Op basis van uiterlijk overgedragen aan de vreemdelingenpolitie?(met update)

Eén van de 10 vrouwen die gisteren bij een demonstratie tegen het hypocriete uitdelen van “verzetsspray” gearresteerd zijn, heeft de nacht doorgebracht in een politiecel en is vanmorgen overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Haar misdaad: zij houdt haar mond, zegt niets en wil zich niet identificeren.

De vrouw die zaterdag in Spijkenisse bij een demonstratie tegen Geert Wilders is opgepakt en nog vastzat, is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.
De vrouw weigert nog steeds haar identiteit bekend te maken, laat de politie weten.

Advocaat Willem Jebbink stelde namens de vrouwen al dat de aanhoudingen onrechtmatig waren, omdat er geen rellen waren of dreigden. D66 heeft aangekondigd in de Tweede Kamer vragen te stellen over de aanhoudingen.

(bron)

Moeten we nu concluderen dat de overdracht aan de vreemdelingenpolitie puur op grond van haar uiterlijk is of is dit een normale procedure als iemand zijn/haar identiteit niet wil onthullen?

UPDATE
Aan het eind van de middag werd bekend dat ook de laatste vrouw is vrijgelaten. Ze is blijven zwijgen.

De laatste van de tien vrouwen die zaterdag in Spijkenisse zijn aangehouden in de marge van een Wilders-actie, is vrijgelaten. Dit heeft de politie laten weten. De vrouw blijft weigeren haar identiteit aan de politie bekend te maken. De politie blijft onderzoek doen naar haar identiteit op basis van feiten over haar die zijn genoteerd, aldus een politiewoordvoerster.

(bron)