Onuitzetbaren van #notweg gehuisvest in gekraakte kerk

De uitgeprocedeerde asielzoekers die vrijdag het tentenkamp in Amsterdam moesten verlaten, kunnen de komende tijd terecht in een gekraakte kerk in Amsterdam-West. Dat maakte een groep genaamd De Vluchtkerk zondagavond bekend.(…)Zondagavond zijn 35 mensen van verschillende kerken en organisaties bezig om de kerk bewoonbaar te maken voor de groep. „De angst van hen was dat ze uit het zicht zouden verdwijnen. Vanuit deze plaats kunnen zij hun stem laten horen”, aldus [Karel] Smouter [van de Protestante Kerk Nederland in Amsterdam].

Hier en hier verder kijken.

10 gedachten over “Onuitzetbaren van #notweg gehuisvest in gekraakte kerk”

 1. @2:

  Weet iemand een nummer ? ik wil wat bijdragen, ook die mensen mogen wel wat prettiger dagen hebben in deze tijd. Ik kan helaas niks anders doen. Heb gezocht maar kan het niet vinden.

 2. Karel-Smouter van de vuchtkerk te Amsterdam geeft hier mee
  een vervulling van wat in Matteus 25: vers 35 staat geschreven.

  Ik ben een vreemdeling geweest en gij hebt mij gehuisvest.

 3. @4: Herb:

  Dank je, gevonden. n Grappig, bij die Vondelbunker heb ik in 1968 geslapen , toen mocht dat en werd je niet weggemept.

 4. @5, heb je het goed.

  Oftewel de Kerk gaat uiteindelijk haar oorspronkelijke functie vervullen – daar waar ze voor bedacht is, steun aan de zwakste in de samenleving.

 5. @6
  Toen was het nog een van gemeentewege opgerichte discotheek, Lijn 3, naar een van de tramlijnen die over de brug denderden.
  (Uw Amsterdamse 68-er spreekt…)

 6. @9: Arnold:

  Was weggelopen van mijn ouders, vond het als puber daar on-dra-ge-lijk geworden, wilde ook hip zijn en slapen op de Dam en in het Vondelpark.. Was alleen een beetje koud onder het viaduct , had allleen een vuilniszak om onder te slapen : ).

  [ U kunt uw gift ook zelf overmaken naar rekening 97593 t.n.v. de Protestantse Diaconie Amsterdam, o.v.v. “De Vluchtkerk”. ]

Reacties zijn gesloten.