Oosterhuis en het dienen van die tweede heer

Neen, ik heb niets met (de gezangen van) Huub Oosterhuis, maar ik zou wel wat met hem krijgen als ik zie hoe er gereageerd wordt op zijn pamflet Red hen die geen verweer hebben.
Zie de reacties bij de van huis uit christelijke krant Trouw, mede door de altijd even afschuwelijke neocon Elma Drayer.
God is vervangen door de hebzucht.
Nou, en wat dan nog, vindt iemand als Drayer.

De fijne neoliberale ideologie aangevallen met bijbelcitaten, dat moet je als postchristen toch niet willen…

1 gedachte over “Oosterhuis en het dienen van die tweede heer”

  1. Elma Draijer:
    Streng gelovige vrouw die de haar ooit opgedrongen overtuiging als een last ervaart en haar strijd daarmee wekelijks op beklagenswaardige wijze etaleert in haar rubriekje in het dagblad Trouw dat daarmee het sein lijkt af te willen afgeven dat naar haar mening geloofsafval automatisch leidt tot volslagen gekte.

    Draijer wil zo verschrikkelijk graag ‘modern’ zijn en méé doen en maatschappelijk worden geaccepteerd als belangrijk vormer van meningen maar gedraagt zich zoals een uitgetreden non in de jaren zestig van de vorige eeuw dat deed door publiekelijk hashish te gaan roken en het dragen van uitsluitend uitdagende knalrode kleren…

    Draijer lezen betekent inzicht krijgen in de huidige maatschappij waarin volslagen krankzinnigen wegens kostenbesparingen niet meer worden opgenomen in de ooit daarvoor bestemde klinieken maar onder het mom van vrijheid ‘hun-draai’ moeten zien te vinden in de samenleving.

    Dat Trouw haar daartoe in staat stelt is lovenswaardig en een compliment waard, de lezer echter doet er goed aan te begrijpen dat we hier te maken hebben met een geloofswaanzinnige die zich niet bewust is van de voortwoekerende kwaal waaraan zij lijdt….

Reacties zijn gesloten.