Oud-hoofdofficier van justitie Vrakking geeft een lesje staatsrecht

Volgens Vrakking werden officieren, onder wie Teeven, toentertijd ernstig bedreigd, wat leidde tot extra beveiligingsmaatregelen. “Officier van justitie Valente werd van de weg gereden en Joegoslaven wilden Teeven en zijn collega Martin Witteveen ontvoeren. Nu wordt dan heel makkelijk gezegd dat we het allemaal fout deden. Daarbij wordt vergeten dat alle strafzaken eindigden met hoge celstraffen en dat de vonnissen tot aan de Hoge Raad in stand bleven. Zulke prutsers waren we dus niet.”

Dit en meer in de courant voor wakker Nederland – en dat sjoemelen door een Kamervoorzitster, gelieg en gedraai door (aanstaande) ministers en staatssecretarissen en een minister-president – zo’n onderzoekscommissie moet gewoon zijn bek houden, daar komt het op neer.

Vrakking heeft Teeven eerder fel verdedigd. In maart van dit jaar, na het aftreden van Teeven als staatssecretaris, zei hij dat Teeven pootje is gelicht door de onderwereld. Ook benadrukte hij dat de Teevendeal volgens de regels was gesloten.

Leerzaam inkijkje bij iemand die graag deals sloot met een bepaald soort criminelen.