Over de God Geert deel 2: De hardwerkende Nederlander betaalt

Vervolg op deel 1.

De immer naar sensatie smachtende media nemen iedere boer of scheet van Wilders klakkeloos over en melken zijn provocerende uitspraken uit tot op het bot en dat doen ze al jarenlang met niet aflatende ijver. Politici van wie je zou hopen dat ze enig verstand, verantwoordelijkheidsgevoel en normbesef bezitten, hebben het volk jarenlang doen geloven dat Wilders een volstrekt normale politicus is met wie je prima kunt samenwerken en die een volstrekt normale aanhang heeft die zeer serieus genomen moet worden. Zodat de extreme opvattingen van Geert Wilders intussen zodanig ingeslepen zijn in onze maatschappij dat openlijk racisme op straat, in de politiek en in de media heel gewoon is geworden, de haatzaaiprogramma’s van POWned gewoon gezellig in gezinsverband naast die van de TROS en de AVRO bekeken kunnen worden en het nauwelijks meer een issue is dat Wilders samenwerkingsverbanden aangaat met buitenlandse nazistische – en fascistenclubs.

Wilders slaagt er dus aardig in om een aanzienlijk deel van het volk en de media te mobiliseren voor zijn ‘strijd’, of die je nu aanstaat of niet. De vraag is echter welke strijd hij eigenlijk voert en voor wie hij die voert. Als je Wilders’ oneliners en zijn provocerend gekletsmeier even vergeet, wat blijft er dan over? Wat heeft hij werkelijk bereikt? Wat heeft hij zijn aanhang geschonken?

Het antwoord is: bijna niets. Ja, toch iets: haat, haat en nog eens haat.

Een vraag die daarmee direct verband houdt is wat hij de maatschappij dan heeft gekost. Even rekenen: Geert Wilders zit al sinds 1998 in de Tweede Kamer. Dat zijn zestien lange jaren. Wilders’ aanhang zou roepen dat hij een plucheklever van de ergste soort is, als het niet de Grote Leider zelf betrof. In 2012 ontving Wilders een salaris van € 107.652,-. Als we voor het gemak even uitgaan van zo’n 100.000 per jaar, heeft hij de hardwerkende belastingbetaler dus alleen al een slordige één miljoen en zeshonderdduizend euro aan salaris gekost. Dan hebben we het nog niet over de beveiliging die hij al  sinds 2004 moet hebben vanwege alle provocerende braakballen die hij produceert. Ik weet niet wat dat precies kost, maar op internet wordt herhaaldelijk een bedrag van twee miljoen per jaar genoemd voor de volledige beveiliging van een persoon. Wilders wordt nu ruim tien jaar beveiligd: 10 x 2 mln. is 20 miljoen, plus zijn salariskosten ad. 1,6 miljoen = 21,6 miljoen euro.

Dan hebben we nog zijn PVV-fractieleden in de Eerste (10) en Tweede Kamer (momenteel 12), de vertegenwoordigers van de partij in Provinciale Staten en hun bijbehorende medewerkers, die alles bij elkaar ook een godsvermogen kosten. Ik ga dat niet allemaal voor u uitrekenen, dat kan ik ook niet, maar iedereen kan zelf bedenken dat we het over een bedrag hebben waarmee heel wat nuttige dingen voor de maatschappij gedaan hadden kunnen worden. In de zorg, om maar eens iets te noemen. Voor al dat door de hardwerkende belastingbetaler opgebrachte geld rollebollen Wilders’ PVV’ers voornamelijk kibbelend over straat, stappen uit de partij, zitten jarenlang compleet nutteloos – want niet aangesloten bij een Europese partij en dus zonder enige invloed – te pluchekleven in het Europees Parlement of spelen de hoofdrol in schandalen en frauduleuze zaakjes.

Dan zijn er nog de overige kosten, van zijn reizen naar onder meer Australië en de Verenigde Staten tot aan de kosten van de Tweedekamerenveloppen waarin hij zijn haatstickertjes heeft verstuurd, die ons land trouwens ook nog eens zo’n zes miljard aan misgelopen handelsopbrengsten gaan kosten.

Plucheklevers en graaiers die de hardwerkende belastingbetalende roomblanke Nederlander klauwen vol geld kosten en de Nederlandse economie naar de filistijnen helpen, zou de Wildersaanhanger normaal gesproken roepen – ware het niet dat het nu de Grote Leider en hun eigen PVV betreft.

Wordt vervolgd.

8 gedachten over “Over de God Geert deel 2: De hardwerkende Nederlander betaalt”

  1. En ik vrees dat de prijs die dit land, iedereen achter de dijken van de Noordzee – ongeacht zijn of haar afkomst, voorkeuren, sympathieën etc. – gaat betalen voor de waanzin van het fascisme in termen van menselijk leed nog onvergelijkbaar veel hoger wordt dan enige tientallen miljoenen Euro’s….
    Ik geloof soms nauwelijks meer erin dat het gezonde verstand nog enigszins terugkeert…dat een catastrofe afgewend kan worden….

  2. Gezien en gelezen de volstrekt nazistische reactie’s in het AD bij berichtgeving over de fuhrer verbaas ik mij niet eens meer. Reactie’s in de Telenazi laat ik buiten beschouwing. Gewoon omdat ik het lijfblad van de onvolprezen fuhrer niet lees. Mijn hond mag er nog niet op schijten. Je gaat je echt afvragen hoelang de wel fatsoenlijke mensen het geraaskal en nazistisch geleuter nog pikt!

  3. Daarom heeft Wilders steeds alle podia van de gecontroleerde media naar zijn hand gekregen.

  4. Er zijn gelovige mensen als ik die GW rustig naar aanleiding van het oude bevrijdingsverhaal Exodus met het in dit verband finantieel relevante Gouden Kalf het Blonde Kalf durven noemen. Rond het Blonde Kalf verzamelen zich de mensen die terug willen naar de “vleespotten” van Egypte, waar ze pas aan ontsnapt zijn. Ze hebben niet het lef de moeilijke lange weg door de woestijn te kiezen naar de toekomst van Europa en de wereld en gaan in angst het Gouden Blonde Kalf uitbundig vereren.

Reacties zijn gesloten.