Oorlog verklaren op zijn PVV’s

Onderstaande mop doet me toch een beetje aan de PVV denken 😆 😆 😆 😆

Ik verklaar de oorlog aan…

Een korporaal van het Luxemburgse leger (750 man, 3 tanks en geen oorlogsvliegtuigen) heeft per email de oorlog verklaard aan China. Een dag later komt er een email terug met de vraag waar Luxemburg ligt. De korporaal beantwoordt de email met:
“Luxemburg ligt tussen Duitsland, Frankrijk en België.”

Een dag later komt het antwoord:
“We hebben na lang zoeken op de kaart het land gevonden, maar houdt er wel rekening mee dat wij een leger hebben van twee miljoen soldaten en 25.000 tanks en vliegtuigen plus een hele grote marine.”
De korporaal beantwoordt de email met het volgende antwoord:
“Laat die oorlog maar zitten, want wij hebben niet genoeg bedden voor de krijgsgevangenen.”

Een hele fijne dag,
Moppen.nl

8 gedachten over “Oorlog verklaren op zijn PVV’s”

  1. Hoewel ik het eind van de mop op een ander manier ken (sorry): “Lamaar die oorlog zitten, want we hebben niet voldoende gevangenis personeel”.

  2. Volgens mij berust deze mop op historische gronden, ik ken ‘m namelijk (ongeveer) uit “A bridge too far”. De Britten liggen al dagenlang onder vuur in Arnhem, versterking blijft uit. Op een gegeven moment komt er een Duitser met een witte vlag en die zegt “Vee vant to negotiate zee surrendar” en dan zeggen de Britten “sorry we don’t have facilities to keep German prisoners” of zoiets. Ik lees trouwens hier dat dat toch niet echt gebeurd is http://en.wikipedia.org/wiki/A_Bridge_Too_Far_(film) Maar goed daar komt de mop dus duidelijk vandaan. Sorry voor deze godwin ik heb de discussie verloren.

  3. Bram en Moos wonen in Israel en vinden het maar niks. Het zijn de vroege jaren daar.
    “Weet jij wat Israel moet doen? De oorlog verklaren aan de Verenigde Staten. Kijk maar naar Duitsland en Japan, dan word je in de watten gelegd als je verloren hebt, je wordt een Wirtschaftswunder….” zegt Bram.
    “Klinkt goed”, zegt Moos. “Maar wat als we de oorlog winnen?”

Reacties zijn gesloten.