Oud, dus gebrekkig, dus duur, dus ga maar dood

Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) heeft een advies  (met pdf link) gestuurd aan minister Edith Schipper. Ouderen hebben altijd wat en zijn te duur voor de verzekeringen, daarom moeten ze zelf maar allerlei ‘ongemakken’ gaan betalen. Kan niet meer verzekerd worden.

Bij de ‘ongemakken’ staat ook blaasontsteking. Blaasontsteking is geen ongemak, als je dat niet gelijk goed behandelt kan dat erge gevolgen hebben.

Let even op, op pagina 2 van het concept, staat dat het rapport is besproken op 20 januari 2012 met de Adviescommissie Pakket van het CVZ. Knap vind ik dat.

Ik las het gisterenavond en heb eerst niet kunnen schrijven, zo boos was ik. Waar is het solidariteitsbeginsel gebleven in Nederland? Sinds wanneer gaan we per groep gewoon aangeven dat ze meer voor zorg moeten betalen om het te krijgen? Broodnodige zorg. De ouderen van Nederland, die hun hele leven hard hebben gewerkt, die nu misschien een klein pensioen krijgen bij hun AOW, en dan moeten ze meer gaan betalen want ze kosten teveel? Zijn ze gek geworden?

Dan heb ik nog wat tips voor die lui, die ik bijna nazi’s wil noemen:

 • Rook je of heb je gerookt en krijg je kanker, dan zelf betalen.
 • Woon je met een roker of hebt gewoond, krijg je kanker, dan zelf betalen.
 • Heb je overgewicht en krijg je diabetes, dan zelf betalen.
 • Heeft een van de ouders astma en het kind krijgt het ook? Dan zelf betalen, want zit in de genen.
 • Heb je echo laten doen en kindje blijkt iets te hebben en de ouders besluiten om het toch gewoon geboren te laten worden? Als het geld gaat kosten, zelf betalen, zelf voor gekozen.
 • Wintersport geweest en iets gebroken, zelf betalen, eigen risico.
 • Berg wezen klimmen idem.
 • Te hard gereden en ongeluk gekregen, pech, zelf betalen.

Oud worden wordt een keuze. Het is te droevig voor woorden!

 

 

30 gedachten over “Oud, dus gebrekkig, dus duur, dus ga maar dood”

 1. Ze hebben niet voor niets heel lang Drion, Drion geroepen.
  De krachten achter de “Vrije Markt” weten dondersgoed ons om de tuin te leiden.
  Volgende stap is gratis Drion pilletje aanbieden.

 2. Een gratis pilletje Nexus? Dacht je dat? Eerst even 5000 euro afrekenen, want dat zal één pil gaan kosten hebben de farmaceuten bedacht, en de aandeelhouders lachten zich suf.

 3. Ausrotten die oudjes. En de gehandicapten, en de zieken, en alles wat niet productief is. En in de baarmoeder aantoonbaar een afwijking te vinden? Verplicht weg laten halen ( zelf betalen) want de maatschappij gaat echt niet voor zo’n kind betalen…
  Het gevolg zal zijn dat velen eerder sterven door de onwil om nog voor hen te zorgen.

  Mensen die aan een vergadertafel bij malkander gekomen zijn om dit soort zaken serieus te bespreken zijn inmiddels niet vies meer van het fascisme.

  Help ze in vredesnaam te stoppen!!! Weg met die schoften!!

 4. LeRoiDanse Schreef:

  Een gratis pilletje Nexus? Dacht je dat? Eerst even 5000 euro afrekenen, want dat zal één pil gaan kosten hebben de farmaceuten bedacht, en de aandeelhouders lachten zich suf.

  Volgens mijn informatie kijkt een schadeverzekeringsagent (tegenwoordig heet deze persoon – gezondheidszorg makelaar) gewoon naar een kostenpost als hij een behandeling behoevende persoon beoordeelt en het werkt heel erg simpel: als de kosten voor langdurige behandeling steeds maar oplopen en de Unit Manager zegt tegen hem – kappen met die onkosten en uitbetalingen, dan is de keuze straks heel erg snel gemaakt.

 5. Vandaar dat de gezondheidszorg volledig genationaliseerd dient te worden .. en dokters die kapitalen willen verdienen gaan maar naar het buitenland ( mits ze hun studiebeurs volledig hebben terugbetaald )

 6. Zoals ik al naar de telegraaf heb geschreven, maar die is niet geplaatst, en reactie is plotseling niet meer mogelijk. Geef die ouwe mensen een bekertje gif. Maar dan ook iedereen. Staatshoofden, bankdirecteuren, ministers en hoge ambtenaren. Maar dan ook iedereen. Ben 59 nog nooit 1 cent gebruikt geen ziekenhuis, geen huisarts, alleen de tandarts en betaal ik nog zelf ook. Rook niet, drink niet, gebruik geen geestverruimende middelen, sport alleen een beetje. En dan zou ik als ik het straks nodig zou hebben er meer voor moeten betalen, lijkt mij niet. Dan neem ik helemaal geen zorgverzekering. Ze laten je toch niet dood gaan in dit land. Doen ze ook niet met illegalen. Dus als het mij te duur wordt stop ik met betalen van zorg. zoek het uit.

 7. Voor mijn voorstel verwacht ik toch minstens een vetbetaalde VOC-sinecure aangeboden te krijgen: we verdubbelen de premie, schaffen de zorgtoeslag compleet af en voor elk consult en elke therapie krijgt iedereen 110% eigen risico op zijn nek. Dat zal die op de bank hangende plattebeeldbuiskijkers met hun op het internet bij elkaar gesprokkelde ingebeelde kwalen leren wat eigen verantwoordelijkheid is.

 8. Om nog even door te gaan, Mensen die slecht voor zichzelf zorgen, obesitas, gevaarlijke sporten beoefenen, Drugs gebruiken, alcoholist zijn en daar door meer vraag naar zorg hebben die zouden meer moeten betalen. 1 keer zorg daardoor is te begrijpen, een 2e keer bijbetalen en een 3e keer zorg omdat je niets wilt veranderen pech gehad. Er zou naar de historie v an de persoon gekeken moeten worden voordat je een rekening gepresenteerd krijgt. En als je in je eerste zwangerschaps weken tot de conclusie komt dat de vrucht niet goed is. zou erop aan gedrongen moeten worden het weg te laten halen. Dat is nog eens een kostenpost voor de zorg.

 9. Tja, marktwerking.
  Wie niet mee kan of te duur wordt mag verrekken.
  Lang leve het neo liberalisme.

 10. Ze vergat gebroken benen en versleten knieën van voetbal. Oh nee. Voetbal is heilig. Of vuurwerk wonden. Moet je maar binnen blijven van ong. 27 Dec. tot 2 Jan. Oh Nee. Vuurwerk is ook heilig. Maar alle mensen die onze welvaart gebouwd hebben zijn niet zo belangrijk. Die hebben al zo lang voor ons de weg gebaand, nu mogen ze voor zichzelf zorgen.
  Het is schandalig hoe egoïstisch de huidige generatie is. Schaam me om er bij te horen.
  Al die mensen hebben niet het soort inkomen en benefits van commissieleden en hogere ambtenaren gehad. Ambtenaren zorgen wel voor zichzelf…

 11. 6: Tante Sjaan:

  [ Ze laten je toch niet dood gaan in dit land. Doen ze ook niet met illegalen ]

  Je doet precies hetzelfde als de bruine hordes. Jezelf afzetten tegen mensen die het nóg ellendiger hebben en daarbij ook nog eens jouw gezonde levensstijl vergelijken met zij die dat niet doen.
  Jij hebt het dus verdiend? en anderen niet? Ga lekker in je Telegrafkrant ouwehoeren svp.

  en je laatste opmerking:

  [ . En als je in je eerste zwangerschaps weken tot de conclusie komt dat de vrucht niet goed is. zou erop aan gedrongen moeten worden het weg te laten halen ]

  ben ik geneigd serieus op te vatten, omdat je me niet zo snugger lijkt dit cynisch bedoeld te kunnen hebben.

 12. Eigenlijk moeten we stoppen al die hoge premie’s te betalen als oudere
  Gewoon genieten tot 67 en dan een pilletje nemen en dood
  Tijdens je leven genieten naast het afmattende werk
  Iedere hardwerkende vraagt zich steeds meer af of we de 67 wel halen

 13. Tante sjaan Schreef:

  En als je in je eerste zwangerschaps weken tot de conclusie komt dat de vrucht niet goed is. zou erop aan gedrongen moeten worden het weg te laten halen

  zo’n stupide mening , daarvoor zou Abortus tot jaren na de geboorte voor mogelijk moeten zijn … waar leg je de grens ??? je begint met de mongooltjes en eindig met ADHD en PDD-NOS , twee aandoeningen waar Einstein naast suikerziekte ( ook te duur om te laten leven ) aan leed …

 14. Tante sjaan Schreef:

  Dus als het mij te duur wordt stop ik met betalen van zorg. zoek het uit.

  Het ministerie zegt het zo: “Iedereen die verplicht is om een zorgverzekering af te sluiten maar dat niet doet, wordt opgespoord en aangemaand om een verzekering af te sluiten. Daarnaast kunnen er boetes volgen en uiteindelijk zal het College voor zorgverzekeringen (CVZ) een zorgverzekering voor deze onverzekerden afsluiten. De premie wordt dan ingehouden op loon of uitkering.

  http://www.verzekeringssite.nl/actueel/nieuws/ID/1387/Geen-zorgverzekering?-Voorkom-boete!

 15. 15
  LeRoiDanse

  Mocht de SP gaan regeren , dan zijn er keuzes te maken.
  Als je nu te maken krijgt met de VVD, Groen Links, CDA, PVDA,D66 het zijn allemaal neo liberale partijen.
  Dus komt het erop aan, waar en met wie kun je zoveel mogelijk de marktwerking terug dringen.
  Toch vind ik deze uitspraak van Roemer begrijpelijk ( gezien zijn verleden ) maar eigenlijk voorbarig en op dit moment niet aan de orde.

 16. Nou het begint al met die verzekeringen gericht op studenten die geacht worden te weigeren te betalen voor kwalen die ze zeker niet zullen krijgen, want zij zijn jong en ze willen wat.

  De bruinen worden wel steeds schaamtelozer.

 17. voetschimmel, blaasontsteking …. wat nog meer ??? volgens artikel v.d. telegraaf zijn dit allemaal dingen die je krijgt als je ouder wordt … waarom gaan we niet op de barricade … alle oudjes die nog kunnen, eventueel met rollators of onder begeleiding ??? ik kan alleen maar zeggen … schande …

 18. # Tante Sjaan :En als je in je eerste zwangerschaps weken tot de conclusie komt dat de vrucht niet goed is. zou erop aan gedrongen moeten worden het weg te laten halen. Dat is nog eens een kostenpost voor de zorg.

  Beetje blijven hangen in Hitler’s gedachtengoed?

  Heel veel kosten komen voor rekening van de ouders zeker nu straks het PGB terug wordt gedraait, de tijd en energie en alle bijkomende ellende wordt ook door niemand vergoed, een toekomst perspectief voor hun kind kunnen veel ouders ook gewoon bij het vuilnis zetten.

  Als ik jouw mening zo lees dan komt het erop neer dat de gehandicapten het verder maar moeten uitzoeken en liever helemaal niet zouden moeten bestaan zodat je optimaler van je oude dag kan genieten.

  “De vrucht niet goed is” Volgens mij had ik daar eerder ook al iets over geschreven…

 19. Kinderen ook bijbetalen, hebben nog geen weerstand opgebouwd zijn veel te vaak ziek. Topsporters gebruiken veel drugs, natuurhippies doen niet aan vaccinaties, mensen met een kantoorbaan bewegen te weinig, mensen met een topbaan hebben teveel stress, mensen met een uitkering eten niet gezond, mensen van 40+ lopen door de midlifecrisis meer kans op psychische problemen, 50+ is al bijna oud.
  Eigenlijk moet de premie voor iedereen omhoog…. O wacht even dat is hij al.

  @sjaan je weet niet waar zo´n abortus weer allemaal toe kan leiden. http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3109094/2012/01/06/Aartsbisschop-Vrouwen-die-abortus-plegen-mag-je-verkrachten.dhtml#.TwgFa51aVI0.nujij brengt vast ook weer kosten met zich mee, politie, onderzoeken, echtscheiding, uitkering…

 20. #22 Citaat:
  Als je er heel even over nadenkt, zie je hoeveel voordelen het heeft: niet meer al die trage rollators in de straten, weg met de grijze hoofden die je maar ophouden bij de kassa in de supermarkt, het gehele bejaardenwezen inclusief zinloze thuiszorg kan weg, de premies voor pensioen en ziektekosten kunnen tot een gering minimum worden teruggebracht – en de jongeren, die dit allemaal een prima idee vinden, die blijven gewoon op de bank zitten vreten en zuipen en kijken naar tv-programma’s met rare Engelse namen waar raar in gezongen en gesprongen wordt. En anders naar vreetprogramma’s. Geen zorgen: die jongelui halen de leeftijd niet eens waarop ze er zelf een eind aan moeten maken.

 21. Goede punten, behalve dan van die wintersport. De hele VVD-achterban gaat op wintersport, dus als daar iets mis gaat is het gewoon een ongeluk wat iedereen kan overkomen.
  Astma wordt trouwens ook veroorzaakt door het wonen naast de snelweg. Dus iedereen die daar zo nodig moet gaan wonen in plaats van gewoon in Bloemendaal of Naarden, moet het ook zelf maar weten. Eigen schuld.

 22. ‘6
  ‘ze laten je toch niet dood gaan in dit land’

  Ik zou er niet op vertrouwen.

  En wat betreft uw volgende zin: hoort u wat u zegt.
  Ga even uw mond spoelen.

 23. Sinds wanneer gaan we per groep gewoon aangeven dat ze meer voor zorg moeten betalen om het te krijgen?

  Kleine correctie. Volgens mij moet het zijn:
  Sinds wanneer gaan we per groep gewoon aangeven dat ze meer voor zorg moeten betalen dan wat ze er voor terug krijgen ?

 24. Dit concept bestond allang bij de vroegere “particuliere” zorgverzekeringen.
  In 1976 kreeg ik, na de geboorte van mijn 2e kind, een brief van de OHRA waarin zij verklaarden dat “mevr. N.N. vanaf heden uitgesloten was voor vergoeding van bevallingskosten”, Zulks omdat ik “met een medische indicatie” in een ziekenhuis was bevallen (ipv thuis).
  Oude shit van nieuwe zakken dus!

 25. @30 brief had de datum 19-8-1976. Ik was met baby al uit het ziekenhuis, dus bevallingskosten werden wel vergoed. Waar het op neer kwam was: waag het niet om een 3e kind te krijgen, want wij betalen dan niet.

 26. nada niente Schreef:

  @30 brief had de datum 19-8-1976. Ik was met baby al uit het ziekenhuis, dus bevallingskosten werden wel vergoed. Waar het op neer kwam was: waag het niet om een 3e kind te krijgen, want wij betalen dan niet.

  Heb ik dus juist geïnterpreteerd.

  (NB: Of-topic maar gegeven je gegevens moeten we leeftijdgenootjes zijn. Onze kinderen zijn geboren tussen ’74 en ’80)

Reacties zijn gesloten.