Ook journalisten schuld aan groeiende xenofobie in Europa

Journalisten zijn mede schuldig aan de stijgende xenofobie in Europa omdat zij ’te veel hameren op de dreiging van immigratiegolven’. Dat was de centrale boodschap van een conferentie over media en immigratie die deze week werd gehouden in het Hongaarse Boedapest.

“Journalisten bekijken gebeurtenissen vaak niet vanuit helikopterperspectief, maar vanuit het hetzelfde perspectief als een willekeurig persoon van de bevolking”, zei Mircea Toma van een Roemeens bureau voor mediaonderzoek.

Terecht wordt het verwijt gemaakt dat de commercialisering alles kapot maakt. Integere journalisten worden weggeduwd door grote, populaire bekken die niets te zeggen hebben. Maar hun gebral wordt door de meute als zoete koek geslikt. Teveel mensen zijn het nadenken al lang verleerd en herkauwen de Telegraaf en andere rotzooi maar al te graag, kost geen moeite en is zo makkelijk. 😥

3 gedachten over “Ook journalisten schuld aan groeiende xenofobie in Europa”

  1. 11 dagen geleden al eens gepost…. Telegraaf / AD-koppen van de laatste paar jaar die ALLEMAAL onjuist bleken te zijn:

    Busbedrijf schaft kerst af i.v.m. allochtonen, blote kunst weggehaald na klachten van moslims, criminele hangjongeren gratis op vlinderjacht in Marokko, feestende Moslims in Ede na 9/11, verdubbeling criminaliteit tijdens Ramadan, CIA verwacht binnen 2 maanden terroristische aanslag in Nederland, Haagse politie laat islamitische arrestanten naar het westen bidden, zoon Theo van Gogh bedreigd door moslims, geestelijk gehandicapt meisje ontvoerd door loverboy, brute straatroof “je pincode of je baby”, intocht Sinterklaas afgelast i.v.m. Marokkanen, Haagse Hogeschool weert kerstbomen, kinderen tijdens lampionoptocht bekogeld door Marokkaanse jongeren, Marokkanen op mensenjacht na Nieuwjaarsfeest, homo-model van catwalk gesleurd door Marokkanen, gratis vliegtickets voor Marokkanen, aanslag op Erasmusbrug verijdeld, gratis taxi’s voor moslims tijdens Suikerfeest, klachten over bouwvakkers in korte broek, KLM zwicht voor eisen moslima, aanslag Amsterdam op Koninginnedag verwacht (ik weet nog hoe boos de politie daar toen over was)….

    …en je ziet de meesten nog steeds regelmatig geciteerd op fora. Hmmmm….. misschien in de niet al te verre toekomst maar weer eens een rondje Poepspotten doen? 😛

  2. @2: Ik zit al een paar maanden met het idee te spelen, maar het probleem (behalve de research, want dit moet met individuele bronnen voor de oorspronkelijke berichtgeving, wat men er al snel van maakte op fora etc. en wat er werkelijk is gebeurd, dus dat heb je echt niet in een paar dagen klaar) is dat als ik de grens trek bij “te gek voor woorden dat zoiets zonder enige controle in een landelijke krant wordt geplaatst”, er nog steeds veel te veel te veel te veel overblijft.

    Een soort “ik weet niet wat ik aan moet trekken” van iemand die 200 kasten vol met kleding heeft dus. :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.