Over de God Geert, deel 1: Saoedi-Arabië aan de Noordzee

Geert Wilders heeft de Nederlandse media aan een touwtje. Hij hoeft maar iets te roepen of te twitteren en binnen de kortste keren nemen de media het één op één over, iets wat zondag jl. ook weer het geval was met het bericht dat twee ex-Syriëgangers een aanslag op Wilders zouden hebben beraamd en daarvoor vastzitten. Het bericht kwam van Wilders zelf en ondanks dat het OM ontkende dat er iemand in hechtenis zit voor het beramen van een aanslag op Wilders en ondanks dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTB) – nota bene voor Wilders’ eigen veiligheid – desgevraagd meldde nooit mededelingen te doen over dergelijke incidenten, werd het ‘nieuws’ klakkeloos overgenomen door zowat alle media.

Voor alle duidelijkheid: als het waar is, vind ik dat buitengewoon verwerpelijk. Ik ben tegenstander van geweld in welke vorm dan ook. Maar als het niet waar is, is Wilders een leugenaar die door middel van opzettelijk verspreide onwaarheden probeert bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten. Alleen daarom al vind ik dat de onderste steen boven zou moeten komen.

Niet dat het de meeste Wildersfans iets zou uitmaken. Voor zijn aanhangers is Geert Wilders niet minder dan een God. Hij is de man die ze gaat verlossen van het juk van de islam, die ervoor gaat zorgen dat het straattuig door de knieën wordt geschoten en verdwijnt in werkkampen of naar ‘hun eigen land’ wordt teruggestuurd – waarbij men er meestal domweg aan voorbijgaat dat ‘hun eigen land’ dit land, Nederland, is -, hij is de man die ervoor gaat zorgen dat Nederland uit de EU stapt en de man die ze de gulden terug zal geven. Sommigen geloven zelfs dat Wilders opkomt voor de sociaal zwakkeren in de samenleving, hetgeen natuurlijk een grote misvatting is, maar daarop kom ik later terug.

Wilders’ aanhangers zijn veelal blinde gelovigen, zoals religieuze extremisten blinde gelovigen zijn. Voor deze mensen is het simpelweg ondenkbaar dat Wilders iets verkeerds zegt of doet. Geert is de Waarheid en wie niet in Hem gelooft dient te worden uitgezet, gevangen genomen, gestenigd of uitgeroeid; je hoeft maar een uurtje op Twitter of elders op internet rond te snuffelen om tientallen, zo niet honderden van dit soort fanatieke ‘gelovigen’ te vinden die naar eigen zeggen tot van alles, inclusief gewelddaden, in staat zijn. Die Afrikaanse vluchtelingen ‘sprinkhanen’ noemen en zwarte mensen ‘kankernikkers’ of kortweg ‘knikkers’ om u maar enig idee te geven over welk niveau we het hier hebben. Hun verlosser heet ‘Geert’. Niet ‘Geert Wilders’ of ‘Wilders’, maar ‘Geert’. Zoals Jezus van Nazareth ‘Jezus’ wordt genoemd door zijn volgelingen en Moehammad ibn ‘Abd Allah ibn ‘Abd al-Moettalib ibn Hasjim ibn ‘Abd Manaf al-Koeraisji gemakshalve ‘Mohammed’ door de zijne. Alsof je het hebt over iemand die je persoonlijk goed kent, een vriend of een familielid. ‘Geert’.

In feite streven Wilders en zijn gelovigen een zelfde soort maatschappij na als die waarvoor ze ons bang proberen te maken, namelijk een maatschappij waar angst heerst, waar alleen vrijheid van meningsuiting bestaat voor een beperkte groep, waar zeer streng gestraft wordt, waar minderheden niets te vertellen hebben en waar je, als je toevallig de verkeerde kleur, afkomst of religie hebt, zonder pardon in het gevang of over de grens gesmeten kan worden. Of erger, als het aan (een deel van) Wilders’ aanhang ligt. Een soort streng islamitische staat met sharia-achtige wetgeving dus, maar waar ‘islamitisch’ staat, komt dan ‘Wilderiaans’ te staan. Een hele vooruitgang, volgens de PVV-aanhang.

Ook het streven om uit de EU te stappen en de gulden terug  te krijgen past in het grote PVV-ideaal van een Saoedi-Arabië aan de Noordzee, een streng Wilderiaanse staat. Matigende invloeden van buitenaf zijn taboe. We maken zelf wel uit wie we over de grens of in de gevangenis gooien. Daar hoeft ook niet per se een rechter aan te pas te komen als het aan de gelovigen ligt. We maken zelf wel uit naar wie onze zuurverdiende centen gaan, en dat zijn in geen geval straatarme uitvreters uit corrupte Afrikaanse landen en ook geen luie linkse werklozen. Eigen volgevreten volk eerst.

Wordt vervolgd.

8 gedachten over “Over de God Geert, deel 1: Saoedi-Arabië aan de Noordzee”

 1. Ja, Wilders mag erop los liegen en niemand in de msm die er wat van zegt

 2. @Jeroen, en op bevrijdingsdag blijkt….dat iedereen in het verzet zat, Marokkanen bij zich thuis had laten onderduiken en niemand, maar dan ook echt helemaal niemand van meet af aan de tweedekans-Führer aller poldernazi’s zag zitten…Eigenlijk was niemand nazi en iedereen moslim. Zoiets.
  Wel een heel puik stuk van Jan. Complimenten.

 3. Ik denk dat je Wilders teveel toekomstvisie toedicht. Het is m.i. een charlatan die van dag tot dag improviseert om te kunnen blijven zitten waar hij zit. Daarbij wordt hem door de neoliberalen de hand boven het hoofd gehouden (iets wat in de media wordt voorgespiegeld als een slimme strategie). Het verlegt de dynamiek immers zo handig naar die tussen rechts en extreem-rechts.
  Maar laten we wel wezen, buiten xenofobe agitprop de wereld in boeren, is-ie tamelijk onbemiddelbaar voor de arbeidsmarkt. Nooit eelt op de handjes gehad, zogezegd.

 4. Geertje is van de Dolle.Hij wil- naast zijn Kamerlidschap- het Europese Parlement in.Het mag nu niet, maar Geert heeft een andere Moscowits klaar staan om het bij de rechter aan te kaarten.Op nummer vier staat de arabist Hans Jansen, ook al zo’n idool van baggerrechts.Stel dat Hans Jansen wordt gewipt. Wat gaat het PVV clubhuis dan roepen? Geertje op 4 of Geertje speelt vals spel? Of zal men deemoedig zeggen: Geerts wegen zijn ondoorgrondelijk.Er ligt weer een conflict op de loer en hoe meer conflicten, hoe beter. Totdat het spel is uitgespeeld en zelfs de PVV diehard tot de conclusie komt dat Wilders een megolomane,dictatoriale,narcistische, egocentrische en paranoïde persoonlijkheid is die niks geeft om Nederland, maar alles om zichzelf.

 5. Ezels zijn slimmer dan Henk & Ingrid.

  3 x dezelfde steen.

  1e. V.O.C.
  2e. NSB/SS
  3e. PVV (omdat de VVD het ze ook niet kon brengen ijdele hoop en leugens andermaal)

 6. Mee eens, Geert is het vleesgeworden Woord.

  Daar mag nooit over getwist worden of nog erger tegengesproken worden!

  Zijn woord is het laatste woord, daarna wordt de Bijbel afgesloten.

 7. Overigens heeft Wilders geen praktisch werkbaar model voor de Nederlandse maatschappij, doch is dit ook niet belangrijk omdat hij diende vooral als bliksemafleider – op het moment dat de neoliberalen & bankenwezen onze maatschappij aan het slopen zijn, moest hij het Zwarte Piet aan de moslims toedienen.

  Nu dat het steeds duidelijker wordt dat hij gebakken lucht verkoopt, wil hij de biezen nemen richting de Europarlement want daar is nog ruimte voor zijn leugens.

Reacties zijn gesloten.