Op naar Transvaal!!!

Genoeg is genoeg!
Wij, vrijheidslievende en democratische Nederlandse burgers pikken het niet langer dat de 33.000 vredelievende bewoners van de Schilderswijk en/of de 15.000 vredelievende bewoners van Transvaal worden aangekeken op het gedrag van slechts enkele personen, veelal niet eens afkomstig uit de Schilderswijk of Transvaal. Dus mocht de Gemeente Den Haag het onzalige idee opvatten om opnieuw een nazi-meute (Nazi-meute? Ja nazi-meute) door een Haagse volkswijk heen te willen jagen dan zijn wij daar ook. Samen met de bewoners.

Wij laten ons mooie land inclusief de Schilderswijk/Transvaal niet gijzelen door extreem-idioten!
“Pro Patria” is een verzameling van de meest walgelijke en ranzige lieden. Logisch dat deze zondag 10 augustus j.l. uit de Schilderswijk zijn verjaagd. Zo is de voorman van de beweging, Paul Peters, in het verleden bijvoorbeeld veroordeeld voor het bekladden en vernielen van een joodse begraafplaats.

Dus als Geert en/of zijn nazi-kliek van “Pro Patria”, met duizend, of “tienduizenden” (zoals Wilders hier met zijn beste Goebbels-stemmetje aankondigt), op 20 september door Transvaal mogen “marcheren”, dan staan wij daar ook.

Kan ons niet schelen met hoeveel wij zijn, maar er staan zullen we. Solidair met, en dus zij aan zij met de bewoners van Transvaal!

Hoe verder?
Graag vernemen wij per omgaande het besluit van de gemeente Den Haag om het dit soort bendes niet langer toe te staan om in de in Haagse woonwijken te “marcheren”. Mocht dat besluit uitblijven dan zullen wij langs officiële weg een tegendemonstratie organiseren.

Wij roepen IEDEREEN met ook maar een greintje fatsoen in zijn of haar donder op om aan deze demonstratie mee te doen.

ZEG – DIT – VOORT!!!

Was getekend, de hoofdredactie van Krapuul.

42 gedachten over “Op naar Transvaal!!!”

 1. Met een megafoon het liedje van Thembi een zangeres uit de jaren 70 met het nummer Take me back to the old transvaal..afrikaans en give me hope johanna van eddy grant.

  Om de leuzen te overstemmen en apartheid te herdenken.

 2. Ja dat gaan we, we zijn het zat. Geen enkele vredelievende burger dient in zijn of haar woonomgeving gestigmatiseerd, beschimpt en/of uitgejouwd te worden door een stel ‘marcherende’ neo nazi’s, fascisten en/of andere extreemidioten. Een vuist tegen het Krapuul dat al veel te lang ons land in een wurggreep houdt

 3. Duindorp heeft een prachtige lange straat om doorheen te marcheren .. Kunnen ze nog door “eigen volk ” uit de ramen toegejuigd worden …

 4. Bakra, eens zien wat er gaat gebeuren als antifascisten/ -racisten een demo gaan organiseren in een wijk vol racisten, zoals Duindorp.

 5. Volgens mij is dat jaren geleden eens door AFA of een van hun voorgangers geprobeerd , met grof geweld als gevolg …

 6. Groot gelijk. Inderdaad moet er geen enkele demo in een woonwijk plaatsvinden.
  Het malieveld is groot genoeg en anders zijn er plaatsen te over waar je je standpunt duidelijk kan maken. Ik zit ook niet te wachten op een demo door mijn wijk. 020 oost.

  Maar dan ook geen enkele. Zeker geen Pro ISIS demo. Als er een club heeft aangetoond om de Schilderswijk in de wurggreep te nemen en kinderen op te hitsen is het deze onfrisse organisatie en inderdaad komen deze gasten niet uit Transvaal of de Schilderswijk.

 7. Hier een clubje dat zich hoge doelen stelt: https://nl-nl.facebook.com/muslimdefenceleagueholland Ik ben er nog niet uit of ik dit een eng clubje vind.
  De Engelse pagina http://muslimdefenceleague.wordpress.com/ vertelt dat hun doel is alle moslims (ongeacht welke stroming en religieuziteit) te willen verenigen met niet-moslims in de strijd tegen racisten en fascisten. Op de Nederlandse FB-pagina zie ik daar niks van terug. Wel een paar opvallende artikels.
  Enfin, kijkt u zelf eens.

 8. Mede naar aaanleiding van de onlusten in Ferguson, Missouri, is het misschien raadzaam om de Schilderswijk & Transvaal gangers en de wijkbewoners zelf te waarschuwen voor overheidsgeweld. Nou heeft dat in Nederland nog niet de vorm en omvang aangenomen van die in Ferguson, toch een ‘gewaarschuwd demonstrant telt voor twee’.
  Zie:

  http://www.zerohedge.com/news/2014-08-19/under-what-conditions-can-us-army-engage-american-citizens-armys-civil-disturbances-

  Met daarin een link naar een ‘ 132-page primer conveniently released by none other than the US Army back on April 21, known simply as ATP 3-39.33 “Civil Disturbances.”

 9. @de Geus: ” Neen, wij zijn geen rechtse neo nazi’s. Wij willen geen ISIS in Nederland!”

  Kunt u wat meer duidelijkheid verschaffen wanneer precies ISIS naar Nederland komt?

  (Ik ben zeker dat ook een hele groep mensen uit beroepsinteresse deze gegevens van u zouden willen vernemen.)

 10. Ik wil ISIS niet in Nederland, niet in Europa of waar dan ook ter wereld hebben. Maar ik wil zeker niet met mijn mening de bewoners van de Schilderswijk, Transvaal of welke woonwijk dan ook lastigvallen.

 11. de Geus :
  En ik wil geen Pro Patria! In tegenstelling wat u zo lekker uitkraamt is Pro Patria wel degelijk door neo nazi’s in het leven geroepen. Sterker nog, een paar maanden geleden bestond Pro Patria niet eens! Tot die tijd betoogden deze neo nazi’s hun steun aan fuhrer Geert als deze bij de rechtbank kwam. Zij lieten van zich horen en zien als de nazi fanclub genaamd PVV weer eens een demonstratie had. Daarbij de gore moed had een volkomen onschuldige mevr. welke stond te demonstreren voor Papoea Nw.Guinea te molesteren. Dan nog iets. Er is geen ISIS in Nederland. Sterker nog, er is geen pro ISIS demonstratie geweest! Er was een pro Gaza demonstratie om de misdaden van Israel aan de kaak te stellen! Stompzinnig verslaggevende mediaslaven hebben er een pro ISIS demonstratie van gemaakt. Leerling nazi’s zoals de PVV hebben dit gretig opgepikt. Mensen zoals jij zijn een gevaar voor de maatschappij door dit nazi gedrag van Pro Patria klakkeloos en zonder een kritische blik over te nemen. Wat jij en je geestverwanten doen valt gewoon onder de noemer “nazi propaganda”! Als jullie willen demonsteren doe het in Wassenaar, kijken wat die bewoners er van vinden. Al ben ik bang dat jullie of er worden uitgeslagen of feestelijk omarmt vanwege wederzijds begrip. Ik weet niet wat erger is. Voor de deur van het VVD hoofdkantoor is ook nog een goede optie. Bespaar echter fatsoenlijk Nederland jullie gehuil en gekwezel dat Pro Patria het goed bedoelt en dat jullie zelfs islamitische vrienden hebben! Hitler had niet-nazi medestanders maar of dat van Hitler een beter mens maakt!

 12. Wat een blubberverhaal de Geus .. je kiest even uit WIE moeten veroordelen om excuses acceptabel te laten zijn ” Muslim Defence League, de ware religie en Arnoud van Doorn ” zijn niet bepaald reprensetatief voor “de moslims ” .. Ik behoor zelf tot een Moslim stroming die ISIS slachtoffer is maar ik zou toch niet op een Pro-Patria demonstratie gevonden willen worden , de vijanden van mijn vijanden zijn niet automatisch mijn vrienden ..

 13. Ook naar de Transvaal hoeven we niet te gaan, van Aartsen heeft zojuist besloten alle demonstraties pro en anti ISIS in woonwijken te verbieden.

  Gerhardus De Geus een ieder heeft de beelden van jullie ‘demonstratie’ in de Schilderswijk gezien. Wat krom is kunt je niet recht lullen.

 14. Helaas voor de Geus ken ik zeker drie mensen die ooggetuige waren van de gruwelijke moord op Theo van Gogh, en nee, die lopen niet mee met “Pro Patria”.

 15. de Geus, praat je nu over extremistische misdaden die alleen Nederland hebben plaatsgevonden?

 16. Kijk hier even naar: https://www.indymedia.nl/node/24274
  Met dit soort lui wil je niet op een en dezelfde demo gevonden worden, evenals met de overige aanhang van Wilders.
  Wat doet Pro Patria eraan om dit te vermijden?
  Het zou eigenlijk voor de hand moeten liggen dat Pro Patria dolblij is dat ze geen woonwijken in mogen. De kans dat relschoppers komen opdagen verkleint zich zo enorm.

 17. Ik kan alleen voor mij spreken, maar ik zie het gevaar van extreem rechts, zoals die nu door Wilders bedreven wordt, als veel groter aan. Was het alleen om de aantallen aan aanhangers. Ik bagatelliseer daarmee niet het gevaar van andere extremisten, zoals bv. de ISIS-fanboys/girls hier ten lande. Als ik lees en zie wat ISIS allemaal doet in Irak en met wat voor een sadistische moordlust kan ik die lui nauwelijks als mensen bestempelen. En zeker niet begrijpen hoe je in Gods, of Allahs naam zoiets kan ondersteunen.
  Het heeft m.i. ook geen enkele zin een internationale bodycount te gaan houden, naar het motto “ja, maar ZIJ hebben meer doden op hun geweten”. Het gaat mij om het extremistische gedachtengoed in het algemeen en het (potentiele) gevaar dat erin schuilt. Ik neem aan dat we het daarover eens zijn.
  Blijft de vraag hoe je het gijzelen door het gespuis van wellicht goed bedoelde demo’s voorkomt.

 18. Cornelis:

  Zeker, alle geweld is fout en vaak gruwelijk en smerig. Maar doe eens een gok hoeveel mensen per jaar overlijden aan en vermoord worden door de wereldwijde ziekte die Kapitalisme heet? Daar hoor je niemand over spreken en vooral de grootste schreeuwers, politici en beleidsmakers niet. Oorlogen, oorlogstuigfabrieken, honger, geen toegang tot gezondheidszorg, vernielen van de planeet. Als mensen hier niet OOK over willen spreken hoeven ze bij mij niet aan te komen met ander geweld, het leidt af, en dat gebeurt met opzet. Balken en splinters in ogen.

 19. Nuja, ik ben voor vrijheid van meningsuiting en het recht op demonstreren hoort daarbij. Eenieder moet voor zichzelf uitmaken met wie en met welke doelen hij/zij wil symphatieseren. Ik kan eenieder alleen aanraden uit te kijken welke organisaties welke doelen dienen, voordat men zijn sympathie door deelname aan een demo uit.
  Ik ben er ook zeer voor dat gemeenten hun voorwaarden kunnen stellen, zonder aan het grondrecht op demonstreren afbreuk te doen.

 20. LRD, het is inderdaad verschrikkelijk dat dit als systeemfoutje wordt geaccepteerd. Collateral Damage, ofzo. Erg vergelijkbaar met doden in het verkeer. Niemand die het interesseert, totdat men zelf getroffen wordt. En dan nog heet het vaak “lot” of “pech gehad”.

 21. Cornelis,

  Kapitalisme is intrinsiek gewelddadig.
  Wat dat betreft zou ik de volgende smerige bruine drol van Buma over het strafbaar stellen van verheerlijken van terroristisch geweld wel uitgebreid willen zien.
  Weer zo’n afleider. Ik vermoed dat de misdaden van Israël er niet onder gaat vallen. Weer een poging tot het beperken van vrijheid van meningsuiting. Gewoon omdat het kan, lekker populistisch krijsende politici. Volstrekt normaal, het is 2014.

 22. Geus wat ben je een gore smeerlap. Ik had al zo’n vermoeden dat je een vriendje van die Azazel zou zijn met zijn smerige stukjes. En dan nota bene ook nog een hetze in dat schrijfsel in die link tegen Jeroen in het bijzonder en Krapuul in het algemeen.
  (Het is gelukkig weg zie ik nu, terecht)

 23. Ik stel het volgende voor.

  We verdelen het Malieveld in twee helften.
  Een aantal ordedienst mensen, medics en scheidsrechters.

  De ene groep op de ene helft, de andere groep op de andere.

  Op het fluitsignaal van de hoofdscheidsrechter kunnen dan beide demonstrantengroepen los gaan op elkaar. Ambulances staan klaar, de TV is aanwezig om het uit te zenden. Vanaf tribunes kan het volk toekijken á 25 Euro per zitplaats. Wapens mogen niet op het veld, alleen stokken van de spandoeken.

  De winnaar is diegene die het eerst de vlag van de ander (aan het einde van beide kanten van het veld) in bezit neemt en terugbrengt op de eigen helft.

  Entertainment en het levert de staat ook iets op met de verkoop van zitplaatsen en uitzendrechten.

  Indien het aanslaat bouwen we enorme tribunes langs het gehele malieveld en een ballustrade voor het Kabinet.

  Dan kunnen op een gegeven moment ook Hooligans elkaar bestrijden op het Malieveld.

  We hernoemen het veld en bijbehorende tribunes Colosseum Haganum.

 24. Lijkt me dat het ADO stadion een betere plaats is voor een Colosseum Haganum … kan het voetbal ook meteen weg en gewoon de fans tegen elkaar ..

Reacties zijn gesloten.