Opstand tegen Osirageknoei broeit

Ouderenbescherming Nederland ontvangt de afgelopen dagen van diverse familieleden een groot aantal e-mails en telefoontjes over ontwikkelingen binnen OsiraGroep die als verontrustend worden ervaren.

De bewoordingen zijn vaag – men kan zich voorstellen dat de bronnen zich niet bekend maken, want alles kan verhaald worden op je dierbare die aan de Zorg is uitgeleverd – maar er broeit iets bij Osira.

Wanprestatie en wangedrag kunnen nu eenmaal niet heel lang onopgemerkt en ongestraft voortduren.

Dit kwam trouwens net binnen: Osira Amstelring onder verscherpt toezicht (Parool)

3 gedachten over “Opstand tegen Osirageknoei broeit”

 1. MANIFESTATIE ‘DWAZE KINDEREN’

  Op zaterdag 2 april 2011 om 14.00 uur vindt op het Plein voor de Tweede Kamer te Den Haag de aftrap plaats van de eerste ‘Dwaze Kinderen’ manifestatie. De manifestatie duurt tot 16.00 uur.

  ‘DWAZE KINDEREN’
  ‘Dwaze Kinderen’ is de belichaming van verzet van familieleden tegen de misstanden in de ouderenzorg. ‘Dwaze Kinderen’ verzet zich onder andere tegen de graaicultuur van bestuurders; tegen de tijdrovende wijze waarop klachten over zorgverlening, bejegening en communicatie worden afgehandeld; tegen opgelegde bezoekbeperkingen van familieleden door zorgbestuurders zonder dat een rechter dit getoetst heeft; tegen politici en zorgbestuurders die bezuinigen op de zorg aan ouderen goedpraten; tegen het incontinent maken van ouderen; tegen kantonrechters die slecht luisteren naar klachten over de curator, de bewindvoerder of de mentor van ouderen; et cetera. Kortom ‘Dwaze Kinderen’ manifesteert zich omdat zij van mening is dat het ontoelaatbaar is dat rechten van ouderen bij verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding geschonden worden.

  VOLKSPROTEST
  ‘Dwaze Kinderen’ komt elke eerste zaterdag van de maand ergens in Nederland bijeen.
  Persoonlijke ervaringen met onderzorg, ontspoorde zorg en mishandeling, ‘foute’ bewindvoerders en ‘foute’ mentoren vormen de kern van elke manifestatie.
  ‘Dwaze Kinderen’ kan men zien als een vorm van volksprotest.

  INFORMATIE
  Nadere informatie en aanmelden via de site http://www.ouderenbescherming.nl of schrijf naar ‘Dwaze Kinderen Ouderenbescherming Nederland Postbus 5256, 6130 PG Sittard

Reacties zijn gesloten.