Onverbiddelijk verwees de scheidsrechter naar de stip op het maatschappelijk middenveld

Mijnheer pastoor keek in zijn kaartenbakje en haalde er een parochiaan uit die wellicht een goed-katholieke huwelijkskandidate zou zijn. Zij werkte bij het al even goed-katholieke Vroom & Dreesmann.
Das war einmal…

De katholieke geitenfokvereniging, de katholieke filmkeuring (altijd strenger dan de “algemene”), de katholieke vakbond, de katholieke omroep – het katholiek verbod op stemmen op de “rooien” (Het Mandement).
Verhagen probeert terug te gaan naar mooie tijden die als ze er geweest zijn niet zo mooi waren als ze worden afgeschilderd.
En wonderlijk – in die dagen kreeg je te misschien wel te horen over christenkindertjesbloed dat in matzes verwerkt werd. Joods-christelijke cultuur? Nooit van gehoord, mijnheer.

Het enige goede van het kabinet-Rutte is dat het CDA voor de laatste keer de macht heeft. Het maakt zichzelf kapot en we wuiven het ventje (niet al te) vriendelijk uit, om Van Agt te parafraseren (die zei zoiets over de PPR). Behoudens een staatsgreep – niet uit te sluiten in gekgeworden Nederland – zullen ze het niet meer meemaken, als ze eenmaal aansluiten bij clubs ter grootte van Groen Links of, nog mooier, de ChristenUnie.

Dag wethouder Hekking van Nederland….

2 gedachten over “Onverbiddelijk verwees de scheidsrechter naar de stip op het maatschappelijk middenveld”

  1. Ja, wellicht dat we nu van die hypocriete, verraderlijke factor in de Nederlandse politiek verlost zullen zijn.

Reacties zijn gesloten.