Over de God Geert, deel 3: Hoe de Grote Leider zijn kiezers bedondert

Dit is het vervolg op deel 1 en deel 2.

Als iemands aanhang zo trouw is, zou je verwachten dat het om een persoon gaat die heel wat heeft bewerkstelligd voor zijn kiezers. Niets is minder waar. Zoals ik al schreef: er zijn mensen die denken dat Wilders opkomt voor de zwakkeren in de samenleving. Als het hem zo uitkomt, heeft Wilders daar de mond vol van. Vooral rond verkiezingstijd. Maar daarmee probeert hij slechts stemmen trekken van mensen die hij daarna keihard laat vallen.

Zoals bekend begon Wilders zijn politieke loopbaan bij de VVD, en het eerste voorstel waarmee hij enige bekendheid verwierf was om WAO’ers met psychische klachten te korten op hun uitkering. Verder pleitte hij voor het verlagen van onder meer de huursubsidie voor langdurig werklozen, een groep sociaal zwakkeren waar hij ook al niet veel mee op heeft. Daarbij is Geert Wilders er ook niet vies van om u hoogstpersoonlijk van uw baan af te helpen. In zijn onafhankelijkheidsverklaring (van de VVD) van 2005 staat namelijk het volgende: ‘Meer mensen aan het werk door het afschaffen van het minimumloon en versoepeling van het ontslagrecht.’ Let op, hardwerkende belastingbetalende roomblanke PVV-stemmer: uw veronderstelde messias Geert vindt dat u best iets minder mag verdienen dan uw zuurverdiende minimumloon en geeft uw baas graag de mogelijkheid om u eruit te knikkeren wanneer het hem belieft. Wat dat betreft blijft hij gewoon een ordinaire VVD’er.

Maar dat is nog niet alles. Zoals bekend brak Geert Wilders na de verkiezingen in 2010 binnen één dag zijn belofte dat de pensioenleeftijd van 65 jaar bij hem heilig was. Dag ouderen. In 2012 trok hij zijn gedoogsteun aan het eerste kabinet Rutte in, zogenaamd omdat hij niet wilde dat ouderen nog meer te lijden kregen van de extra bezuinigingen waarover op dat moment werd onderhandeld. Later bleek de werkelijke reden te zijn dat Wilders dissidenten wilde lozen, en nieuwe verkiezingen zouden daarvoor de ideale gelegenheid zijn. Puur eigenbelang dus.

Wilders heeft niets, nul komma nul, voor u gedaan op sociaal gebied, behalve dat hij het leven van heel wat sociaal zwakkeren er niet leuker of makkelijker op heeft gemaakt met zijn angst- en haatgezaai. Wie een uitputtender overzicht wil zien van Wilders’ gebroken beloften in dit opzicht, en hoe hij met zijn stemgedrag vooral de rijken steunt, raad ik dit artikel aan.

Wat heeft Geert Wilders dan eigenlijk wel gedaan voor zijn kiezers? Wie het weet mag het zeggen. Wilders vermijdt het nemen van bestuurlijke verantwoordelijkheid zorgvuldig. Op gemeentelijk niveau doet hij in slechts enkele gemeenten met verkiezingen mee, bang als hij is om daadwerkelijk te moeten gaan besturen met dat zooitje halve en hele schooiers dat op de PVV-kieslijsten staat. Waar hij wel meedoet weten zijn partijgenoten er over het algemeen binnen de kortste keren een puinhoop van te maken, zodat de PVV vrijwel altijd aan de kant staat, zelfs als ze een goede uitslag hebben gemaakt.

Ja, als hij mag gedogen en intussen gewoon kan blijven roeptoeteren aan de zijlijn, dan wil Geert Wilders wel meedoen. Er is een dierenpolitie gekomen ten tijde van zijn gedoogsteun aan het verschrikkelijke VVD/CDA-kabinet, schiet me al schrijvende te binnen. Hoera, een wapenfeit! Maar verder hoeft de PVV-stemmer zich geen illusies te maken. Er is nog geen ‘criminele Marokkaan’ uitgezet en dat kan ook helemaal niet omdat de meeste mensen met Marokkaanse wortels die in dit land wonen gewoon de Nederlandse nationaliteit hebben. Geluk bij een ongeluk voor de PVV-stemmer is dat de sharia nog steeds niet is ingevoerd in Nederland. Maar dat is geen verdienste van Wilders, dat komt omdat die er nooit zal komen omdat ook het overgrote deel van de Nederlandse moslims daar helemaal niet op zit te wachten.

Zijn er dan al concrete stappen gezet om ons van de EU te verlossen? Natuurlijk niet. De PVV is op geen enkele manier in staat om zoiets te bewerkstelligen, met of zonder steun van naziclubjes uit andere Europese landen, en Wilders weet dat donders goed. Dat hele ‘uit-de-EU’-gedoe is sowieso alleen maar een excuus om met buitenlandse fascisten te kunnen gaan samenwerken. En hoe serieus Wilders deelname van de PVV in het Europarlement neemt, blijkt wel weer uit het gedoe om die ene zetel die hij zelf graag wil gaan bezetten en die dus voorlopig leeg blijft. Is er zicht op de terugkeer van de gulden? Welnee, die zal er nooit meer komen en ook dat weet Geert Wilders heel goed.

Wat Geert Wilders ook heel goed weet, is dat er in Nederland geen mooie baantjes voor hem in het verschiet liggen, mocht hij ooit de Tweede Kamer moeten verlaten. Vandaar dat hij zichzelf heeft gekroond tot absolute alleenheerser van de PVV. Ook als de PVV bij een volgende verkiezing slechts één zetel zou halen, zou Geert weer verzekerd zijn van vier jaar pluchekleven op kosten van de hardwerkende belastingbetaler. Zolang hij maar blijft provoceren en gekke dingen blijft roepen, blijven de media hem pavlovgewijs schaapachtig aandacht geven en blijft er altijd wel een aantal niet al te intelligente ontevreden burgers en neo-nazi’s die hem zijn stem geven.

Geert Wilders is een ordinaire leugenaar die aantoonbaar zijn kiezers besodemietert. Een uitvreter, iemand zonder principes die zijn kiezers misbruikt uit eigenbelang. Iemand die met plannen en beloften komt waarvan hij tevoren weet dat hij ze nooit zal kunnen waarmaken. Een plucheklever, een graaiende haatzaaier die zowel het Nederlandse politieke klimaat als de samenleving verziekt en dat tegen hoge kosten waarvoor de ‘hardwerkende Nederlandse belastingbetaler’ voor wie hij altijd zegt op te komen mag opdraaien.

Het is de hoogste tijd dat deze nepfiguur met een grote boog uit de Nederlandse politiek wordt geschopt.

Slot

21 gedachten over “Over de God Geert, deel 3: Hoe de Grote Leider zijn kiezers bedondert”

 1. Uitstekend verslag van de – of het gebrek aan van – activiteiten van de Grote Lijder.

 2. Leuk geprobeerd, maar de echte PVV aanhanger is niet gevoelig voor rationele argumenten. Ik ben er zo vaak mee in discussie gegaan op hun eigen weblogjes.
  Ze zien zichzelf als soldaten die strijden voor de goede zaak, en daarbij zijn alle middelen geoorloofd.
  De hoger opgeleide rechtse denkers zien ze als hun zware geschut.
  Maar probeer die maar eens te treffen in een debat.

 3. Er is maar één ding belangrijk voor mensen die kiezen voor de pvv en dat is: stop de import van islamieten. De rest van het programma maakt niemand iets uit.

 4. Wilders ZEGT wat zijn kiezers denken en willen!
  Dat is genoeg voor hen,als ieder andere politicus ook gewoon de islam haat,allochtonen beschimpt en dat op tv en in de media roept is ook die politicus degene die zij goed vinden….of er ene reet wordt verder gedaan voor de zwakkeren of wat dan ook boeit hen niet.
  DAT er een politieke beweging in ieder geval hun gedachtengoed ventileert en vertegenwoordigt in de samenleving is al voldoende,de beweging mag alles fout doen liegen en bedriegen ALS hij maar bij zijn haat ideeen blijft.
  Een eerlijke politicus die voor de zwakkeren opkomt,gelijke rechten,goede scholing,betaalbare woningen,een goede economie maar gewoon wel de islam en buitenlanders als gelijkwaardig ziet en discriminatie afwijst…dat is voor hen een slechte politicus!

 5. @knutselsmurf: maar hoe groot is die ‘echte’ PVV-aanhang eigenlijk? Natuurlijk, de meest fanatieke overtuig je niet. De meest domme ook niet. Maar ik vermoed toch dat er ook een groep kiezers is die uiteindelijk in de gaten zal krijgen dat Wilders ze bedondert. Hoop ik althans 😉

 6. Een politieke partij of beweging die in zijn programma al bijvoorbaat de burgers in die betreffende samenleving opzij zet,zou al verboden moeten zijn.
  Een politieke partij behoort voor de sa menleving en het oprechte doel na te streven om voor die samenleving iets te betekenen,op voorhand de helft van die samenleving al afwijzen op basis van persoonlijke levenssfeer zou uitwijzen dat die betreffende partij of beweging niet die samenleving van goede wil is,burgers uitsluiten is uit ten boze als je voor een samenleving je wil inzetten,omdat bijvoorbaat al die gemeenschap wordt ontwricht!

  Er zou een wet moeten komen vanuit de Europese unie die stelt dat wanneer een politieke partij of beginnend politicus iets wil beginnen in een samenleving hij of zij een eed moet afleggen dat hij ALLE burgers volwaardig wil dienen en niet zal uitsluiten op basis van ras,geloof,sekse,levenssfeer en huidskleur.

  Daarna dan mag de partij of politicus zijn of haar standpunten inbrengeng zoals economie,huisvesting,geldzaken,defensie,zorg,banen enzovoort,dat je op gelijkwaardige manier zonder allereerst een deel burgers meteen te laten weten dat zij er niet bijhoren of niet gewenst zijn!!

 7. Veel keer samenleving,maar daar bevinden wij ons ook in en leven we met zijn allen hier!
  En is haat en burgers opzetten tegen elkaar GEEN bezigheid die een vunz die we met zijn ALLEN betalen via belasting behoort te doen in onze maatschappij!

 8. “Leuk geprobeerd, maar de echte PVV aanhanger”

  Ah, ‘de’ echte, nog wel. Zeker zien ‘zullie’ (!) zichzelf als soldaten die strijden voor de goede zaak, en daarbij zijn alle middelen geoorloofd. De voetbalhooligan-achtigen.

  Zelfs niet begrijpen dat het simpelweg ‘raSSisties is’, wanneer je zelf maar ‘bezigt’ dat alle buitenlanders het land uit moeten, omdat je vriendinnetje een weerwoord kreeg, en dat in het ‘kader van de vrijheid van meninkjes, enzo’. En dat verder enkel maar volgens een bepaalde personage, verbonden als ‘echte’ PVV-stemmer – notabene, welke recent in de Revu stond(en).

  FTR: ik heb persoonlijk meerdere potentiële PVV-stemmers ‘weten te overtuigen’ met ratio en rede, om dus niet naar het ressentiment van Wilders cs. te luisteren. Dat zijn de eerste lokaal in te zetten middelen. Logisch nadenken. #FEIT (yay me!)

  En u dacht te kunnen lachen om ‘Henk en Ingrid R.’? You ain’t seen nutting jet.

 9. Hoe meer er bekend wordt over de 2-e wereldoorlog ( geschiedenis is net zo belangrijk als wiskunde ! ), hoe meer ik begin te begrijpen waar die PVV stemmen vandaan komen. Propaganda speelt de hoofdrol. De economische crisis is bijna even belangrijk. Niet geheel toevallig staan beide onder controle van een kleine groep.

 10. Uitstekend verslag van een treurigmakende loopbaan, waarvoor hulde, maar hier is het preken voor eigen parochie. Ga je dit ook op plekken posten waar meer PVV-stemmers zitten? Natuurlijk, een groot deel is volkomen hersendood, maar niet allemaal.

 11. En het goede nieuws. Als je goed kijkt zie je dat veel van de GW kiezers de man meer dan zat zijn. De lyrische opmerkingen van enige jaren geleden verdwijnen langzamerhand, ook in de Telegrafkrant. Meer dan 60 procent van zijn kiezers ging niet eens stemmen voor de EU verkiezingen ondanks een oproep van hemzelf !

  De man is op zijn retour.

  JJBD.

 12. GW moet het steeds hebben van opvallen. Op een gegeven moment overschreeuwt hij zichzelf. Dan krijgt hij een soort boer Koekoekstatus of Hadjememaar. Maar ik vind het wel gevaarlijk als in tijden van recessie iemand “de traditie”, “zijn cultuur”enz. tot ideaal gaat verheffen. Wat dat betreft is het stom dat het niveau van het geschiedenisonderwijs de laatste 20 jaar achteruit is gekacheld.

 13. Ik ben het helemaal eens met Jan: de Smurfen-Führer krijgt zelf niks voor elkaar. Ook niet als ie met andere nazi’s gaat samenwerken. Echter, het grote probleem schuilt hem wat mij betreft niet zozeer in die nazistische gek maar wel in het feit dat er een Bruin regime, het tweede alweer sinds Seys-Inquart, is dat datgene doet wat Wilders wil. De naam van Wilders”mannetje’ in die bruine bende: Asscher, de schedelmeter, het vieze drekkige mannetje dat groepen mensen net als W. zelf als natuurramp afschildert, dat nazistische plannetjes bedenkt als het torpederen van uitkeringen voor mensen in Marokko die daar recht op hebben etc. En de rest van die zooi is trouwens natuurlijk geen haar beter. En dan hebben we de ‘media’ die zoals Jan terecht opmerkt Pavlov-reflexen vertoont als den Lijder er weer iets uitbraakt en spettert en die er voor gezorgd hebben dat de nazi’s in dit land een podium hebben waar ze eerder alleen maar van hadden kunnen dromen.
  Een nazi verschijnt bij Knevel en van den Brink met zijn lulpraat, twee weken later schrijft ie doodeluk dat de moslims de Holocaust hebben bedacht en gepland en dat uiteraard op een site van de Telegraaf Media Groep waar men lacht om verdrinkende vluchtelingen en de wens uitspreekt mensen uit te roeien middels gevaarlijke virussen. Dát is Nederland anno 2014 met zijn ‘Radio Mille Collines’-media en een bruine regering.

 14. Ja , ik snap ook niet dat mensen ook maar iets zien in Geert “hij zegt wat wij denken” Wilders. Is die foto op de voorpagina echt? Charisma heeft ie ook al niet.

 15. Ik snap so wie so niet dat mensen iedere keer weer achter dit soort gekken aanlopen en zich er door laten opjutten….

 16. Het echte gevaar dat ons bedreigt en dat al aardig op weg is geaccepteerd te worden is het Neo-Liberale Economische Fascisme. Kijk naar de afbraak van de verzorgingsstaat, de Wetenschap, de vergroting tussen de verschillen in arm en rijk….

  Dát is het echte gevaar omdat het slapenderwijs geaccepteerd wordt door de kiezers.

  Men denkt niet meer na en wordt in slaap gesust, met alle gevolgen van dien.

 17. VVD voor elitair dom. (D66, PVDA, Gristen griezels incl.)
  PVV voor Tokkie dom.

  Eigen belang ten kosten van alles en iedereen.

  Slim van de VVD om Wilders aan te stellen om vliegen te vangen. Zo winnen ze altijd en behouden ze hun invloed.

  Tover woorden. Linkse hobby’s, socialisme, nivelleren, milieu maffia, vol = vol, minder minder, en werkende Nederlander.

  De 1000 euro mensen trappen er telkens weer in.

 18. Sterk verhaal.

  Toch zou het goed zijn om het iets breder te trekken. Wilders is niet de enige gevaarlijke schertsfiguur. In heel Europa doen personen en groepen min of meer hetzelfde: Le Pen, Dewinter, Farage, Jobbik in Hongarije, Gouden Dageraad in Griekenland. Wat is het dat mensen naar hen doet luisteren?

 19. toen in 1948 de pvda een troosteloze sdap verving gingen vele progressieve arbeiders en intellectuelen hieraan meedoen. helaas de goedbetaalde parteiboboos bleven ondanks ouderdom en dementie op het pluche zitten.

  kyk eens naar onze vaderlandse tv hoeveel oudjes blyven jaar in jaar uit terugkomen omdat de honoraria zeer rechts overvloedig zyn.

  de triestheid is dat onze politici ons beduvelen met hun toverwoorden en dat neerland op diverse terreinen niet zo erg demokratisch is.

  links en en rechts haten directe democratie

Reacties zijn gesloten.