen liever doodt dan ze in handen te laten vallen van de vijand”

  1. markbontjes:
    U maakt het erg bontjes! U weet exact wat eerlijk is? Israëlisch eerlijk? Hamas eerlijk? Menselijk eerlijk of toch gewoon bontjes eerlijk?

Reacties zijn gesloten.