Orang oetan betekent tenslotte bosmens

PVV-mensen zijn de geplaagdste mensensoort van Nederland. Overal loert het complot.
Iedere PVV-er weet dat goedbetaalde wetenschappers de armlastige Shell zitten te saboteren op onze kosten met hun praatjes over opwarming, en moet je kijken hoe koud het was deze winter.
En iedere rechtgeaarde PVV-er weet dat de linkse schijn-élite van de VARA en Joop Nederland zo vol mogelijk wil hebben met asielzoekers en andere massaimmigranten.

En wat doet de advertentieafdeling van Nieuwsbank met scherpe en scherpzinnige Kamervragen van moedige PVV-ers tegen dit linkse complot?
Reclame maken voor zogenaamde CO2-zuinige dingen, en voor een reis naar Borneo die je kunt winnen. Nota bene een islamitisch eiland.
Kun je kijken naar orang orang oetan, bosmensen zogezeid.

Dat krijg je er van als je “Bosma” heet.

En het is niet eerlijk!


10 gedachten over “Orang oetan betekent tenslotte bosmens”

 1. Grappig,…….Borneo is een voorbeeld van wat je noemt Islamisering. Het eiland heeft niet altijd een meerderheid van moslims gehad.

 2. Ah vertel Noordin 😈 . Indonesie is zeker ook nooit het grootste moslimland geweest? En ach die handelaren uit India, Perzie, Arabie zijn nooit in Borneo geweest. Al sinds de Portugezen daar waren in de 16e eeuw was Borneo al een machtig Islamitisch handelscentrum.

 3. Noordin Schreef:

  Grappig,…….Borneo is een voorbeeld van wat je noemt Islamisering. Het eiland heeft niet altijd een meerderheid van moslims gehad.

  Is er wat mis aan Borneo dan?

 4. @Sjef, Nee. Je denkt toch niet dat het gehele archipel, in één keer islamitisch was.
  Net als dat Nederland alleen controle had over aantal kustplaatjes in de Indonesische archipel en dat pas midden 18de eeuw tot begin 20ste eeuw, echt de omvang kreeg van het Indonesië wat we nu kennen, zo was het met ook met de Islam.
  De Islam was in Borneo alleen aan de kust, vooral de belangrijke handelsteden, dat geleidelijk, en vooral door de plaatselijke leiders of sultans bewust werd uitgebreid.

  Vanaf de jaren 60 of 70 kwamen er ook veel Javanen en Madurezen naar Borneo(door de regering)
  Dat gebeurt nu ook in Papua, waar in de jaren 60 het eiland alleen bestond uit voornamelijk animisten en een klein deel protestanten.

  @Abdul Alhazred
  Nee,Ik vind het gewoon grappig.

 5. “dat pas midden 18de eeuw tot begin 20ste eeuw”
  Het moet midden19de eeuw tot het begin 20ste eeuw zijn, en niet midden 18de eeuw.

 6. @ Noordin

  Dus? Al vanaf 1500 was het een handelspost. Zo ook Maleisie, Singapore en de Filipijnen. ik snap jouw argument van de Islamisering niet. Nederland was van oorsprong een heidens land. Maar Wilders wil ons laten geloven dat we christenen en joods zijn. Kortom wat is uw punt?

 7. Noordin heeft gelijk: alleen de kusten van Borneo zijn “geïslamiseerd”, maar het is wel het dichtstbevolkte gebied van het eiland.
  En Indonesië is ook niet homogeen islamitisch: Papua Barat, Lombok, Bali en meer.
  Maar het zijn juist de Wildersianen die het over moslimlanden hebben en die willen discrimineren ten aanzien van wie ervandaan komt, ongeacht of men moslim is of niet.
  Vandaar mijn moedwillig demagogisch bedoelde opmerking in dit stukje.

 8. #5 #6 Bovendien is de kerstening op Nederlands grondgebied vooral opgelegd op straffe van de dood. Dus voor het merendeel was de bekering niet vrijwillig. Dat zou een goede reden kunnen zijn om juist het Christendom af te wijzen, want niet geworteld in onze cultuur. Waarom wijst Wilders niet alle monotheisme af en pleit hij niet voor terugkeer tot paganisme? Een religie waarin de Godin geëerd wordt is wellicht vrouwvriendelijker en het merendeel van onze christelijke feestdagen zijn oorspronkelijk paganistische gebruiken die door de Kerk van een eigen sausje zijn voorzien om de bekering gemakkelijker te maken.Evenzo die plaatselijke tradities die Wilders zo graag wil bewaren voor Friezen., Limburgers etc.

 9. Nog niet zolang geleden werd je met pek en veren ingesmeerd als je iets sprak over de ongecontroleerde instroom van intoleranten en achterlijken!

  Nu wordt het gedachtegoed van de hooggeblondeerde profeet als heel normaal beschouwd.

 10. Er is een Indonesisch sprookje dat Orang oetans van luie mensen afstammen.

Reacties zijn gesloten.