Opstelten op stelten over zaak zakkenrolster

Tussen de #occupy protesten door gaat het gewone leven gewoon verder in de goede oude Amstelstad.  De trots van de stad wist in Zagreb een lamlendig Dynamo over de knie te leggen. (0-2 winst). De baas van de onderwereld die in bewaring is maakt zich zorgen over zijn imago, en een trotse Burgervader die een oud vodje onthult.

Tussen al dat belangrijks is er ook een discussie losgebarsten over de Amsterdamse pliesie.  Zero tolerance Minister van Zakkenrollerszaken eist opheldering van het OM vanwege het niet vervolgen van een notoire zakkenrolster. Het OM gaat de vrouw niet vervolgen omdat de dienders eigenhandig de vrouw aan de schandpaal hebben genageld door het cijfer 1000 op haar rug te plakken, als symbool  voor de 1000-ste “rolled -up” zaak van de 2-strepers. Dus Opstelten hysterisch… en niet te vergeten de PVV!

Oppositiepartijen PvdA en SP spreken van ongelukkig handelen door de politie, maar vinden dat de vrouw moet worden vervolgd. PVV-Kamerlid Lilian Helder zegt dat de beslissing van het OM niet in lijn is met ‘de harde aanpak’ waar Opstelten voor staat.

Maar het handelen van de pliesie ho maar! van de kant van de PVV en Opstelten.  Was het niet zo dat de rechter een straf bepaalt en niet de pliesie????

Zie hier het filmpje van de opgepakte vrouw aan de schandpaal: Fotograaf  Buis legt even uit hoe alles een eigen wereldje gaat leven.

5 gedachten over “Opstelten op stelten over zaak zakkenrolster”

 1. Los van de hype en of de vrouw ten tijde van deze actie nu wel of niet gezien is door het publiek: de politie heeft zich te gedragen. Ook ol ben je, terecht, blij met een arrestatie die veel misdrijven oplost, dit geeft geen pas!

  Dat het OM besluit om niet te vervolgen heeft niet zozeer te maken met het zielig zijn van deze voruw, maar is de facto een straf voor het onfatsoenlijk handelen van de agenten in kwestie. Het is hun eigen onprofessionele gedrag dat hen hier nekt.

  Er zijn nu eenmaal regels, ook voor de politie!

 2. @1
  Klopt, en redelijkerwijze dient de politie die zogenaamde blijdschap in publiek voor zich te houden.
  Maar schorriemorrie als Opstelten en Teeven vindt nu eenmaal dat de politie zich nergens aan hoeft te houden.

 3. Weer een mooie act van de minister voor Gevoel van Veiligheid op de dag dat pensioenfondsen verklaren het niet meer waar te kunnen maken. VVD +2 zetels en PVV +2 zetels. Het werkt blijkbaar nog steeds.

 4. Wat ik enger vind is dat iedereen het er mee eens is en ook met dit filmpje. Dat betekent dus dat politie nu ook al straffen mag uitdelen van de publieke opinie… wat betekent dat het einde van Trias Politica straks zoek is.

 5. wie heeft het filmpje op youtube gezet en van de maximaal 10 seconden schandpaal een permanente gemaakt?

  Wat is de rol van cameraman Frank Buis van AT5 hierin. Voor mij is Buis geen onafhankelijke bron. Die heeft zo zijn eigen manier van “onafhankelijke” verslaggeving. Zijn aanwezigheid bij het volgen en betrappen van de zakkenrolster wijst wellicht op een goede samenwerking met de politie.
  http://www.at5.nl/artikelen/61148/cameraman-frank-buis-krijgt-onderscheiding
  Verder laat het geschreven commentaar onder zijn filmpjes te wensen over. Taal- en schrijffouten buiten beschouwing latend, betwijfel ik de objectiviteit.

  http://indymedia.nl/nl/2011/10/78788.shtml

Reacties zijn gesloten.