De opgesloten gast en de drukke bezigheden van Teeven

Vreemdelingen in zogeheten grenshospitia moesten gasten heten, omdat zij nu eenmaal niet als verdachten of veroordeelden opgesloten werden, maar “slechts” als ongewenste vreemdelingen. In de Nieuwspraak van het ministerie van veiligheid heet men tegenwoordig ingeslotene.

Voor de zelfmoord van Alexander Dolmatov werd er vanaf een “afdeling” in dit opsluitcentrum al gewaarschuwd dat de (neiging tot) zelfmoord er structureel was.
“Teeven ondernam niets”. Nee, want Teeven heeft nu eenmaal altijd Betere Dingen te doen.

16 gedachten over “De opgesloten gast en de drukke bezigheden van Teeven”

 1. Misschien kunnen we de IRT-affaire nog eens oprakelen, waar Teeven, destijds hoofd van de douanerecherche, als enige de dans ontsprong. “Ik weet van niets, mijn naam is Haas”

  Valt genoeg over te vinden.

 2. Wat ik dan niet helemaal vat….

  Wat heeft een sectordirecteur Justitiële Jeugdinrichtingen uit te staan met vreemdelingendetentie. Het is niet zo, dat Dolmatov een minderjarige was.

  “…Geen extra toezeggingen medische hulp

  Namens het ministerie reageert op 11 maart Hans Butselaar, sectordirecteur Justitiële Jeugdinrichtingen. “Uw gezondheid heeft mijn aandacht”, schrijft Butselaar…”
  Via: http://www.nrc.nl/nieuws/2013/04/16/teeven-nam-geen-maatregelen-na-waarschuwingsbrief-afdeling-dolmatov/

  Daarnaast kan ene Ard van der Steur (VVD) het volgende wel beweren, maar als het op doden aankomt, heeft hij géén recht van spreken.

  “Er is een reeks van fouten gemaakt door verschillende diensten en vervolgens heeft iemand zelfmoord gepleegd. Als iedereen zijn werk goed had gedaan was dit zo niet gebeurd.”

  http://i50.tinypic.com/353b1ns.jpg
  https://twitter.com/ArdvanderSteur/status/198139899042471937

  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/04/16/positie-van-fred-teeven-onder-druk-door-dolmatov-zaak/

  _
  @2 ei/ ij

 3. @4, goede opmerking – je bind de kat niet op het spek.

  Nu is het beslissen wie moet opstappen: Opstelten of Teeven.

  Het loopt altijd chronisch fout binnen de IND en de inrichtingen voor uitzetting want niemand durft er serieuze controle ui te oefenen of enige consequenties eraan te binden: Rita Verdonk heeft met succes de zaak rond de Schipholbrand verdoezelt. Niemand hoefde verantwoordelijkheid af te leggen.

  Daarom is het zover met Dolmatov gekomen.

 4. @6: Nexus:

  [ Nu is het beslissen wie moet opstappen: Opstelten of Teeven. ]

  Opstelten én Teeven ook goed?

 5. @4 Le Roi etc:
  De IRT affaire is elke nacht te beluisteren als hoorspel van 00.45 tot 01.00 op Radio1 Opfrissertje. Dit soort types danst beter dan de koning;-))

 6. @8: Gavi:

  Nou zeg dat wel, ik dans niet meer zo soepeltjes, het kraakt en knarst.
  Zal eens luisteren als uitzending gemist het heeft, radio en tv heb ik niet.

 7. Teeven,Ajuus, bent mij al veel te lang een doorn in het oog, je kost de maatschappij klauwenvol met geld met jou constructies ideeen en wetswijzigingen,de gevangenispoorten sluiten hun deuren want het kost teveel, dat komt er van als je teveel aandacht geeft aan het ene en niet vooruitzag op het andere.
  Bovendien al dat gemorrel en gedraai en opspraak zet nogal wat vraagtekens over moraliteit,
  Nu alweer zon wet die vrijgesproken moordernaars alsnog kunnen vervolgen, dus daar trek je een streep, echter dat is geen wetgeving dat is wrok koesteren evenzo ook dat je in het gevangeniswezen etc graag de nazi uithangt,ook daar ontbreekt het aan enig moreel, gestolen mobieltjes die in de zomer allemaal onklaar gemaakt worden, duizenden gsm,s gaan via marktplaats zonder enige weet van diefstal, ga je ook alle gestolen fietsen en auto,s vernietigen ? of anders gezegd wat levert dit weer op voor de portomonee van de overheid en diensten ?half nederland moet nieuwe mobieltjes kopen,nee Teeven je bent met als zoveel zaken net iets te aan het gaan extremist wil ik jou wel noemen en hoe je rommelt in het wetsboek noem ik ketters en ketterij,tot je moet gaan en anderen zich nog eens zullen moeten buigen overjou arbeid wat wederom bakken met geld kost, dus zou zeggen gaat lekker iets doen waar je verstand van hebt en hang geen peter r de vries uit……..
  En of het nou Teeven is of Opstelten beide mogen ze van mij opstappen.
  Triest verhaal met dat zelfdodingsgebeuren maar dat is ook maar 1 van de zaken die opgemerkt wordt waar een hoop onopgemerkt blijft.
  En betreft mijn persoonlijke mening extremistme in de politiek met Teeven aan de macht, nog nooit en te nimmer zoveel opmerkzaamheid gehoord en gezien in dat gedeelte van politiek,dit en dat en zus en zo kopbrekens voor de rest,
  Al met al Teeven is onjuist aan het handelen, enige optie is opstappen en iemand aanstellen met meer inzicht,Teeven wil nu de druk opvoeren door de wet op die mobieltjes klaar te krijgen, toch nog iets bereikt voor ze me eruit schoppen lol…..

 8. Dit zijn we toch gewend van rechts. Dictaturen communistisch, kapitalistisch you name it. Geen rechten voor het individu tenzij je rijk en machtig bent. Rechts heeft een hekel aan vrije meningen en burgerrechten. Ja ze zeggen dat ze voor vrijheid zijn en voor recht op een vrije mening maar de wereldgeschiedenis en de feiten zeggen iets totaal anders. In Nederland is het altijd rechts geweest met dit soort mensenrechten schandalen aan de broek. Noem een schiphol brand, familie gumuz, mauro en nu dit weer. Of wat dacht u van Bea rubbing shoulders met grote crimelords van al die foute regimes allemaal rechts. Kleine kliek over de ruggen van anderen. Schippers ook over de ruggen van anderen winsten najagen.

 9. @12:

  Met een miljoen mensen zwijgend op het Binnenhof gaan zitten. Verder niks.

 10. Slim voorstel, maar NS zal weer bladderen op de rails krijgen, dus heb je meteen dan een probleem. 🙂

 11. Ik weet nog toen iets van pakweg 10 jaren geleden, zou meer kunnen zijn hoor, toen de GL partij op grote winst was naar de verkiezingen, zijn ze met de trein op toer gegaan en is de stroom plotseling in de helft van het land uitgevallen.

  Het ging dus niet door.

  Of was het weer iets met bladeren, weet ik het niet meer…

 12. Daarom ook dat ze nog steeds goede doelen sponsoren, goed voor het imago, deed de maffia eerder ook om hun naam hoog te houden bij de bevolking, en wat zeg ik ? Vroeger ? het is nu nog steeds zo……

Reacties zijn gesloten.