Met Oprechte Participatie

De verzorgingsstaat is ziek. Ziek gemaakt door egoïstische neoliberale klootzakken die een ander het licht in de ogen niet gunnen en nu is hij terminaal. De verzorgingsstaat is liefdevol opgenomen in Hospice Diederik te Pijnscheuten en zal volstrekt pijnloos een zachte dood sterven. En we zwaaien met z’n allen naar de dood.

Velen zullen de uitvaart niet meer bewust mee willen maken. Velen zijn als oud vuil aan de kant gezet in een samenleving die eufemistisch wordt aangeduid met “participatiesamenleving”. Een ingewikkeld woord voor “Je redt je eigen klootjes maar sukkels!”.

De koning mocht het voorlezen. De koning kan niet voorlezen, hij kan er helemaal niks van. Horten en stoten, dát kan de koning. Ik neem hem dat niet kwalijk. Dat zijn troonrede niet om aan te horen was kwam vooral door de bedenkers van de tekst, de amateurs die er alles aan hebben gedaan om toch vooral geen goed lopend verhaal te schrijven.

Participatiesamenleving. Niet bijster origineel. Het afschuwelijke woord werd al jaren geleden gebruikt. Een paar keer, toen verdween het weer in het lelijke-woorden-magazijn. Maar nu is het weer terug en ligt de verzorgingsstaat op sterven.

Ik weet best dat dit alles helemaal conform het partijprogramma van de politieke misdaadclub VVD is.

“Weg met die parasieten! Blijf met je smerige poten, je ongewassen kleren, je rotte tanden en je vette haren van mijn centen af! Allemaal oplichters, dieven en verkrachters die lui in de bijstand. Te lui om te schijten en maar zuipen van onze centen.”

Zo denkt, spreekt en doet de gemiddelde VVD’er van vandaag en dat verschilt maar weinig van het gedachtegoed van de gemiddelde PVV’er. De neoliberale schijtlijsters hebben er inmiddels een gewoonte van gemaakt alles zo dreigend mogelijk te presenteren om daarna een paar kleine stapjes terug te doen. Het blijft dan heel erg, maar toch minder erg dan eerst. De mensen tuinen daarin. Met open ogen, dankbaar dat het toch minder bedreigend is dan gevreesd.

De PvdA laat dit allemaal gebeuren. De PvdA laat zich medeplichtig maken aan uitsluiting, uitbuiting, verloedering en ontluistering van meer dan een miljoen landgenoten die niet hebben gekozen voor een marginaal bestaan. Die geen enkele schuld hebben aan het ontstaan en voortduren van de schuldencrisis. Die zich elke dag afvragen waarom de misdadigers die de crisis, die juist hun treft, niet achter slot en grendel zitten.

We nemen afscheid van de verzorgingsstaat. Met oprechte participatie.

8 gedachten over “Met Oprechte Participatie”

 1. Die zich elke dag afvragen waarom de misdadigers die de crisis die juist hun treft niet achter slot en grendel zitten.

  Onbegrijpelijke zin.

 2. Het sterfhuiskonstruktie van de zorgmaatschappij dus.

  M.a.w. Wie niet geslaagd was, wie eerlijk en oprecht is, je kan voortaan wegrotten.
  Hulde aan de graaiers. Die hebben het goed gedaan.
  En die krijgen de hoofdprijs.

  Ze belonen dus fraude en korruptie.
  Voor de grote jongens hebben ze respekt en ontzag.

  Wat zei BalkenEllende ook alweer ? Fatsoen moet je doen ?
  Dus die christelijke etterbuil durft het woord fatsoen in zijn vieze bekakte mond te nemen ?

  Valt me op dat die christelijke en socialistische politici totaal geen normen en waarden hebben.

  Afgezien van het feit dat het anders moet leggen ze de nadruk veel eerder op uitbuiting en onderdrukking van de meerderheid.
  Dat zal ook wel van Brussel moeten.
  Al die politici zijn hetzelfde.

  Op welke hond je ook stemt ze zullen het toch niet snappen. Het zijn gewoon slavendrijvers.

 3. @Peter Drent

  Tja, het is zoals je het zelf al zegt…”De PvdA laat dit allemaal gebeuren.”…..

  En dat hebben ze vooral te danken aan zichzelf, ze hebben schijnbaar nog steeds niet door dat er sinds de opkomst van Pim Fortuyn het e.a. verandert is in het nederlandse politiek landschap, de VVD en de PVV hebben daar intussen handig gebruik van gemaakt.

 4. En de familie die al enige generaties aan het infuus licht ,laat een van de nakomelingen het met droge ogen hebben over participatie .

 5. Ik vind het sowieso super moedig dat Rutte kondigt een reforme van onze Kaatenmaatschappij naar door hem nader in te vullen Participatie maatschappij.

  Dit is een regelrechte revolutie, hoor! Wordt dus de VVD/PVV per direct opgeheven?

 6. @6, Rectificatie: Rutte kondigt een reforme van onze Kasten maatschappij naar een door hem in te vullen Participatie maatschappij.

 7. De huidige Zorgstelsel is ontstaan nadat een groep ambtenaren gelijk met aantal politici hebben besloten om de Verzorgingsstaat af te maken en vervolgens met deze doel werd toen een putsch in de Zorgsector uitgevoerd.

  Het doel van deze putsch was om van de Vrezorgingsstaat af te komen en tevens de corporatieve zeggenschap van verzekeringsmaatschappijen over de Zorgsector te laten doen heersen.

  Het is niet anders te noemen en het is ontstaan met de participatie en goedkeuring van reeks politieke partijen die op de Megawinsten van de Vrije Markt zitten te geilen.
  Het is het directe vrucht van de (maffiotische) lobbyisme.

  Wat de professionelen in deze sector betreft is het van Top-down uitgevoerde mishandeling met beloftes voor vette winsten aan het bestuur van de professionele beroepsgroepen.

  Dan loopt iedereen in de pas en de corporaties maken nu miljarden winsten terwijl de zieke mensen worden uitgekotst.

Reacties zijn gesloten.